Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Feest organiseren kan enkel met professionele cateraar (of foodtrucker)

Thuis een gezellige feest organiseren kan dat deze zomer slechts tot maximum tien personen. Wil je meer mensen uitndigen? Dan kan je het feest (tot maximum 50 gasten), enkel laten doorgaan via een professionele cateraar (of foodtrucker.)

Thuis een gezellige feest organiseren kan dat deze zomer slechts tot maximum tien personen. Wil je meer mensen uitndigen? Dan kan je het feest (tot maximum 50 gasten), enkel laten doorgaan via een professionele cateraar (of foodtrucker.) Dit geldt voor voor zowel tuinfeesten als feesten die in een zaal worden gegeven.

Dat werd door Vlaamse minister-president Jan Jambon (N-VA) zondag op de Antwerpse regionale zender ATV. ‘Alles wat in juli en augustus georganiseerd wordt, moet met een professionele organisatie gebeuren, volgens de geldende regels’, verduidelijkte Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag op de regionale zender ATV. ‘Of een professionele cateraar nu een feest verzorgt in een zaal of bij iemand thuis, de regels blijven dezelfde.’

Mogen kleinere feesten wel zonder cateraar?

ja, kleinere feesten tot maximum 10 mensen (kinderen tot en met 12 jaar niet meegeteld) mogen wel georgeniseerd worden zonder een professionele cateraar (of foodtrucker). Uiteraard enkel wanneer er aan de standaard Corona-regels gehouden kan worden zoals; voldoende afstand houden van elkaar. (1.5m) Indien dit niet kan, dient het mondmasker gedragen te worden.

Wat met meer dan 10 mensen?

Bij meer dan 10 mensen die samenkomen bij je thuis dient het professioneel georganiseerd te worden door een cateraar of foodtrucker. Dit volgens dezelfde regels als die in de horeca gelden. ‘Een cateraar is verantwoordelijk voor de toepassing van die regels, net zoals een horecauitbater dat is in zijn café of restaurant.’

Met andere woorden: bij een groot tuinfeest thuis moeten de tafels minstens 1,5 meter uit elkaar staan en mag er hoogstens vier mensen aan een tafel zitten.

De cateraar wordt op die manier verantwoordelijk gesteld over het feest en dient de regels nauw te volgen.

Bron: De Tijd

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht