Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Hiep hiep hoera! Foodtruckbestellen is jarig. 5 years of food, fun en happiness.

Haal die toeters en bellen maar boven want deze maand mag Foodtruckbestellen 5 kaarsjes uitblazen! Al 5 jaar lang zetten we foodtrucks in de kijker en maken we het consumenten makkelijk om via ons platform de geschikte foodtruck te zoeken en te vinden voor hun onvergetelijk event. Vandaag nemen we je mee op een trip down memory lane! Let’s go!

Haal die toeters en bellen maar boven want deze maand mag Foodtruckbestellen 5 kaarsjes uitblazen! Al 5 jaar lang zetten we foodtrucks in de kijker en maken we het consumenten makkelijk om via ons platform de geschikte foodtruck te zoeken en te vinden voor hun onvergetelijk event. Vandaag nemen we je mee op een trip down memory lane! Let’s go!

Foto van Fingerfood Truck

Er was eens…

Wat begon als een leuke brainstorm groeide uit tot een succesvol platform met meer dan 1000 top-foodtrucks en heel veel memorabele momenten.

Sinds de start in augustus 2015:

We verwenden honderden kersvers getrouwde koppels en duizenden van hun party guests met een geweldige foodtruck. Op diezelfde manier stonden we op nog meer andere privéfeesten. Jullie boekten massaal foodtrucks voor verjaardagsfeesten, pensioenvieringen, babyborrels en andere intieme events. Zo smulden meer dan 500 communicanten van de lekkerste gerechten op hun speciale dag.

De rollende keukens op ons platform verschenen bovendien op meer dan 250 openbare events. En ook bedrijven vonden hun weg naar de ideale creatieve foodtruck voor hun business event via onze boekingssite. Heerlijk om te weten dat we zo veel mensen intens gelukkig kunnen maken, in samenwerking met alle gepassioneerde truckers.

2015: een knallende start

Foodtruckbestellen kende zijn start in 2015. Op 15 augustus werd het eerste online foodtruck platform geboren. De plaats waar consument en leverancier elkaar ontmoeten in een tijdperk waarin de foodtruck op nummer 1 staat in event catering trends.

Wie er al sinds de start bij is weet dat het platform lang niet altijd zo heeft uitgezien. Zo zijn we gestart met een oranje logo en zag onze website er héél anders uit! 

Oud logo Foodtruckbestellen

Foodtruckbestellen groeide snel! Zo snel zelfs dat we op 14 september, amper een maand na de opstart, al meer dan 80 offertes hadden afgehandeld, waaronder ook offertes voor VTM.

De booking.com van de foodtrucks

Ook aan populariteit hadden we geen gebrek. In september behaalden we de eerste kaap van 250 likes! En in november verschenen we voor het eerst in de pers met een artikel in Made In Kempen, die ons de booking.com van de foodtrucks noemde! Wow!

Foto van PizzaNation

Nog geen dag later verschenen we ook in de Gazet van Antwerpen met een artikel over ons platform. Foodtrucks zijn hip, en dat zal iedereen geweten hebben! Vanaf toen ging het allemaal héél snel. Op 20 november telde ons platform al 100 foodtrucks! Wie had dat ooit kunnen denken. Hoog tijd voor een rebranding dus. De eerste previews van onze nieuwe look & feel verschenen op het einde van het jaar. Zo was foodtruckbestellen helemaal klaar om 2016 met een knal in te gaan!

2016: Social proof en een nieuwe look

Het nieuwe jaar ging meteen hard! Op 4 januari behaalde we 1000 likes op onze Facebookpagina, wat een mijlpaal! En alsof dat niet genoeg was groeide ons platform zo goed dat we in maart al meer dan 200 geregistreerde foodtrucks hadden én 1500 likes.

In juli later dat jaar werd de nieuwe foodtruckbestellen.be website gelanceerd, en kwamen er als snel tot 50 offerteaanvragen pér dag binnen! Dat mocht natuurlijk niet ongezien voorbij gaan, en werd ook al snel opgepikt door de pers. Met alweer een prachtig artikel in Made In Kempen bleven we niet weg uit de belangstelling.

2017: Een expert in het vak

Ons avontuur liep verder en zo mochten we op 12 maart mee op zoek naar de meest klantvriendelijke foodtruck van België in samenwerking met Horeca Awards. Onze expertise speelde een belangrijke rol in het proces. Dit was voor ons een hele eer! Nog meer erkenning door de sector.

In maart behaalden we ook de kaap van 500 geregistreerde foodtrucks op ons platform en al snel volgde ook de 3000ste foodtruck fan op Facebook.

2018: Pure professionalisering

In 2018 was het tijd voor meer en beter. We investeerden verder in onze eigen bekendheid om de zichtbaarheid voor onze foodtruckers nog te verhogen. Meer blogs, e-mailmarketing, gerichte advertenties over verschillende kanalen en nieuwe partnerships. Een verdere professionalisering van het platform. Om van te smullen!

Foto van Copperdog

2019: Partnerships en ongekende groei

De ambitie van oprichter Kenny bleef niet bij één platform, maar ging véél verder. Zo lanceerde hij in september een nieuw concept; Partypal. Een all-in-one platform om je feesten te organiseren. De perfecte match, gezien foodtrucks een cruciaal onderdeel vormen in de catering opties van hedendaagse events. Zeg nu zelf: wie wil er nu géén overheerlijke truck-maaltijd op zijn event? En ook dat werd opgepikt door de pers. Nice!

In november gebeurde er iets ongelofelijks! De 1000ste foodtrucker schreef zich in op Foodtruckbestellen.be! Een prachtige verwezenlijking voor het platform, waar we elke dag enorm dankbaar voor zijn. Al die lekkere gelukbrengers, samen op één platform. Heerlijker dan dit wordt het niet.

“Met de 1000ste foodtruck zijn we gegroeid tot het grootste foodtruck platform van België en Nederland. Ik heb de site in mijn vrije tijd gebouwd om er voor te zorgen dat je foodtrucks eenvoudig kan vinden en boeken voor elk feest. Maar ik had nooit gedacht dat de groei tot 1.000 foodtrucks zou gaan.”

KENNY WYCKMANS – OPRICHTER FOODTRUCKBESTELLEN.BE

Lees het artikel hier.

www.partypal.be

2020: Premium platform, premium plannen

Er was geen twijfel meer mogelijk. 2020 zou hét jaar voor Foodtruckbestellen worden. Met ondertussen meer dan 1000 foodtrucks op het platform en meer dan 5000 foodtruck fans op onze Facebookpagina, was het duidelijk. 

In juni lanceerde we de Premium Badge voor al onze premium partners, en er komen nog een paar geweldige campagne aan. To be continued! En we zijn er zeker van: you’re gonna love it!

Een blik op de toekomst?

Wat de toekomst ons zal brengen is nog niet duidelijk, maar het is in ieder geval al een fun ride geweest! Van één ding zijn we zeker, foodtrucks are here to stay en ons platform dus ook. Bedankt voor 5 geweldige jaren vol food, fun & happiness.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht