Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Foodtruckers aan het woord: Wat maakt een foodtruck zo speciaal? Deel 1

Foodtruckers zijn steeds gepassioneerde ondernemers met een voorliefde voor lekker, kwaliteitsvol eten & drinken. Ze doen veel meer dan enkel de foodtruck tot bij het evenement brengen. Maar wat maakt een foodtruck zo speciaal? Wij wouden het weten en vroegen het aan 20 foodtrucks!
foodtrucks met hamburgers

Foodtrucks zijn al lang geen hype meer, je kan ze vinden op bedrijfsfeesten, Industrieparken, festivals & vele andere events. Overal zie je de prachtige wagentjes of caravans die uitgebouwd zijn tot kwaliteitsvolle eetgelegenheden.

De mensen die er in staan?

Dat zijn steeds gepassioneerde ondernemers met een voorliefde voor lekker, kwaliteitsvol eten & drinken. Ze staan ’s morgens vroeg op om de nodige verse producten te gaan halen op markten, groothandels of zelfs in de zee. Ze doen veel meer dan enkel de foodtruck tot bij het evenement brengen.

Ze zorgen er voor dat jij als gastheer of vrouw meer kan genieten van je feest.

Maar wat maakt een foodtruck zo speciaal? Wij wouden het weten en vroegen het aan 20 foodtrucks!


Wij als foodtrucker zijn blij wanneer we de mensen een gelukkig gevoel geven en zien weggaan met een smile op hun gezicht. Daarvoor doen we het! “

– Asian Kusina

Asian Kusina Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

“Bij een bezoek van een Foodtruckfestival kan je van onbekende keukens proeven, een wereldkeuken dat je kan proeven, maar waarschijnlijk nooit voor op restaurant zou gaan.

Het boeken van een Foodtruck voor uw privefeest heeft als gemak dat je als gastheer zelf niets moet doen en daardoor veel meer tijd heeft voor zijn gasten.

Vind & boek Asian Kusina op Foodtruckbestellen.be

 

Wij proberen zoveel mogelijk kopzorgen weg te nemen van onze klanten

– Drinks On Tour

Drinks on Tour op Foodtruckbestellen.be

Bestel de mobiele bar van Drinks on tour.

Met Drinks on tour proberen we een totaal concept te bieden op maat. Wij bieden een enorm uitgebreid assortiment aan van dranken: wijnen, bieren, spirits, cocktails, warme dranken,.. you name it, we serve it!

Wij proberen zoveel mogelijk kopzorgen weg te nemen van onze klanten, wij voorzien ook een heel uitgebreid terras, die wij gratis ter beschikking stellen.

Het assortiment kan ook zelf samengesteld worden. Hierdoor kan je ongeacht het budget, toch altijd uitpakken.
Verder wordt de toog bemand door mensen met horecaervaring.

Onze bar is zo uitgerust, dat we een heel groot assortiment koel kunnen houden, iets dat voor vele foodtruckers een probleem kan zijn.

Een feest van heel grote omvang? Geen probleem, wij hebben meerdere bars ter beschikking!

 

Een foodtruck of mobiele aperobar dient als originele eyecatcher

– Wim & Kathleen, Bar Estafette

Bar Estafette Mobiele bar op Foodtruckbestellen.be

Originele eyecaycher. Uiteraard moet de kwaliteit van onze drankjes (apero & cocktails in hoofdzaak ) + de hospitality top zijn. Maar het grootste deel van de mensen boekt ons eveneens omwille van het “super schattige en mooi ingerichte camionetteke” ?

De ‘verpakking’ is de dag van vandaag toch een uiterst belangrijke tool om consumenten aan te trekken.
Onder het mom van ‘het oog wil ook wat’.

Vind & boek Bar Estafette op Foodtruckbestellen.be

 

Telkens ik een supertoffe mail met bedankingen krijg, geeft dit een boost om verder te gaan en te streven naar de perfectie.

– Caroline Moens, Boppin’ Burgers foodtruck

Boppin Burgers Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

Voor de klanten is het veel makkelijker; zij hebben geen voorbereidingen, geen opkuis én zowiezo kwaliteit van voeding aangezien het onze passie en beroep is. Voor mijzelf is het de juiste beslissing geweest om écht te gaan voor kwaliteit, zowel op vlak van eten als de uitstraling van de foodtruck.

Het is een redelijk zwaar beroep met lange uren, maar telkens ik een supertoffe mail met bedankingen krijg van de klant uit is alles weer vergeten en geeft dit telkens een boost om verder te gaan en te streven naar de perfectie.

Caroline Moens – Boppin’ Burgers foodtruck

 

De verwondering van de gasten geeft je als uitbater zoveel voldoening.

– Lynn, ter platse foodtruck

Ter Platse Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

Een foodtruck/eetkraam komt naar de mensen zelf toe op de gewenste locatie en zorgt ervoor dat je de gasten kan verwennen met tal van lekkers. De verwondering van de gasten geeft je als uitbater zoveel voldoening. Er zijn blijkbaar veel foute/mindere verwachtingen van wat ze dan aangeboden krijgen.

Als gast/klant is het de moeite waard vertrouwen te hebben in de foodtruck van je keuze om dan zorgeloos en ten volle te genieten van je feest zonder dat iedereen verplicht uren aan tafel dient te zitten. Een sociaal en fijn feest = een feest met een foodtruck/eetkraam! 😀

Vind & boek foodtruck ter platse op Foodtruckbestellen.be

Overal waar we komen hangt er een feestelijke sfeer….mensen komen om zich te amuseren en wij willen iedereen laten genieten van ons sterk product.

– Claudine Breydels + Diverscite

Diverscite mobiele bar op Foodtruckbestellen.be

Veel foodtrucks stralen iets uit dat uitnodigt. Wij zijn op het idee gekomen om een koffie bar te starten omdat we zelf veel op evenementen en festivals kwamen en we er zelden een lekkere koffie konden drinken.

Mijn man zit in de oldtimerwereld en ik heb een horeca microbe. Dus van deze combinatie hebben we gretig gebruik gemaakt. We maken onze koffies met passie klaar.

Overal waar we komen hangt er een feestelijke sfeer….mensen komen om zich te amuseren en wij willen iedereen laten genieten van ons sterk product.

Elke dag gaan we op zoek naar nieuwigheden. Het vergt een inspanning maar we doen het met plezier en genieten er van als we onze klanten tevreden zien.

Voor ons is het heel simpel: werken met passie en voldoening krijgen voor hetgeen we doen. Dat maakt het foodtruck leven zo speciaal.

Voor mij is dit de ideale combinatie en ik wil er graag nog een aantal jaren mee doorgaan. Top job.

Vind & boek koffiebar Diverscite op Foodtruckbestellen.be

 

Met de foodtruck kom je overal, doorkruis je het hele land om jouw passie over te brengen en stel je steeds met trots je product voor.

– KDS Events

KDS Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

Met de foodtruck kom je overal, doorkruis je het hele land om jouw passie over te brengen en stel je steeds met trots je product voor. Het is ook leuk om te gast te zijn op de verschillende feestjes en evenementen, zo word je steeds omringt door blije mensen.

Voor de mensen die aan de foodtruck komen smikkelen en smullen is het altijd feest. Voor de organisatoren, zij kunnen rustig genieten van het feest of event zonder zich te hoeven uitsloven voor hun gasten.

Vind & boek KDS events op Foodtruckbestellen.be

 

De vrijheid die het bied om kwaliteitsvolle producten bij mensen thuis, op kantoor of evenementen aan te bieden

– Brent Brughmans-espressobar

Brughmans espressobar op Foodtruckbestellen.be

Wat een foodtruck voor mij zo speciaal maakt is de vrijheid die het bied om kwaliteitsvolle producten bij mensen thuis, op kantoor of evenementen aan te bieden. Je komt op plaatsen waar je anders nooit zou komen en ontmoet er verschillende interessante mensen die je anders ook niet zou leren kennen.

Een foodtruck bied ook de mogelijkheid om met je producten te experimenteren om zo tot een beter product te komen. Je ziet ook de directe reactie van mensen waardoor je tot een eerlijk en goed product komt.

In mijn geval is dat koffie en koffie-melkspecialiteiten maar ook de bagels en desserten waar ik mijn fantasie de vrije loop kan laten gaan. Als je dan nog eens leuke reacties krijgt van de klanten dan geeft dit een extra voldoening.

leuk toch?

Vind & boek Brughmans-espressobar op Foodtruckbestellen.be

 

Een foodtruck is veel meer in de mogelijkheid om een volledige sfeer te scheppen

– Pastalicious Foodtruck

Pasta Foodtruck - Pastalicious - op Foodtruckbestellen.be

Een foodtruck is veel meer in de mogelijkheid om een volledige sfeer te scheppen, de wagen, het thema, het aanbod van eten,.. Dat kan allemaal perfect in dezelfde sfeer voorgesteld worden en op elkaar afgesteld worden.

Dit in tegenstelling tot een traiteur of cateraar die werkt met bain maries op witte tafels.

Daar je tegenwoordig voor elke voedingssoort een foodtruck hebt, zijn foodtrucks soms ook veel gespecialiseerder dan andere traiteurs, ze hebben een diepere kennis van zaken over hun product en focussen zich meestal ook enkel op dit product (bv. enkel Koreaans, enkel burgers, enkel pasta,…) terwijl traiteurs soms gewoon alles aanbieden.

Vind & boek Pastalicious Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

 

Wij helpen mensen die een foodtruck inhuren, meer genieten van hun feest!

– Kristof Verdick, Snack Djendo

Snack Djendo Foodtruck op Foodtruckbestellen.be

Wij hebben er bewust voor gekozen onze foodtruck in bijberoep uit te oefenen. Dit geeft ons de volledige vrijheid om zelf te kiezen welke weekends we eventueel toch vrij kunnen zijn. Doordat het een bijberoep is, is er ook geen financiële druk. En dit maakt dat het voor ons meer een hobby is!

Mensen die een foodtruck inhuren, willen hierdoor vooral zelf veel werk uit handen geven. Zelf geen inkopen moeten doen, tijdens het feest zelf ook kunnen genieten ipv eten staan klaar te maken. En dat maakt het voor ons net zo leuk om de mensen hiermee te kunnen helpen.

Dit in combinatie met de complimenten die wij steeds weer krijgen over de service en het lekker eten, maakt dat het uitbaten van een foodtruck heel veel voldoening geeft!”

Vind & boek Snack Djendo foodtruck op Foodtruckbestellen.be

 

Heb je na het lezen van deze post zelf ook zin om te starten met een foodtruck maar weet je niet goed hoe te beginnen? Ontdek dan onze 7 concrete tips en start vandaag nog je eigen foodtruck.

succesvolle foodtruck succes

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruckboekingsplatform waarmee je eenvoudig 1 van de vele heerlijke foodtrucks kan vinden en boeken voor je evenement. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldig eten!

Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht