Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

De Foodtruck, meer dan een restaurant op wielen!

Foodtrucks zijn de laatste jaren niet alleen in populariteit toegenomen, maar ook in aantal. Allerlei soorten en maten foodtrucks springen als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom zou je nu met zo’n restaurant op wielen beginnen? Wij leggen het je uit!

Foodtrucks zijn de laatste jaren niet alleen in populariteit toegenomen, maar ook in aantal. Allerlei soorten en maten foodtrucks springen als paddenstoelen uit de grond. Maar waarom zou je nu met zo’n restaurant op wielen beginnen? Wij leggen het je uit!

De opkomst van de foodtrucks

Foodtrucks zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken, van heuse foodtruckfestivals tot op trouwfeesten en communies. Er is een foodtruck van bijna alle mogelijke gerechten of keukens die je kan bedenken, zowel vegetarisch, als veganistisch, tot desserts en cocktails. Er zijn honderden opties, elk met een eigen concept en uniek karakter. En dat maakt een foodtruck zo speciaal.

Heb je een nieuw concept dat je wil proberen, of een nieuwe keuken die je onder de mensen wil brengen, kan dat perfect met een foodtruck, je eigen mini-restaurant op wielen! 

De opstart

Een foodtruck starten kost heel wat minder dan een restaurant openen, dat is zeker. Je moet geen pand zoeken, geen huur betalen, geen grote keukenmaterialen aanschaffen, geen borden, bestek en linnen voorzien en minder personeel zoeken. Alleen maar voordelen dus!

En dat is niet het enige. Mobiel zijn is één van de grootste voordelen van een foodtruck. Je kan overal naartoe, met respect voor de regels en vergunningen uiteraard, of het nu een park, strand, festival of privéfeest is. Wat maakt dat je bereik enorm groot is, véél groter dan dat van een vast restaurant. Daarnaast kan je eenvoudig nieuwe markten veroveren met je heerlijke gerechten!

Het concept

Om er écht uit te springen tussen de vele andere foodtrucks is het belangrijk dat je een uniek en pakkend concept ontwikkeld, met een opvallende huisstijl. Een indrukwekkend logo of speciale truck die mensen zich herinneren, en een Instagram-waardige presentatie van je gerechten is al een eerste stap.

Je kan een foodtruck bekijken als een test voor nieuwe concepten, een test-keuken op wielen. Je kan de gekste combinaties en de meest gewaagde smaken uitproberen, en gaandeweg afstemmen wat wel of niet werkt. Valt er een gerecht niet in de smaak? Probeer dan gewoon iets anders! Het nauwe contact met klanten en voorbijgangers maken dat heel wat makkelijker!

Tover je restaurant om in een foodtruck!

Ook als je al een restaurant hebt is het niet te laat om een foodtruck te starten. Je kan de meest populaire gerechten serveren op geheel andere locaties, bij mensen die niet meteen naar je restaurant zouden komen. Je bereikt een heel nieuw publiek, en maakt hen tegelijk warm om achteraf eens te komen eten. 

Als je uitbreidingsplannen hebt is dit ideaal om uit te zoeken in welke steden er het meeste interesse is, en waar je gerechten het meest in de smaak vallen.

Waarom ze zo populair zijn

We zien de populariteit van de foodtrucks de komende jaren niet dalen, zelfs alleen maar toenemen! Event organisatoren kiezen steeds meer voor een foodtruck op hun events, het aantal foodtrucks blijft toenemen en ook het publiek groeit aanzienlijk!

De corona crisis laat ons meer en meer buiten komen, en ook buiten feesten. En hoe kan dat beter dan met een foodtruck? De gezelligheid van een restaurant, de charme van de trucks, en het genot van vers klaargemaakt eten in één! 

Als foodtrucker kan je genieten van de vrijheid en heb je de flexibiliteit van een mobiele keuken en afwisseling is wat je doet. Dat idee haalt de meeste ondernemers over om een restaurant op wielen te beginnen! Het gevaar schuilt echter in de vele concurrentie en het toch wel hard werken. Maar als je een neus voor business hebt, én een passie voor koken, moet het wel lukken.

De ultieme combinatie? Een creatieve chef en een gedreven business partner!

Aanbevolen foodtrucks

Ontdek alle aanbevolen foodtrucks op foodtruckbestellen.be.

Opgerold Foodtruck
Ontdek OPGEROLD
Bar Mobil
Ontdek Bar Mobil

De trends van het moment

Dé trends voor foodtruckers in 2020? Dat is biologisch, uniek een duurzaam eten, maar ook creatievere producten en verrassende ingrediënten. Wat dacht je van zeewier, of compleet veganistisch? 

We zijn ook steeds meer fan van het totaalconcept. Niet alleen het eten en drinken is belangrijk, maar ook de muziek, de decoratie en de sfeer telt!

Naast heel wat kleine ondernemers, starten ook steeds meer grotere bedrijven een eigen foodtruck. Zo kan je bijvoorbeeld Mora of Unox terugvinden op foodtruckfestivals.

Een foodtruck behoort niet langer enkel thuis op een foodtruckfestival, maar ook in eigen tuin en zelfs op een bedrijfsfeest. Daarnaast worden foodtrucks ook steeds vaker gebruikt als aanloop richting een eigen winkel, of restaurant.

En in de toekomst?

Foodtrucks blijven bestaan, maar het is belangrijk dat we creatiever worden met onze producten. De ambacht en de kennis rondom eten speelt een hoofdrol in het verhaal. Het uiterlijk van je truck moet je dus niet veranderen, maar wel de gerechten die je serveert. Je moet jezelf telkens opnieuw heruitvinden, en blijven innoveren. Maar wees gerust, de liefde voor lekker eten gaat niet verdwijnen!

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht