Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Food truck succesverhalen – Jolicious food truck

Foodtruckbestellen sprak met Jolie Claeys van Jolicious over haar foodtruck succesverhaal. Ontdek het genot van complimenten krijgen als foodtrucker en hoe zij naar de toekomst kijkt!
Jolicious Food truck

Over Jolicious Food truck

In 2012 werd Jolicious catering geboren, een jaar voor de komst van de Jolicious foodtruck.
De foodtruck was voor mij een logisch gevolg om zo ook een groter publiek aan te spreken. Het was liefde op het eerste zicht: een Renault Estafette uit 1969!

Het leuke aan de Jolicious foodtruck is dat ze heel veelzijdig is: ze mag dan klein zijn maar door de praktische inrichting kunnen we zowel op evenementen streetfood serveren als op bedrijfsrecepties en trouwfeesten verfijnde hapjes verzorgen. Uiteraard alles Home made and fresh.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven als echt succesverhaal?

Elk evenement of feest is een aparte ervaring. Dikwijls heb je de lokatie of omstandigheden niet gezien op voorhand en worden afspraken via email of telefoon gemaakt daardoor doen zich wel eens verrassingen voor eenmaal ter plaatse. Dit maakt onze job juist een uitdaging en en het blijft altijd een avontuur.
Onlangs deed zich weer zo een bijblijvende ervaring voor: Een trouwfeest waar Jolicious voor een 200-tal gasten de hapjes, het buffet en de desserten moest verzorgen.

“Onmiddellijk de volgende ochtend kreeg ik telefoon van het bruidspaar om te zeggen dat ze het zo lekker en geweldig allemaal hadden gevonden.
Daarvoor doe je het!”

– Jolie Claeys, Jolicious Foodtruck

Wat was er zo speciaal aan?

De locatie: Een tuin van een kasteel. Alles was goed geregeld en gepland met koelwagens, een buitenkeuken geïnstalleerd onder een tent, voldoende personeel,…en toen kwam de regen. Dit net bij het klaarzetten van het buffet.

Die avond en nacht is alles vlot verlopen maar het was ploeteren door de modder. Onmiddellijk de volgende ochtend kreeg ik telefoon van het bruidspaar (die volgende ochtend al!) om te zeggen dat ze het zo lekker en geweldig allemaal hadden gevonden. Ze hadden absoluut niets gemerkt van de ongemakkelijke omstandigheden en waren heel gul met complimenten: daarvoor doe je het.

Je bent al enige tijd aangemeld op Foodtruckbestellen.be. Waartoe heeft dat tot nu toe al geleid?

Foodtruckbestellen.be is een geweldig platform om de foodtrucks en foodtruckwereld te leren kennen. Ik heb al prachtige feesten en geweldige evenementen binnen gesleept via deze weg. Waarvoor dank.

Wij krijgen veel de vraag: “kan iedereen zo’n foodtruck kan beginnen?“. Meestal antwoorden we dan met: “Dat kan zeker, maar het is veel meer dan enkel en alleen keukentje spelen”. Wat vind je daar van?

Om in deze tijd nog een foodtruck business op te starten moet je een heel concreet en goed plan hebben. Enkele jaren geleden toen ik startte had je de tijd om rustig uit te bouwen en te zoeken, omdat toen de concurrentie bijna nihil was en je zeker was van exclusiviteit. Ik denk dat het nu, door het grote aanbod van foodtrucks, erop of eronder is bij opstart omdat er zoveel geweldige foodtrucks bezig zijn waardoor je er echt moet uitsteken.

“Ik heb al prachtige feesten en geweldige evenementen binnen gesleept via Foodtruckbestellen.be! Waarvoor dank.”

Wat verwacht je van de steeds toenemende foodtrucks? Wij voelen dat dit nu nog (steeds) aan het pieken is.

Uiteraard is er plaats voor meer foodtrucks want de vraag is enorm dus mag het aanbod dat ook zijn. Elk evenement wil een foodtruck of meerdere, veel bruidsparen zijn verliefd op de charme van foodtrucks op hun feest, mensen die een privée feest geven zien de charme maar ook de praktische voordelen van een foodtruck in: binnenrijden, directe sfeer en buitenrijden zonder verdere zorgen. Ook bedrijven zijn mee op de trein gesprongen en het is een grote hype om als bedrijf voor recepties of personeelsfeesten enkele foodtrucks op het terrein te plaatsen.

Zelfde vraag maar nu over de foodtruck festivals.

De echte foodtruckfestivals trekken duizenden mensen. Voor mij zijn dit de visite kaartjes: mensen komen hierheen om te eten in de eerste plaats maar ook om te verkennen: ze geven binnenkort een feest en willen in levende lijve kennis maken met de food trucks maar ook voor ons foodtruckers is dit leuk: kennismaken met andere food trucks, ervaringen delen, elkaar helpen,…

Heb je nog een foodtruck-gerelateerde droom?

Als mijn agenda het zou toelaten komt er nog een Jolicious foodtruck en ook een mobiele keuken. Deze mobiele keuken zou in een omgebouwde caravan zijn die enkel ingezet wordt op feesten en events met grote aantallen waardoor je een mobiele keuken hebt aan de mobiele verkoop en MEP foodtruck, uiteraard allemaal in dezelfde Jolicious sfeer.

Voor de lezers: Waar kunnen ze je vinden?

Na enkele jaren ervaring werken wij meer en meer naar de privé feesten toe en minder en minder openbare aangelegenheden en staan er in de nabije toekomst vooral veel trouwfeesten op de agenda. Toch blijven deze noodzakelijk en vooral heel leuk.

Wil je Jolicious komen proeven? Kom dan langs:

  • Wij hebben net weer een super toffe editie van KaféKasserol achter de rug in Lier)
  • 4-9: dorpsdag Brasschaat
  • 9,10,11-9: Wezel Culinair, ’s Graevenwezel
    hiertussen trouwfeesten, open bedrijvendagen, recepties,…
  • 11-12: Evergem foodtruck happening
  • 16-12: wintersfeer Mol

Volg Jolicious food truck:

Meer boekings op foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht