We spraken met Carolien De Groote van foodtruck Café Crème, die zich sinds kort: de meest servicegerichte & klantvriendelijkste foodtruck van België mag noemen.
Wij waren alvast benieuwd naar hun geheim en wat het vergt om deze titel, die is toegekend door de Hospitality Awards, te bemachtigen!
Hoelang ben je al actief in de Foodtruck wereld?
Ik ben actief sinds zomer 2015. Ik kom uit de bouwsector waar ik een leidinggevende functie had. Ik wou verandering, iets volledig voor mezelf met een product waar ik voor 1000% achter kon staan.
Aangezien ik 4 foodtrucks heb, is er een goede mix tussen openbare events en privé events.
– Carolien De Groote, Café Crème
Wat zijn voor jou, als foodtruck eigenaar, de meest belangrijke principes?
Voor de werking van de foodtruck vind ik het zéér belangrijk dat alles tot in de puntjes geregeld is en vooral dat iedereen zéér correct is tegen de mensen en heel proper werkt. Ik kijk altijd streng toe op hygiëne en op vriendelijkheid naar de klanten.
Naar de mensen die ons inhuren vind ik het zeer belangrijk om mee te denken met het concept. Voor bedrijven maken wij regelmatig ijs in de kleuren van het bedrijfslogo, of smaken die aansluiten bij hun producten. Het is en blijft wel belangrijk dat ons ijs met natuurlijke en verse producten gemaakt is. Smurfenijs of boterham met choco ijs zal je bij ons niet vinden. We kiezen enkel voor goede producten.
Verder blijven we constant zoeken naar verbetering, verandering en nieuwe zaken op de markt.
Wat maakt een foodtruck uitbaten zo speciaal voor jou?
Je zit nooit stil en je hebt zeer uiteenlopende events en mensen waarmee je elke keer kan en mag werken. Een klein privéfeest kan even leuk zijn als de Ketnet Zomertour. Aangezien ik 4 foodtrucks heb, is er een goede mix tussen openbare events en privé events.
Waar haal je de inspiratie, passie & creativiteit vandaan om het zo ver te brengen?
Ik ben vooral gulzig, sta gulzig in het leven. Als ik iets doe wil ik het ook goed doen. Ik heb al jaren een passie voor het ijs dat ik verkoop. Mijn medewerkers en ik vinden ons ijs ook het lekkerste dat er is .
Elke dag bekijk ik de zaak kritisch vanop een afstand of alles wel goed loopt en of er verbetering mogelijk is. Op alle vlak. Ik laat me ook bij staan door mensen die vanuit verschillende hoeken kijken naar de zaak en bijsturen indien nodig.
Zie jij nog zaken veranderen in de foodtruck wereld voor 2018?
Ik denk dat vooral het hebben van een foodtruck als “hobby” er een beetje uitgaat en dat we meer en meer naar professionele bedrijven gaan die inzake regelgeving en dergelijke niet moeten onderdoen voor andere bedrijven.
Er gaan met een foodtruck toch wel wat investeringen gepaard en deze moeten op termijn ook terug verdiend worden. Het is niet de bedoeling dat eender wie zonder enige kennis van producten of bedrijfsvoering maar kan starten. De drempel is momenteel zeer laag, wat goed is, maar soms ook een nadeel.
Vanuit de foodtrucks is er ook een vraag om een label voor kwaliteit te creëren.
Opdat iemand die een gewone hamburger verkoopt op een voetbalmatch zichzelf niet meteen als “foodtruck” gaat profileren en een echte prijzenslag ontketend.
Wie of wat is foodtruckbestellen ?
Foodtruckbestellen is hét foodtruckboekingsplatform waarmee je eenvoudig 1 van de vele heerlijke foodtrucks kan vinden en boeken voor je evenement. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldig eten!
Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.