Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Een Food truck kopen, hoe begin je er aan

Je overweegt het aanschaffen van een food truck maar weet niet goed waar te beginnen? Laat foodtruckbestellen.be je daar bij helpen!
foodtruck vinden met foodtruckbestellen.be

Je wilt een Food truck kopen?

Je overweegt het aanschaffen van een food truck maar weet niet goed waar te beginnen? Laat foodtruckbestellen.be je daar bij helpen!

Wij krijgen geregeld vragen omtrent het bouwen, verbouwen of onderhouden van een food truck en weten inmiddels dat daarbij meer aspecten komen kijken dan enkel een food truck kopen. Hier geven we je graag wat informatie zodat je snel kan starten en je droom waar kan maken.

Een Food truck of Food trailer/caravan

Om te beginnen is er de keuzen tussen een food truck of trailer/caravan. Het voornaamste verschil is dat je met een food truck zelf kan rijden en dat je een trailer of caravan aan je wagen moet hangen om te vervoeren.

Verder is het uiteraard belangrijk dat je weet welke food truck of wat voor type trailer/caravan je wenst aan te kopen. Op ons platform kan je bovendien al enkele leuke ideeën op doen.

De verzekering is ook belangrijk om in je achterhoofd te houden. Een old time verzekeren verschilt bijvoorbeeld dan dat van een caravan of trailer.

Inrichting en apparatuur

Zodra je een keuze gemaakt hebt tussen een food truck en een food trailer kan je beginnen dromen van de inrichting en apparatuur. Uiteraard hangt dit allemaal af van welke gerechten je wenst klaar te maken en hoeveel plaats en budget je hebt.

Energie

Op basis van de inrichting zijn er verschillende oplossingen voor energie die je in je food truck of trailer kan gebruiken. Ook hier kan heb je verschillende keuzes tussen bijvoorbeeld gas installaties en elektrische installaties. De verschillen zijn vooral budget gerelateerd. Verder is het ook belangrijk dat de keuze voor energie compatibel is met de geselecteerde inrichting en apparatuur.

Samengevat

Wanneer je een food truck wilt kopen zijn er veel mogelijkheden. Maak vooral de keuze op basis van je budget, kennis en product dat je uiteindelijk wenst te verkopen. Je kan snel starten met een basis inrichting of meteen professionele toestellen kiezen. Een gesprek met een professionele food truck bouwer is steeds aangeraden.

Wat na de aankoop van je food truck?

Nu je jouw droom hebt verwezenlijkt is het belangrijk om opdrachten binnen te krijgen. Ook hier kan je beter vroeg dan laat bij stil staan.

Denk aan de gepaste marketing om jouw food truck bekend te maken. Maak een gratis account aan op foodtruckbestellen.be, overweeg een professionele website en zorg voor een leuke naam & logo zodat je herkent wordt tussen de vele trucks. Zorg dat je op sociale media aanwezig bent, waar ook jouw doelgroep zit.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht