Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Een foodtruck verzekeren? Dat doe je snel met onze 6 slimme tips!

Er komt een hoop kijken bij het verhuren van een foodtruck. Een heel belangrijke zijn de verzekeringen. Sommigen zijn sowieso verplicht; daarnaast wil je natuurlijk bepaalde bedrijfsrisico's afdekken. Maar welke verzekeringen zijn er nu precies? En hoe pak je dat aan? Wij geven je enkele tips!
Foodtruck verzekeren? Foodtruckbestellen.be

Er komt een hoop kijken bij het verhuren van een foodtruck. Een heel belangrijke zijn de verzekeringen: je wil je foodtruck verzekeren met het beste pakket natuurlijk! Sommige verzekering zijn verplicht; daarnaast wil je natuurlijk bepaalde bedrijfsrisico’s afdekken. Maar welke verzekeringen zijn er nu precies? En hoe pak je dat aan? Wij geven je enkele tips!

Foodtruck verzekeren? Wij leggen je uit hoe met onze 6 tips!

Foodtruck verzekeren? Foodtruckbestellen.be

1. Verzeker je wagen

Een van de belangrijkste zaken is natuurlijk je foodtruck zèlf! Daarvoor heb je uiteraard een motorrijtuigenverzekering nodig. Je foodtruck is essentieel voor je bedrijf, dus het kan handig zijn om niet alleen de verplichte BA te nemen maar bijvoorbeeld te kiezen voor mini of volledig omnium, zodat je ook verzekerd bent als je zelf schade rijdt. Zo voorkom je dat je bedrijf stil ligt omdat je niet direct de buffer hebt om de reparaties uit te voeren! Ook het overwegen waard: bijstand na pech.

2. Regel je aansprakelijkheid

Stel: je gooit je heerlijk versgemaakte cocktail over de dure schoenen van een klant. Of een klant wordt ziek door een hapje uit jouw kraam. Ai! Dergelijke kosten kun je gelukkig afdekken door een aansprakelijkheidsverzekering. De standaard aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is de Burgerrechterlijke Aansprakelijkheid (BA) uitbating – deze is verplicht. Hiermee verzeker je schade veroorzaakt aan anderen naar aanleiding van de uitbating van je bedrijf. Naast de BA uitbating bestaat er ook de BA na levering. Deze verzekert je voor productaansprakelijkheid – mocht je klant ziek worden door jouw eten, bijvoorbeeld. Zeker aan te raden dus!

3. Shop rond naar de juiste maatschappij

Er zijn talrijke verzekeringsmaatschappijen met allemaal weer net andere voorwaarden en dekkingen. Shop dus vooral rond tot je de maatschappij vindt die het best bij je past! Tip: sommige verzekeringsmaatschappijen bieden speciale pakketten voor foodtrucks aan waarin alle ben
odigde verzekeringen worden gebundeld.

4. Vergeet je personeel niet!

Als je je foodtruck niet volledig in je eentje runt en dus af en toe personeel hebt staan in je foodtruck, dan dien je voor hen ook een arbeidsongevallenverzekering (AO) af te sluiten. Dit is wettelijk verplicht! De AO verzekert bedrijfsongevallen waardoor je medewerker kortere of langere tijd niet kan werken. Natuurlijk hoop je dat er niets mis gaat, maarmocht dat wel het geval zijn dan kunnen de kosten flink oplopen. Een belangrijke verzekering dus! Je kunt je verzekering nog uitbreiden met extra’s buiten de wettelijk verplichte AO.Foodtruck verzekeren?- Foodtruckbestellen.be

5. Overweeg een rechtsbijstandsverzekering

Als je een eigen foodtruck uitbaat kan het altijd gebeuren: een juridisch conflict! Mocht dat gebeuren, dan kunnen de kosten aardig oplopen. Denk dan aan de kosten voor juridisch advies, een advocaat en misschien zelfs een rechtszaak. Belangrijk dus om daarvoor goed verzekerd te zijn: middels een rechtsbijstandsverzekering!

6. Laat je adviseren

Zoals je ziet zijn er aardig wat verzekeringen die je kunt – en sommige gevallen móet -afsluiten. Bovendien zijn er per verzekering verschillende soorten dekking mogelijk. Wat voor jou verstandig is hangt van diverse factoren af: je budget, het formaat van je foodtruck, het type producten wat je gaat verkopen, je apparatuur, enzovoorts. Heb je bijvoorbeeld een volledige pizzaoven in je truck dan heb je een andere dekking nodig dan wanneer je bijvoorbeeld cocktails verkoopt! Kortom: wil je je foodtruck verzekeren, laat je dan adviseren door een verzekeringsadviseur voor het beste pakket.

Nog meer advies lezen voor beginnende foodtrucks? Check dan onze 7 concrete tips voor het starten van een foodtruck!

Foodtruck verzekeren? 6 tips van Foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de meest romantische foodtrucks en dito eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht