Foodtruck nodig? Vind ze op Foodtruckbestellen.be

Duurzaam mobiel snacken dankzij de elektrische foodtruck!

Veel foodtrucks hebben oog voor duurzaamheid als het gaat om hun producten: biologische groenten & vlees, gebruik van restproducten, ecologisch verantwoord is hot. Maar die truck zèlf, die verbruikt natuurlijk wel flink wat benzine – vooral die mooie oldtimer vans. Maar er is een nieuw energiezuinig alternatief in opkomst: de elektrische foodtruck!

In februari dit jaar werd in Nederland de eerste elektrische foodtruck van Rotterdam gepresenteerd. Hij heet – heel toepasselijk – de ‘Watt‘ en is ontwikkeld door studenten Automotive van Hogeschool Rotterdam via het RDM Centre of Expertise. En hij rijdt dus volledig elektrisch!

Dat was nog een aardige uitdaging: 300 kilo aan accu’s moesten er in de foodtruck. Toch is het gelukt: de klassieke Citroën HY bus uit 1973 is omgetoverd van oude roestbak tot duurzame elektrovan. De auto is inmiddels goedgekeurd door de RDW en mag officieel de weg op.

De kilometerteller moet wel in de gaten gehouden worden: met een reeks volle accu’s rijd je maximaal 80 kilometer. Dan moet de foodtruck weer aan de lader. Maar, de Watt is wel veruit de meest energiezuinige foodtruck van Nederland!

Elektrische foodtruck Kamiel

De eerste elektrische foodtruck binnen de Benelux is de Watt niet: sinds eind 2015 staat in Antwerpen ‘Kamiel‘. Ook dit is een Citroën HY, maar dan nóg ouder, namelijk uit 1953. Kamiel is in te huren via foodtruckbestellen.be! Dus wil je gaan voor volledig duurzaam gaan bij je bedrijfsfeest, huwelijk of event? Ook dan vind je via foodtruckbestellen.be de beste mobiele snackwagen!

Zo’n elektrische foodtruck is niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens praktisch. Steeds meer steden richten lage-emissiezones in waar voertuigen die te vervuilend zijn niet mogen komen. In Antwerpen is sinds 1 februari 2017 zo’n lage-emissiezone ingericht. Wie een elektrische foodtruck rijdt hoeft zich geen zorgen te maken over deze zones: zij rijden immers emissievrij!

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je feest of borrel kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Mobiele versie afsluiten