Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Een foodtruck op je trouwfeest: to have and to hold? Ja, ik wil!

Nog een paar weken en the wedding season is alweer bijna voorbij. Dat betekent ook dat het hoog tijd is voor toekomstige bruiden om hun bruiloft voor volgend jaar te plannen. First things first: iedereen moet eten, toch? En wat is er nu beter dan een mini foodtruck festival op je eigen trouwfeest. De foodtruck trend is er al een tijdje, en is nog lang niet van plan om te vertrekken. Kom maar op!
trouwfeest foodtruck

Nog een paar maanden en the wedding season draait opnieuw op volle toeren!
First things first: iedereen moet eten, toch? En wat is er nu beter dan een mini foodtruck festival op je eigen trouwfeest. De foodtruck trend is er al een tijdje, en is nog lang niet van plan om te vertrekken. Kom maar op!

Ja, ik wil! Mits een paar handige tips

Graaf eens in je geheugen. Herinner jij je nog welk trouwfeest écht de moeite was? Ik kan al raden waarom je dat vindt. Een memorabel event heeft alles te maken met ‘t geheim recept van twee eenvoudige ingrediënten: mood en food. Fijne beats, je favoriete mensen, en heerlijk eten. Mmm-mmm-mm. Niets beter dan dat!

foodtruck trouwfeest
Foto: Laurence’s Focacceria

Met een foodtruck zet je meteen de juiste sfeer. Onbezonnen, met een gezellige festival vibe. Dat moet je natuurlijk wel willen. Veel koppels gaan resoluut voor een traditioneel diner. Heb jij het liever wat losser? Dan is een foodtruck vast iets voor jou. Het vergt wel iets meer organisatie dan wanneer je gebruik maakt van de catering op je locatie. Beloofd, het is ook de moeite waard. Zelfs als late night snack voor de party animals onder ons. 

Hoeveel foodtrucks? Hoe meer hoe beter.

Hoeveel foodtrucks je dan boekt? Hoe meer hoe beter. En eigenlijk ook: hoe lekkerder, hoe beter. Er moet voldoende keuze zijn voor al je gasten. Tegenwoordig heeft een foodtruck veel meer te bieden dan enkel frieten en burgers. Denk aan barbecue, zeevruchten, tapas en zelfs de fijnste keuken. Je houdt er best wel rekening mee dat de gerechten vlot binnen kunnen, zonder al te veel gedoe. Op je bruiloft loopt iedereen er piekfijn bij. Smossen? Hoe minder, hoe beter.

Wil jij … met mij … een foodtruck bestellen?

Voor een groep van 50 personen boek je best minstens één foodtruck. Zo zou je voldoende moeten hebben om lange wachtrijen te vermijden. Denk aan die dansbeentjes! Heb jij een gastenlijst van 150 personen? Dan zou je toch zeker ruimte moeten hebben om drie trucks te boeken. Dat is een standaard regel, maar is natuurlijk nogal afhankelijk van welk type truck je boekt. Hier vind je in ieder geval meer dan voldoende opties.

trouwfeest foodtruck
Foto: De Smaaktoerist

Het budget? Mét rekenmachine.

Waar je best nog op let? De afrekening. Sommige foodtrucks tellen per gerecht, terwijl anderen misschien hun finale afrekening geven op basis van het aantal uur dat ze uiteindelijk op je bruiloft hebben gekookt. Dat schat je best vooraf even in, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En ohja: de gerechten van onze foodtrucks zijn zo lekker dat de kans op een tweede ronde erg groot is. Just so you know.

De logistiek? Communicatie is key.

En ook op ‘t vlak van logistiek moet je wel een aantal maatregelen nemen. Meestal regelt je wedding planner of de verantwoordelijke van de locatie zo’n zaken. Goede afspraken maken goede vrienden! Ook voor de foodtrucks onderling is het handig om te weten wie waar zal staan, hoe laat ze verwacht worden, hoe het zit met elektriciteit, … In de meeste gevallen hoef jij je daar weinig zorgen om te maken. Een ervaren foodtruck uitbater weet wat hem te wachten staat. 

En als je dan toch bezig bent met het plannen van een mini foodtruck festival op je trouwfeest, dan is het misschien nog leuker om ‘t plaatje af te maken met een mobiele bar, een ijswagen of rijdend dessertenbuffet. More is more!

Trouwfeest foodtruck
Foto: Fresh-A-Licious Bar Trucks

Wat je ook kiest, elke foodtruck is eigenlijk een kleine portie geluk. En dat zorgt altijd voor fijne herinneringen en blije mensen. Natuurlijk, want zeg nu eerlijk: wie wordt er nu niet intens gelukkig van een heerlijk diner? Ik dacht het wel.

foodtrends voor 2018

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Voor je bruiloft, maar ook voor een communiefeest, een babyborrel of bedrijfsevent. De mogelijkheden zijn eindeloos. Welkom bij Foodtruckbestellen.be!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht