Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Checklist: 10 dingen die je moet weten voor je een foodtruck bestelt

Van gezellige buurtbijeenkomst, romantisch trouwfeest of onvergetelijke verjaardag: foodtrucks passen op eender welk event. En dat is helemaal zo gek nog niet. Foodtrucks vormen de ideale vervanging van traditionele catering. Met de enorme keuze aan heerlijke gerechten en thema's is er een foodtruck voor elke stijl. Toch zijn er een paar praktische zaken waar je écht even over moet nadenken. Wij hebben een checklist voor je klaar. 
foodtruck checklist

Van gezellige buurtbijeenkomst, romantisch trouwfeest of onvergetelijke verjaardag: foodtrucks passen op eender welk event. En dat is helemaal zo gek nog niet. Foodtrucks vormen de ideale vervanging van traditionele catering. Met de enorme keuze aan heerlijke gerechten en thema’s is er een foodtruck voor elke stijl. Toch zijn er een paar praktische zaken waar je écht even over moet nadenken. Wij hebben een foodtruck checklist voor je klaar. 

1. Kies zorgvuldig

Foodtruck-fan? Dan weet je vast al dat het aanbod enorm is. En hoe meer opties, hoe moeilijker de keuze wordt. Baseer je keuze op het type event én het type gasten dat je verwacht, en niet alleen op basis van wat jij lekker vindt. Zijn er vegetariërs? Moet het snel gaan? Hoe zit het met kinderen? Bovendien hebben sommige foodtrucks een uitgebreid menu, en kiezen andere trucks net voor een paar statement gerechten. Aan jou de keuze. Moeilijk, want net als jij zouden wij het liefst van al elk gerecht verslinden.

Lees ook: Een feest organiseren? Tip: huur een foodtruck!

2. Boek slim en snel

Vier jij volgende maand al feest? Dan is het misschien al te laat om je favoriete foodtruck nog te pakken te krijgen. Door de foodtruck trend hebben al héél veel mensen geproefd van alle voordelen. Je bent dus zeker niet de enige die er zoveel mogelijk van wilt profiteren. Vooral in de zomer en op ’t einde van het jaar heerst er een drukke periode: buurtfeesten, festivals, trouwfeesten … Hou er rekening mee dat je best een paar maanden vooraf een datum afspreekt met de foodtruck van je dromen. Anders zou je er wel eens nét naast kunnen grijpen.

foodtruck checklist

3. Check verzekeringen en vergunningen

Natuurlijk is het logisch dat een foodtruck volledig in orde is op ’t vlak van verzekeringen en vergunningen. Dat kun je vast vertrouwen. Toch ben je daarmee niet altijd volledig gesteld. De locatie van je event heeft namelijk misschien specifieke vereisten, waardoor je met iets meer papierwerk te maken krijgt. Check dit vooraf bij de feestzaal of de lokale gemeente.

4. Controleer de contractuele afspraken

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: check áltijd je contracten. Iedere foodtruck werkt namelijk op een andere manier. Van betalingssysteem, tot benodigdheden en organisatorische afspraken. Ga dus in eerste instantie op zoek naar trucks die passen bij jouw wensen. Bestel je meerdere foodtrucks? In het allerbeste geval stem je hun werkwijzen ook op elkaar af. Zo maak je het jezelf, je gasten én de trucks net iets makkelijker.

5. Kies een doordacht tijdstip

Als je gasten om 7 uur in de avond willen eten, wanneer komen de foodtrucks dan best aan? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: ruim op tijd. Om alles goed voor te bereiden, zodat de eerste gasten ook effectief op het voorspelde uur kunnen smullen. Je kan namelijk niet verwachten dat een foodtruck aankomt, en 10minuten later al klaar is om elke gast te bedienen. De gerechten van een foodtruck zijn verser dan vers, en moeten op z’n minst ter plaatse worden afgewerkt. Bovendien zijn er de praktische zaken, zoals het opzetten van eventuele tafels, een elektriciteitsaansluiting, de aankleding, … Spreek dit dus goed af met de foodtrucks die je bestelt. 

6. Denk na over de standplaats

Dit lijkt eenvoudig, maar is het niet helemaal. Oké, je hebt een open ruimte beschikbaar die meer dan groot genoeg is om een foodtruck alle plek te geven die ’t nodig heeft. That’s it, toch? Niet helemaal, want ook je gasten moeten voldoende plaats hebben om hun gerechten te halen én op te eten. Bovendien moet je rekening houden met de toevoer van water en elektriciteit, de ondergrond, en stabiliteit. Alleen zo vind je het perfecte plekje.

7. Voorzie eventueel zitplaatsen

Afhankelijk van welk type gerecht je foodtruck serveert en het thema van je event, heb je eventueel een paar zitplaatsen nodig voor je gasten. Fingerfood tijdens een netwerk-event hap je zo naar binnen. Een stevige burger of pikante wok? Daar heb je best wat (ahum) ‘zekerheid’ voor nodig. Een statafel is misschien al voldoende. Zolang je gasten maar handig kunnen eten. Anders herinneren ze zich waarschijnlijk vooral het geknoei in plaats van de heerlijke smaken. Dat is pas zonde!

8. Entertain de wachtrij

De kans is groot dat er hier en daar een korte rij wachtende gasten ontstaat. Geen probleem, zolang je gasten hongerig zijn én ongeduldig worden. Daarom is entertainment een must! Geen Netflix of spectaculaire activiteiten, maar gewoon wat fijne sfeerverlichting, live muziek, gezellige decoratie, … Denk aan snelle kaartspelletjes of sing-along-songs. Werk eventueel met een nummertjes systeem om te bestellen. Zo laat je je gasten toe om gewoon terug te keren naar het feestje, tot hun nummer wordt afgeroepen. I-de-aal!

foodtruck checklist

9. Vermijd verspilling

Meestal zijn foodtrucks redelijk goed in staat om te bepalen hoeveel ingrediënten ze nodig hebben per persoon, én hoeveel tijd ze nodig hebben om een bepaald aantal gasten te bedienen. Bereken samen met hen hoe dit juist zit, zodat je eventueel de nodige maatregelen kunt nemen. De kans bestaat namelijk dat je met één foodtruck niet voldoende gasten op ’t zelfde moment blij kunt maken met een heerlijk gerecht.

10. Denk aan de opkuis

En ook na het vullen van al die hongerige mondjes, is er nog zeker één ding waar je je maar best op voorbereidt: het opruimen. Veel foodtrucks nemen al het afval gewoon terug mee, en zorgen er zelf voor dat alles netjes achterblijft. In sommige gevallen is het makkelijker als je zelf de nodige middelen voorziet. Eventueel huur je zelfs al het servies en bestek. Zo beperk je de hoeveelheid afval tot een minimum. Dat is makkelijk én goed voor het milieu. Bovendien is het vaak zo dat je het niet eens zelf hoeft af te wassen, maar het de dag nadien gewoon vuil terug mag afleveren. Van luxe gesproken!

 

 

 

Foodtruck verzekeren? 6 tips van Foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek hier welke foodtruck past bij jouw event, lees onze tips, en geniet van heerlijke gerechten. Smakelijk!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht