Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

5 Dingen die je moét weten voor je een foodtruck business start

Ben jij een ondernemer met een goei goesting? Met passie voor ‘t vak, en de mentaliteit van een fijnproever? Begrijpelijk dat je een foodtruck business wilt starten. Voor je écht de baan op gaat heb je toch een stevig actieplan nodig. En een paar tips van onze experten, dat ook.

Ben jij een ondernemer met een goei goesting? Met passie voor ‘t vak, en de mentaliteit van een fijnproever? Begrijpelijk dat je een foodtruck business wilt starten. Voor je écht de baan op gaat heb je toch een stevig actieplan nodig. En een paar tips van onze experten, dat ook.

Een foodtruck is namelijk net iets anders dan een restaurant of ander type cateringonderneming. Jouw publiek heeft vaak nog hogere verwachtingen en bevindt zich bovendien niet eens op één vaste plek. Hola, waar blijven die tips?! Kom maar op.

Investeren: wie z’n best doet zal het leren.

Oké, je truck is niet hetzelfde als een restaurant. Je zult veel minder geld nodig hebben voor de opstart. Toch moet je er rekening mee houden dat je altijd een investering zal moeten doen. Voor de truck op zich, maar vooral ook voor personeel, je menu, en de communicatie die je nodig hebt om jezelf wat in de spotlights te zetten. Denk maar aan een website, fotografie, je logo, … Vaak een flinke duit, maar wel dubbel en dik z’n geld waard.

foodtruck starten investering

It’s all about locatie, locatie, locatie.

En net als een restaurant heb ook jij de nodige vergunningen en verzekeringen nodig, en is veiligheid en gezondheid van cruciaal belang. Dat staat vast. Daarnaast is de kans groot dat je ook nog eens bijkomende vergunningen nodig hebt. Jouw truck verplaatst zich namelijk continu. Gemeentes hanteren niet altijd dezelfde regels, en dat heeft voor jou de nodige administratieve gevolgen. En dan hebben we het nog niet over een bezoekje aan onze buren. Doe dus je huiswerk!

Heel veeleisende smaakpapillen

Misschien wel het allerbelangrijkste om te weten: jouw publiek is écht veeleisend, én veel gewend. Met al die kookprogramma’s op tv, Pinterest maaltijden en social influence is het niet altijd even makkelijk om elke eter te pleasen. Een eenvoudig broodje is dus vaak niet meer voldoende. Alles draait om het concept. Denk maar aan die gezellige foodtruck festivals. Heel veel hongerige mensen, allemaal naar hetzelfde op zoek: lekker, snel en betaalbaar eten. Waar stap jij op af? Juist ja. Die truck die er écht hip uitziet.

Good Food = Good Mood

Een ‘Instagram waardig’ concept

Het spreekt voor zich dat je jouw foodtruck ook bekend moet maken bij ‘t publiek. Hoe? Met mondjesmaat. Of beter: van mond tot mond, en nog beter: digitaal. Social proof is belangrijker dan ooit. Wees dus niet verrast als mensen verwachten dat je een Instagram pagina hebt. Je hebt eigenlijk geen keuze meer. Je moét online vindbaar zijn, en je foto’s zijn daarbij van cruciaal belang.

Top tip: registreer je op een bekend platform, zoals dat van Foodtruckbestellen.be , en profiteer van een stevige basis om jouw foodtruck in de kijker te zetten.

Foodtruck social proof

Moeilijk gaat ook

Ben je gefocust op succes? Dan zul je hard moeten werken. Met een foodtruck start je vaak vroeg aan je dag, en eindig je meestal laat in de nacht. Je zal je moeten bewijzen in de foodtruck community, op de typische festivals, en op kleinere events. Niet gemakkelijk, maar hé, moeilijk gaat ook. Meer nog: de voldoening nadien is enorm. Beeld je maar eens in, al die mensen zien genieten van jouw heerlijke verse foodtruck maaltijd. Heeeeeeeerlijk!

Jouw foodtruck dromen worden dus niet zomaar werkelijkheid na een nachtje slapen. Je hebt een straffe voorbereiding nodig, gecombineerd met een snuifje doorzettingsvermogen en een hele pot creativiteit. Klinkt dat nogal zwaar? Geen probleem, want de voldoening is eens zo lekker. Succes!

succesvolle foodtruck succes

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruckboekingsplatform waarmee je eenvoudig één van de vele heerlijke foodtrucks kan vinden en boeken voor je evenement. Ontdek zo de beste trucks en het meest geweldige eten!

Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht