Foodtruck nodig? Vind ze op Foodtruckbestellen.be

10 tips voor meer boekings

Intussen bestaat ons food truck boekingsplatform 4 maanden en hebben wij +700 offertes afgehandeld en +100 algemene offertes*. We hebben met andere woorden al een goed overzicht gekregen op welke food trucks er zeer populair zijn en hebben onderzocht wat deze food trucks allemaal gemeenschappelijk hebben. Daarom geven we hier enkele tips voor meer boekings met je food truck te krijgen!

10 tips voor meer boekings op foodtruckbestellen.be

Optimaliseer je profiel

Eerst en vooral: zorg dat je profiel volledig geoptimaliseerd is. Hier zijn enkele tips:

   1. Mooie en duidelijke cover foto: De cover foto is het allereerste wat de mogelijke klant zal zien. Het moet dus uitstraling hebben. Wij merken op dat de meest geboekte food trucks op het platform beschikken over een duidelijke en mooie cover foto.
   2. Voorzie een leuke en originele beschrijving. Nadat de mogelijke klant jouw profiel heeft aangeklikt wordt je beschrijving gelezen. Antwoord vooral op wat & waarom.
   3. Gebruik de foto galerij: Een foto zegt meer dan 1000 woorden! Maak er gebruik van en zorg dat mogelijke klanten jouw geweldige gerechten al kunnen bewonderen. Zo weten zij alvast wat hen te wachten staat. Heb je nog geen leuke foto’s van je gerechten? Denk er dan aan bij je volgende feest en laat een vriend of kennis enkele leuke foto’s nemen met zijn/haar smartphone of camera. Indien je het wat professioneler wilt en het budget er voor hebt kan je ook altijd een fotograaf inhuren die meegaat naar een feest of een professionele fotoshoot vastlegt.
   4. Zorg dat je gevonden wordt via de filter. Zorg dat je de locatie, type food truck en type feesten juist hebt aangeduid. Dit is extreem belangrijk omdat je hier op wordt gefilterd. Optimaliseer al deze zaken snel door in te loggen op het platform en je profiel te bewerken! Bij vragen contacteer je gerust info@foodtruckbestellen.be
    Zorg voor de juiste marketing en bekendheid

    Naast de optimalisatie van je profiel is het ook belangrijk om bezoekers naar jouw pagina te krijgen. Zorg dus voor de juiste marketing en bekendheid van je profiel.

   5. Sociale media & Acties: Een pagina op sociale media is gratis en bevat steeds de mogelijkheid om je website te vermelden. Maak hier gebruik van om je foodtruckbestellen.be profiel te plaatsen zodat bezoekers via de link op jouw profiel komen. Organiseer leuke like & share acties om meer volgers te hebben en zo een groter publiek te bereiken.
    Neem gerust een voorbeeld aan onze eigen actie samen met Fresh-A-Licious Food truck

    Win een food truck voor 25 vrienden!Foodtruckbestellen.be & Fresh-A-Licious slaan de handen in elkaar en organiseren…

    Posted by Foodtruckbestellen.be on Thursday, December 17, 2015

     

   6. Maak je pagina bekend: Deel je pagina op sociale media, gebruik van gesponsorde posts om een groter bereik te krijgen en doe dit ook offline. Laat flyers & visitekaartjes drukken met jou pagina en deel ze uit wanneer je een event of feest hebt.
   7. Wordt vermeld op blogs. Een zéér goede om te beginnen is onze eigen blog onder het gedeelte food truck in de kijker. Hier wordt ook steeds een vermelding gedaan naar jouw profiel pagina zodat er snel en eenvoudig geboekt kan worden. Het enige wat je moet doen om hier op te komen is een vermelding plaatsen van jouw website naar de onze met een link. De link wordt best geplaatst op onze volledige naam “foodtruckbestellen.be”.

    Bv: Boek ons ook op foodtruckbestellen.be

   8. Originele en creatieve hapjes. Zorg voor originele hapjes die je gasten nog niet hebben gezien, waar ze voor terug komen en vooral waarover ze spreken. Mond aan mond reclame is de beste reclame die je met je food truck kan hebben, originele & creatieve hapjes kunnen daarvoor zorgen.
    Meer boekings voor je food truck
   9. Zorg voor op maat gemaakte offertes. Bij de aanvraag van een offerte is het belangrijk om op de noden en beschrijving van de klant in te spelen. Heeft de klant geen omschrijving meegegeven dan kan je verwijzen naar een standaard offerte. Is er wel een beschrijving kan je best inspelen op wat er nodig is, zo zal je een hoger boekings-hit-rate krijgen.
   10. Overweeg combi pakketen. Een combinatie van 2 of 3 food trucks in 1 offerte kan handig zijn voor de organisatie om snel een vlees, vis en vegetarische food truck te hebben of bijvoorbeeld een hamburger, frietes en cocktails/drank wagen. Dit is bovendien een originele manier om meerdere boekingen te krijgen vanuit de andere food trucks.
   11. Extra: cadeaubonnen. Foodtruckbestellen.be biedt vanaf 2016 cadeaubons aan die gekocht kunnen worden en als cadeau aangeboden kunnen worden om bijvoorbeeld 20 vrienden te voorzien van de vermelde food truck. Meer informatie? Mail naar info@foodtruckbestellen.be
* Een algemene offerte is een offerte die wordt aangevraagd voor alle food trucks. De food truck die interesse heeft en beschikbaar is kan dan een offerte bezorgen. Dit is anders dan een specifieke offerte aangezien alle food trucks kunnen reageren en de klant zelf een keuze kan maken.
Mobiele versie afsluiten