Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Dé catering trends van de zomer die je moet kennen!

Goede catering is het belangrijkste ingrediënt van je feest, en dat is ook deze zomer niet anders! Maar zoals elk jaar komen er nieuwe food trends bij en verdwijnen andere van de kaart. Welke trends helemaal hot zijn voor op feesten in 2020 ontdek je hier!

Goede catering is het belangrijkste ingrediënt van je feest, en dat is ook deze zomer niet anders! Maar zoals elk jaar komen er nieuwe food trends bij en verdwijnen andere van de kaart. Welke trends helemaal hot zijn voor op feesten in 2020 ontdek je hier!

Was het vegan, vegetarisch of plant-based?

De opkomst van vlees-, vis- en kaasvervangers is al enkele jaren volop aan de gang maar reikt in 2020 een ultieme hoogte! Niet alleen omwille van gezondheid –zag je ‘The Game Changers’ op Netflix al?– maar steeds vaker door de alomtegenwoordige ecologie-kwestie. Die raast al een hele tijd door ons land. Pardon, door de hele wereld. Het onderwerp heeft een enorme impact op ons dagelijks leven, en dat zie je dus ook in ons voedingspatroon. 

We kiezen er met z’n allen steeds vaker voor om enkele keren per week een vegetarische of plant-based maaltijd klaar te maken. Meer nog: sommigen beslissen voor een 100% vegan lifestyle. En dat heeft zo z’n voordelen.

Doordat de gezonde foodtrend de laatste jaren enorm is toegenomen, is de vegan wereld steeds toegankelijker geworden en zie je meer en meer alternatieve gerechten ontstaan. Ook onze foodtrucks worden creatiever met gekende plantaardige ingrediënten om er de meest overheerlijke gerechten mee klaar te maken. Wie dus denkt dat plantaardig eten enkel uit ‘konijnenvoer’ bestaat, zit helemaal fout! Het is véél meer dan dat. Denk aan pure smaakvolle, kleurrijke en frisse gerechten die vol structuur en textuur zitten. 

Vegan gerechten zijn creatief en vernieuwend voor velen, waardoor je dingen zal ervaren die je nooit eerder hebt geproefd! Kortom, een trend die niet snel zal verdwijnen.

Poke bowls foodtruck
Poke Poke Bowls – vegan, vegetarisch en vol met groenten!

Let’s stay local!

In hetzelfde thema zien we ook dat lokale en streekproducten weer de kop op steken. En maar goed ook: deze zomer hebben we niets liever! Consumenten denken al een aantal jaren bewuster na over wat ze eten en vooral waar het vandaan komt. 

De coronacrisis was nog eens een éxtra eye opener voor velen, want wat moet je doen als alle restaurants gesloten zijn? Dan steun je handelaars, landbouwers en producten in je buurt! Zo herontdekten we de echte kwaliteit van lokaliteit. Heerlijk! 

Dit willen consumenten niet alleen aan hun eigen keukentafel maar in de toekomst ook op hun evenement. Van communie- en trouwfeest tot business event. ‘Cater to impress’ zou je het kunnen noemen. We voorspellen dus dat veel mensen de komende seizoenen gronding op zoek gaan naar foodtrucks die aandacht hebben voor dit onderwerp: seizoens- en streekgebonden producten, met heel veel passie klaargemaakt. Over dat laatste is er bij onze foodtrucks alvast nooit enige twijfel! 

Pasta Verde foodtruck
Pasta Verde – Koken is onze passie en sustainable catering onze missie.

Zero waste

Dat heeft ook zo z’n weerslag op de vervuiling van onze planeet. Een absolute no-go in 2020! Daarom kiezen we ook voor een zero waste levensstijl, en die wordt zonder problemen doorgetrokken naar events van eender welk karakter. 

Gedaan met wegwerpbare potjes, glaasjes en plastic bestek. Hello herbruikbaar en recycleerbaar servies! Extra pluspunt? Het geeft toch enorm veel charme als je jouw gerechten kunt opeten uit een bord met een verhaal? Niet alleen een mooi gespreksonderwerp maar ook helemaal stylish! 

Talking dinner

Iets helemaal anders nu! De volgende trend heeft alles te maken met de manier waarop je eet. Lang tafelen of aanschuiven aan het buffet is namelijk verleden tijd. The next big thing is een talking dinner op je trouwfeest. We leggen het voor je uit. 

Tijdens zo’n diner zitten je gasten niet aan een vaste plek aan tafel, maar lopen ze gewoon rond van persoon tot persoon. Zo kun je tegelijkertijd genieten van je overheerlijk menu én een gezellige babbel met je collega’s, familie, vrienden of allemaal. Sounds like heaven!

En onze foodtrucks? Die zijn de perfecte partner voor jouw talking dinner. Hapje halen aan de truck, even proeven, de persoon achter je vertellen hoe lekker dat wel niet smaakt, en dan door naar de volgende persoon. Geen gedoe meer met tafelindeling of ‘ons tante Lies’ die aan de andere kant van de tafel naar je roept om toch maar te even te kunnen babbelen. 

Boppin' Burgers foodtruck
Boppin’ Burgers – van burgers tot kleine hapjes.

No or low alcohol policy

Je zag het misschien al aankomen: healthy living betekent ook al eens een glaasje laat staan. In 2020 denken we dan ook met z’n allen eens vaker na over dat goudgele pintje. Het succes van Tournée Minérale spoort ons al aan om tijdelijk minder alcohol te drinken, en je ziet dat dat loont. Veel believers van het fenomeen zweren alcohol volledig af of gaan bewuster om met hun consumptie ervan.

“Dus gewoon water of frisdrank dan?”, hoor ik je denken. Zeker niet, want de tijd dat jouw keuzemogelijkheid beperkt bleef tot een glaasje fruitsap is al lang voorbij. We hebben het over heerlijke mocktails! Even chique en klassevol als een cocktail, maar dan zonder alcohol. Een must-have die tegenwoordig niet op je event kan ontbreken. 

Cocktail Crush Foodtruck
Cocktail Crush – Home made mocktails

Let me take a food-selfie

Ken je het nog, die tijd waarin jouw Instagram vol stond met foto’s van je dagelijkse kost? Wel, we hebben goed nieuws: die tijd is helemaal terug van weggeweest! Instagram-waardige gerechten, dat is waar het om draait. Iedereen is online, op elk uur van de dag, op welke plaats dan ook. En wat is er leuker dan je lekkere gerechtjes – lees dit met je beste Sergio Herman stem – te delen met je volgers op je Instagram? 

Bovendien de ideale manier om de foodtruck of cateraar van je gerecht een extra hart onder de riem te steken. Ahja, want hoe meer zijn of haar heerlijke creaties gedeeld worden online, hoe meer liefde wordt verspreid. En is dat niet net waar we allemaal wel een extra portie van kunnen gebruiken? 

Italiaans of Afrikaans?

Dé hottest foodtrends van het moment? Dat moeten wel verse pasta zijn én smaakvolle Afrikaanse specialiteiten. Geen wonder, want deze twee keukens zorgen beide voor unieke gerechtjes vol pure smaken. 

Pasta kan iedereen bekoren, en zeker als hij écht vers is. Van spaghetti en tortellini tot lasagne: pasta komt in alle vormen, maten, kleuren en smaken en wordt niet langer beschouwd als een ‘simpel’ gerecht. Integendeel: de kracht van een pastagerecht is de puurheid van alle ingrediënten. De hoofdrolspeler? Dat verse deeg. Hmmmmm.

De Afrikaanse keuken staat dan weer garant voor een bom van smaak! Heerlijke gevarieerde kruidenmengelingen, hartige rijstschotels en tal van gegrilde vlees en visgerechten. Eerlijk? Het water loopt ons al in de mond. Heb jij er ook last van?

De Barabus foodtruck
De Barabus – Surinaams streetfood met Indonesische invloeden

Nu heb je alle ingrediënten voor een geslaagd feest! Het enige wat jij nog moet doen is je familie en vrienden uitnodigen, een goede portie zon bestellen en er een leuke dag van maken.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht