Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

UPDATE! Corona maatregelen (24/09/2020)

We lichten de nieuwe corona maatregelen toe. De bubbel van 5 per gezin verdwijnt en maakt plaats voor 5 personen per gezinslid waar je een nauw contact mee wenst. Feesten buiten mogen tot 400 personen worden georganiseerd. Aan tafel mag er een maximum aantal van 10 personen samenzitten. Er mag weer binnen gefeest worden.

Maatregelen omtrent je “bubbel”

De bubbel van 5 per gezin verdwijnt en maakt plaats voor 5 personen per gezinslid waar je een nauw contact mee wenst. De aantal personen waar je de afstandsmaatregel van 1.5m kan waarborgen zijn onbeperkt. (kinderen jonger dan 12 jaar niet meegerekend)

Maatregelen omtrent feesten buiten.

Feesten buiten mogen tot 400 personen worden georganiseerd. Aan tafel mag er een maximum aantal van 10 personen samenzitten, rekening houdend met de nodige maatregelen. Het mondmasker moet niet gedragen worden aan tafel, maar wel als u zich verplaatst.

Maatregelen omtrent feesten binnen.

Er mag weer binnen gefeest worden. Het aantal personen is afhankelijk van de capaciteit van de zaal en het feest moet worden georganiseerd door een professional. Dit is bijvoorbeeld een cateraar of een eventplanner of feestzaal zelf.

Met andere woorden; Trouwfeesten en bedrijfsfeesten die binnen plaatsvinden mogen doorgaan voor de maximum capaciteit van de zaal waar dit georganiseerd wordt. Je dient steeds de 1.5m afstand te respecteren en het mondmasker op te zetten bij het verplaatsen van je tafel. Per tafel mogen er maximum 10 personen gezet worden.

Maatregelen omtrent privé feesten buiten.

Hier verandert er voorlopig niets. Indien het feest niet door een professional gegeven wordt, blijven de strenge maatregelen gelden van max 10 personen.

Wat gebeurt er als men de regels niet naleeft?

Het navolgen van de afgekondigde maatregelen is essentieel om een ongecontroleerde groei van de epidemie en verdere verstrenging van de maatregelen te vermijden. We rekenen op de burger- en verantwoordelijkheidszin van iedereen.

Wanneer maatregelen niet nageleefd worden (voorzien door het Ministerieel Besluit), zijn sancties mogelijk onder andere op basis van artikel 187 van de wet op de civiele veiligheid van 15 mei 2007.

De lokale overheden blijven bevoegd voor de openbare orde volgens artikel 135§2 van de nieuwe gemeentewet, zonder evenwel in te gaan tegen de maatregelen of de geest van de maatregelen die op een hoger niveau werden genomen. De politiediensten zullen permanent controles uitvoeren om het strikt naleven van de maatregelen te verzekeren.

Tips voor foodtruckers & cateraars in tijden van corona.

  1. Als foodtrucker mag u de feesten bedienen die worden georganiseerd door professionals (feestzalen, event organisators, cateraars..).
  2. Zorg voor de nodige afstandsmaatregelingen, plaats duidelijke aanwijzingen waar klanten mogen staan om bij je foodtruck te komen (bv een kruis op de grond per 1.5m.)
  3. Zorg voor handgel aan je foodtruck zodat elke mogelijke aanraking veilig gebeurd.
  4. Verplicht de klanten die aan je foodtruck staan om een mondmasker op te zetten. Voorzie er eventueel zelf aan je truck.
  5. Draag als foodtrucker of cateraar steeds zelf een mondmasker.
  6. Voorzie steeds handschoenen dat een direct contact onmogelijk maakt.
  7. Het dragen van een mondmasker door het zaalpersoneel is verplicht (indien dit omwille van medische redenen niet mogelijk is, kan een gelaatsscherm gedragen worden);
  8. Het dragen van een mondmasker door het keukenpersoneel is verplicht

Bron: https://www.info-coronavirus.be/nl/faq/

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht