Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Checklist: jouw bubbel-babyborrel!

Een bubbel-babyborrel organiseren is niet zo moeilijk als je zou denken. Het moeilijkste aan het hele gebeuren is kiezen wie er nu eigenlijk tot jouw bubbel van 15 behoort. Vraag je opa en oma ook, of enkel familie en vrienden die niet zo vaak de kans krijgen je kleintje te bewonderen?

Of ons land nu geteisterd wordt door een virus of niet, een nieuwe baby dat moét gevierd worden! 

Eerst en vooral, proficiat met je kersverse kindje! Er is niets mooier dan een eigen leven op de wereld zetten, toch? En dat wil je uiteraard delen met iedereen die je lief is, met een babyborrel uiteraard! Ondanks dat het coronavirus een stokje stak tussen grote feesten, kan je toch een leuke babyborrel organiseren voor je bubbel. Klein, maar gezellig en vooral veilig. Tijd om dat kleine wonder aan de wereld te laten zien.

Hoe je een bubbel-babyborrel in elkaar steekt lees je hier!

Begin bij het begin

Een bubbel-babyborrel organiseren is niet zo moeilijk als je zou denken. Het moeilijkste aan het hele gebeuren is kiezen wie er nu eigenlijk tot jouw bubbel van 15 behoort. Vraag je opa en oma ook, of enkel familie en vrienden die niet zo vaak de kans krijgen je kleintje te bewonderen? Denk hier goed over na, want je zit al héél snel aan 15 personen als iedereen zijn partner meebrengt. 

Pas als je je gasten gekozen hebt kan je aan de voorbereidingen beginnen; de datum kiezen, de uitnodigingen maken en versturen, de locatie zoeken, het thema bepalen, het eten maken of bestellen, enzovoort. 

Als je een ruime tuin ter beschikking hebt, is het perfect mogelijk om je bubbel-babyborrel thuis te organiseren. Met heel het corona gedoe is dit voor velen dé oplossing! Wist je trouwens dat je ook bij je thuis tot wel 50 personen mag uitnodigen als je gebruik maakt van professionele catering? Vanaf augustus is dat zelfs tot 100 personen. Met een foodtruck in je tuin creëer je zo ineens enorm veel mogelijkheden!

De voorwaarden:

 • De foodtrucker moet zich houden aan het horeca-protocol
 • Hij/zij draagt de verantwoordelijkheid dat de gasten zich houden aan de maatregelen:
  • Tafels staan 1,5 meter uit elkaar.
  • Maximum 15 personen per tafel.
  • Enkel bestaande bubbels mogen bij elkaar aan tafel zitten.
  • Enkel zitplaatsen aan tafel.
  • Het eten moet geserveerd worden (door personeel met een mondmasker).
  • Je mag je wel verplaatsen om met een andere tafel te gaan praten, zolang je de afstand bewaart.

Feestje in eigen tuin

Maar een babyborrel in mijn tuin, dat is toch maar gewoontjes? Fout! Je kan heel eenvoudig een spetterende bubbel-babyborrel geven in je eigen tuin, helemaal corona-proof. Ah ja, hoe dan? 

Begin met de tuin aan te kleden. Tafels, stoelen, een (open) tent om voorbereid te zijn op de weergoden, ballonnen, vlaggetjes, bloemen en kaarsen. Je hebt bijna alles al in huis om mee te starten, maar vergeet niet om voor voldoende ruimte te zorgen en alcoholgel te voorzien!

Het voordeel van een feestje thuis? Je baby kan spelen en slapen in zijn vertrouwde omgeving. Als het wat te druk wordt, kan je hem gewoon in zijn eigen bedje leggen. 

Toch liever een feestzaal

Verkies je toch liever een feestzaal voor je bubbel-babyborrel? Dat kan ook! Vergeet niet dat je er in juli maar 50 personen aanwezig mogen zijn in een feestzaal, en vanaf 1 augustus maar 100 personen. Dit is niet veel maar geeft je toch de mogelijkheid om meer mensen uit te nodigen, dan je bubbel van 15.

Voor je begint met het decoreren van de feestzaal vraag je best even na wat wel en niet mag. Mag je overal versiering ophangen? Zijn er stoelen en tafels aanwezig, of moet je deze zelf voorzien? Hoe zit het met drank en catering? Enzovoort. Zo kan je volledig voorbereid aan je babyborrel beginnen. Vergeet ook hier de maatregelen niet, en zorg voor handgel en voldoende ruimte voor al je gasten.

Denk aan de babyspullen bij een feestje op verplaatsing! Zorg dat je voldoende luiers bij hebt, en een luierkussen, eten voor de baby, extra kledij, en eventueel een draagdoek.

Wat schaft de pot?

Locatie? Check! Decoratie? Check! Gasten uitgenodigd? Check! Hapjes en drankjes? Euh, die moeten we nog regelen! Maar wat serveer je op een babyborrel? 

De dag van de babyborrel zal je hoogstwaarschijnlijk je handen vol hebben met je baby – letterlijk – en met het ontvangen van alle gasten. Het laatste wat je er nog bij wil is de stress en het werk van de hapjes en drankjes. Uren in de keuken staan, ontelbaar veel tripjes naar de supermarkt, want we zijn toch nog iets vergeten, en alle gasten voorzien tijdig voorzien van alles. Klinkt als een hele klus! Een foodtruck huren is dé oplossing. Het enige wat je zelf moet doen is kiezen welke foodtruck je op je feestje wilt!

Met keuze uit meer dan 1000 foodtrucks die alle soorten gerechten serveren, maar ook drank en desserts, zit er gegarandeerd wel eentje tussen die bij je bubbel-babyborrel past. Van pasta en pizza, tot wok en noedels, over barbecue en grillgerechten, tot heerlijke desserts of verfrissende ijsjes. Wat wil je nog meer?

Scoor met deze toppers op je feest:

Muziek kan niet ontbreken bij een feestje, en daar zorgt Ciao Bella! met veel plezier voor in zijn kleine, maar oh zo schattige, dj-autootje.

Ciao Bella!

Hét belangrijkste is natuurlijk het eten. Je wil je gasten iets lekkers én bijzonder serveren, maar tegelijk iets wat iedereen lust. Juist, pizza en hot dogs, of beter gezegd haute dogs!

Geen feestje zonder desserts! En op een babyborrel mag het al eens wat meer zijn, toch? Een foodtruck die hoogstaande patisserie serveert kan dan ook niet ontbreken, en voor de kids? Donuts!

Het laatste op de checklist is de drank. Cocktails, mocktails, een fris pintje, frisdrank voor de kleintjes en een koffie om af te sluiten? Het kan allemaal!

Als je nog niet overtuigd bent om een babyborrel te geven, ben je dat nu wel! Naast heel wat voorbereidingswerk brengt een babyborrel ook een aantal voordelen met zich mee. 

Met een babyborrel heb je alle baby bezoekjes in één keer. Geen wekelijkse, of zelfs dagelijkse, bezoekjes in het ziekenhuis of thuis om je pasgeboren baby te komen bewonderen, maar allemaal samen tijdens een leuke babyborrel. Zo krijg je de kans om de eerste weken te wennen en te genieten van je kleine wonder, en geeft het je de tijd om weer op krachten te komen na de bevalling.

Op een babyborrel kan je ook de mensen uitnodigen die de kans niet hebben gekregen om op individueel bezoek te komen na de bevalling, maar waar je wel graag je baby aan laat zien.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht