Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Barbecue; zoveel meer dan een grill!

Nu de temperaturen weer de hoogte in gaan wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Want niets is gezelliger dan te grillen en chillen met familie en vrienden op een zwoele zomeravond! En dan spreken we nog niet over de heerlijke geur van gegrild vlees, vis of groenten.

Nu de temperaturen weer de hoogte in gaan wordt de barbecue van onder het stof gehaald. Want niets is gezelliger dan te grillen en chillen met familie en vrienden op een zwoele zomeravond! En dan spreken we nog niet over de heerlijke geur van gegrild vlees, vis of groenten.

Wat dacht je van een veggie barbecue?

Als wij Belgen aan een barbecue denken, dan denken we aan een heerlijk gegrilde côte à l’os, maar heb je al eens gedacht aan groeten op de barbecue? Waarschijnlijk niet, en dat nemen we je niet kwalijk maar de toekomst is vegetarisch. We eten minder en minder vlees, en vervangen dat graag door iets anders lekkers en gezond, groenten dus!

Groenten op de barbecue, da’s maar saai toch? Nietes! Een vegetarische barbecue hoeft helemaal niet saai te zijn, als je het juist aanpakt. Wat dacht je van provençaalse groentespiesjes, of portobello burgers? Klinkt heerlijk als je het ons vraagt.

De perfecte vegetarische barbecue

Het is een origineel concept, en we begrijpen het als je niet goed weet hoe je eraan moet beginnen. Daarom geven we je graag enkele tips om de perfecte vegetarische barbecue te organiseren.

Welke groenten kies ik?

Je kan niet zomaar alle groenten op de barbecue gooien. Kies daarom voor echte barbecue groenten zoals aubergine, tomaat, courgette, paprika en soortgelijke groenten. Van hieruit kan je beginnen met experimenteren en andere ingrediënten toevoegen zoals halloumi of feta om je gerechten af te werken.

Durf gewoon!

Met groenten kan je zeer weinig verkeerd doen, tenzij je net iets kiest dat je gasten absoluut niet lusten. Je moet weten dat je heel wat meer kan met groenten dan ze te koken. Het is dan ook leuk om te experimenteren met ingrediënten en recepten en zo je gasten te verrassen.

Toch liever harde groenten?

Als je meer fan bent van hardere groenten is het aan te raden ze even te blancheren voor je ze gaat grillen. Zo is de harde bite er al af en gaat het grillen een pak sneller!

Vergeet de marinade niet!

Een barbecue is geen barbecue als je vlees, of in dit geval groenten, niet gemarineerd zijn. En ja hoor, groenten kan je ook marineren! Ga eens voor een gewaagde smaakcombinatie en laat je verrassen door de veelzijdigheid van groenten.

Groenteburgers zijn een no go

Het lijkt een goed idee, maar dat is het absoluut niet. Groenteburgers drogen snel uit, en kunnen snel verbranden op de barbecue. En geef toe, niemand wil een zwarte burger tussen zijn broodje. Als je toch écht burgers wil grillen, ga dan voor een braadrooster dat niet té dicht bij het vuur staat.

Pak uit met side dishes

Naast de verrassende groenten op de barbecue kan je uitpakken met heerlijke side dishes en lekkere hapjes. We houden allemaal toch van nog meer eten, bij ons eten!

Wij hebben er al zin in! Maar… een barbecue organiseren neemt wel wat tijd in beslag. Het is meer dan wat stukjes vlees op de grill leggen en een frisse pint in je handen nemen. Je moet zorgen voor lekkere bijgerechten, sauzen, drankjes en hoeveel vlees moet je voorzien per persoon?

Een hele hoop voorbereiding dus, maar wat als je dat door iemand kon laten doen? Dat kan, met een foodtruck natuurlijk!

Barbecue foodtrucks

Als niet alles zelf wil organiseren en voorbereiden is een foodtruck die barbecue serveert dé ideale oplossing! Wij stellen je graag onze favorieten voor.

BBQ’tje

Het BBQ’tje zorgt voor een complete barbecuecatering, van vlees tot vis en groenten op de grill, tot een heel buffet aan side dishes met bijhorende sauzen en meer.

bbq-tje
Ontdek BBQ’tje op onze website

Cro-Magnon

Met een dubbele grill en rookoven zorgt Cro-Magnon voor dat tikkeltje meer op jouw barbecue! Lekker eten, mét experience? Daar zeggen we geen nee tegen!

cro-magnon
Ontdek Cro-Magnon op onze website

The Real Gentlemen & Co

Barbecue geserveerd door mannen in witte hemden en lederen schorten? Yes please! Ze bakken en grillen op een KOPA houtskooloven, die je smaakpapillen doet smelten. 

Ontdek The Real Gentlement & Co op onze website

Burgers&Co

De combinatie van burgers op een grill, daar zegt toch niemand nee tegen? Burgers&Co brengt burgers, en meer met lokale producten uit de streek.

Ontdek Burgers&Co op onze website

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht