Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

7 tips om je food truck creatief en innoverend te houden

Ontdek 7 tips om je food truck creatief en innoverend te houden. Breng zo de beste food truck die je kan zijn naar boven. www.Foodtruckbestellen.be
7 tips om je food truck creatief en innoverend te houden

In onze vorige post legden we uit waarom een concurrerende food truck goed voor je is. We bespraken dat creatieve en innoverende food trucks meer kans maken maken om opgemerkt te worden in de food truck wereld.

Bovendien merken wij bij Foodtruckbestellen.be dat veel offerte aanvragen bij juist deze food trucks komen.

In dit artikel geven we 7 tips om je food truck innoverend te houden zodat je steeds de beste versie van je food truck bent!

7 tips om je food truck creatief en innoverend te houden

 1. Je food truck
  We beginnen met het meest voor de hand liggende: Je food truck. Het lijkt ons overbodig om de reden mee te geven maar het blijft zeer belangrijk om je truck steeds zo innoverend mogelijk te houden. Ga je aan de slag met een tweede food truck, dan is het altijd verstandig om te kijken waar er in de markt nog nood aan is.
 2. Je food
  Creatief met je eten en producten bezig zijn is ook zeer belangrijk. Denk steeds aan manieren om je eten nog origineler te maken en uit te stallen. Op die manier zullen je klanten verbaasd zijn over de mogelijkheden en jouw producten onthouden. Denk daarbij ook aan de impact die het kan hebben op sociale media. Onderaan hebben we enkele voorbeelden gevonden om je een idee te geven wat je zoal kan doen met alledaagse producten:

  Denk ook aan de kinderen:

 3. Je aankleding
  Je kan steeds zéér creatief omgaan met de aankleding van je producten. Hier geven wij ook enkele voorbeelden en tips mee:

  • Servetten zijn bijvoorbeeld een ideale manier om leuke boodschappen op te drukken en om offline marketing te doen.
  • Verpakking van je food. Denk letterlijk “out of the box”. Hoe kan jij je food nog beter doen verkopen of er leuker doen uitzien.
  • De presentatie van je food (houders, ..) Ook houders of de sausjes waar je mee werkt kunnen leuk worden verpakt.
 4. Je acties
  Je kan steeds originele acties doen om zo meer boekingen binnen te krijgen. Denk dan aan seizoensgebonden acties door bijvoorbeeld korting te geven in de zomer op je ijsjes. Of werk met een all-in formule om jouw offerte uit te doen blinken. Een Like & Share actie zoals diegene die wij deden eind vorig jaar was ook een zeer geslaagde actie.
 5. Je online aanwezigheid
  • Sociale media is een must (denk aan promoted posts). Je kan bepaalde posts vanuit je food truck pagina “promoted” maken door er een klein bedrag voor te betalen. Dan krijgen meer mensen jouw bericht te zien.      Op welke sociale media moet ik mij aanmelden? Wij raden aan om op zo veel mogelijk sociale media een profiel aan te maken. Facebook en Twitter lijken ons zeker een aanrader maar (wat veel vergeten wordt is) Pinterest en Instagram zijn tegenwoordig ook heel hip. Dit zijn sociale media met de nadruk op foto’s. En omdat je met visuele producten werkt is dit zéér belangrijk.
  • Je Account op Foodtruckbestellen.be!
   Wij werken hard aan de vindbaarheid van je food truck via ons platform. Met een gratis account word je al snel gevonden wanneer mensen naar je food truck willen zoeken.
  • Website
   Om je online aanwezigheid te vergroten, raden we ook aan om een website te laten maken van je food truck. Wij werken met Kdesign.be samen.
   Gebruik de kortingscode #Foodtruckbestellen.be en profiteer van een basis website (4-8 pagina’s) die je volledig zelf kan beheren voor 750 euro ipv 950 euro.
  • Blog
   Met een blog kan je veel extra informatie delen naar de buitenwereld. Je wordt ook veel beter gevonden door Google wanneer je blogt. Denk dus zeker aan een blog voor je website.
 6. Je marketing
  Met je marketing kan je onbeschrijfelijk veel creatieve zaken doen. We splitsen dit graag op in 5 onderdelen:

  • Videos
   Denk aan het maken (of laten maken) van korte video’s van je food truck. Neem enkele leuke sfeerbeelden op tijdens een tof feest of opdracht en post deze op sociale media en je website of blog. Met apps zoals Videosound kan je snel en eenvoudig video’s nemen en er ook nog muziek op zetten, wat het al snel een leuk effect geeft. Met de app Hyperlapse kan je dan weer lange videos in enkele seconden tonen. Zo kan je 20min. opname in een leuke 30sec. “promo” video tonen. Zéér krachtig als marketing tool.
  • Foto’s
   Naast de video’s is het voor de hand liggend dat je foto’s neemt van je food truck, je eten, je opdrachten. Kortom, hoe meer foto’s, hoe beter. Post deze nadien op Facebook in een album, op Instagram, Pinterest en op je Foodtruckbestellen profiel als galerij.
  • Flyers
   Voor je marketing is het altijd handig om ook offline te denken. Flyers laten drukken en maken kost niet super veel en is een ideale “reminder” aan jullie heerlijke eten.
  • Gadgets
   Leuke gadgets zoals usb sticks, pennetjes, petjes, snoepjes, of andere gadgets zijn ook altijd zeer leuk om als klant te krijgen. Overweeg dus zeker om hier wat van te bestellen met jullie eigen logo er op zodat je dit aan je klanten kan meegeven.
  • Banners & Beach flags
   Met banners & beach flags kan je zeer eenvoudig de aandacht op een festival of openbaar feest naar jouw food truck trekken. Dit is ook niet duur dus lijkt het ons de ideale manier om nog meer aandacht te trekken.
 7. Samen sta je sterk.
  Werk samen met andere food trucks of denk aan partners, zoek bijvoorbeeld feestzalen die vaak op zoek moeten naar een unieke catering zodat zij aan jouw denken wanneer ze een feest organiseren. Wat ons ook zeer handig lijkt zijn weddingplanners of organisaties van festivals.
 8. Extra: Doe iets exclusief & out of the box
  1. Bv: huur een fotobooth mee met je food truck zodat bezoekers meteen op de foto kunnen met het lekkere eten. Denk aan de marketing die hier uit kan vloeien (foto’s met je logo er op) of alle gasten die smullen van je lekkere eten.

Kortom: Denk vooral hoe jij je eigen food truck creatief kan houden om er een echte belevenis van te maken voor je gasten. Wanneer zij zich goed voelen bij jouw food truck dan zullen ze er over praten. Mond aan mond reclame blijft nog steeds de beste reclame die er is!

Wens je nog wat leuke beelden? Bekijk dan zeker onze Pinterest voor nog meer creatieve ideeën.

Veel succes met je eigen manier van werken!

Heb je zelf ook nog leuke ideeën?
Laat het ons weten en mail ze naar info@foodtruckbestellen.be of laat een reactie achter op dit artikel!

Meer boekings op foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen.be ?

Foodtruckbestellen.be is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Facebook: https://www.facebook.com/foodtruckbestellen

Pinterest: https://www.pinterest.com/foodtruckonline/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/10112018

Google: https://plus.google.com/u/4/107906590423842216212

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht