Foodtruck nodig? Vind ze op Foodtruckbestellen.be

Wat kost het huren van een foodtruck

Als er iets is dat het laatste jaar langzaam maar zeker aan populariteit wint in België & Nederland, dan zijn het wel de hippe foodtrucks die je op allerlei coole festivals en events ziet staan. Ze springen in het oog, zijn mooi, praktisch en leuk om naar te kijken.

Naast de grote en middelgrote festivals, evenementen en bedrijfsfeesten kan ook jij genieten van zo’n foodtruck op je privé feest. Ben je op zoek naar een creatieve manier om je gasten in de watten te  leggen of wens je het feest dat tikkeltje meer te geven? Dan kan je uitpakken met een authentieke foodtruck op je feest. Maar wat kost het huren van een foodtruck nu precies?

Verwen je werknemers met een foodtruck voor je bedrijf

Wat kost het huren van een foodtruck?

Op deze vraag kunnen we jammer genoeg niet 1 duidelijk antwoord geven. Elke foodtruck handteerd namelijk zijn/haar eigen prijzen en kosten. In dit blogbericht leggen we graag uit hoe een foodtruck doorgaans de kosten berekend.

Aantal personen

Misschien wel de belangrijkste factor bij het berekenen van de kostprijs voor het huren van een foodtruck is het aantal personen. De foodtruck zal afhankelijk hiervan een prijs kunnen bepalen per persoon.  Weet wel dat sommige foodtrucks voornamelijk gericht zijn op een minimum aantal personen. Bv: minimum 100 personen. Vraag dit zeker na bij het huren van je favoriete foodtruck.

Heb je een feest voor minder dan 45 personen? Dan zijn er nog steeds foodtrucks die graag tot bij jou komen voor een geweldige ervaring!

Type feest

De kostprijs kan ook bepaald worden door het type feest. Meer bepaald, gaat het over een privé feest (verjaardag, trouwfeest, communiefeest..), over een bedrijfsfeest of over een publiek feest (festival, openbaar evenement).

Type gerecht

Veel foodtrucks bieden verschillende gerechten aan. Wil je fingerfood of streetfood op je feest? Of lijkt verse visgerechten je wel wat? Dan zal je dat ook aan de prijs zien. Bespreek dit duidelijk bij het huren van je foodtruck en vraag naar een menu of assortiment van de foodtrucks.

Extra kosten

Tot slot wordt de kostprijs bij het huren van een foodtruck ook berekend op extra kosten.

Conclusie

Voor het huren van een foodtruck dien je rekening te houden met een minimaal bedrag van rond de €800. De kostprijs wordt bepaald op het aantal personen, type feest, type gerechten en de mogelijke extra kosten die het feest met zich meebrengt. Bovendien kan er een minimum aantal personen zijn waarvoor de foodtruck langskomt. Hou er tevens rekening mee dat de prijzen ook afhankelijk kunnen zijn van de periode. In het hoogseizoen (mei t/m september) kan dit bedrag hoger liggen.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Mobiele versie afsluiten