Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Wat kost het huren van een foodtruck

Foodtrucks zijn er voor iedereen! Ook wanneer je net denkt dat dit enkel voor grote feesten is. Ontdek hoeveel het kost om er 1 te huren. Foodtruckbestellen.be
Wat kost het huren van een foodtruck

Als er iets is dat het laatste jaar langzaam maar zeker aan populariteit wint in België & Nederland, dan zijn het wel de hippe foodtrucks die je op allerlei coole festivals en events ziet staan. Ze springen in het oog, zijn mooi, praktisch en leuk om naar te kijken.

Naast de grote en middelgrote festivals, evenementen en bedrijfsfeesten kan ook jij genieten van zo’n foodtruck op je privé feest. Ben je op zoek naar een creatieve manier om je gasten in de watten te  leggen of wens je het feest dat tikkeltje meer te geven? Dan kan je uitpakken met een authentieke foodtruck op je feest. Maar wat kost het huren van een foodtruck nu precies?

Wat kost het huren van een foodtruck?

Op deze vraag kunnen we jammer genoeg niet 1 duidelijk antwoord geven. Elke foodtruck handteerd namelijk zijn/haar eigen prijzen en kosten. In dit blogbericht leggen we graag uit hoe een foodtruck doorgaans de kosten berekend.

Aantal personen

Misschien wel de belangrijkste factor bij het berekenen van de kostprijs voor het huren van een foodtruck is het aantal personen. De foodtruck zal afhankelijk hiervan een prijs kunnen bepalen per persoon.  Weet wel dat sommige foodtrucks voornamelijk gericht zijn op een minimum aantal personen. Bv: minimum 100 personen. Vraag dit zeker na bij het huren van je favoriete foodtruck.

 • Reken op een minimale kostprijs van €3-5 per persoon voor kleine snacks.
 • Goed om te weten: Sommige foodtrucks bieden een all-in formule aan bij voldoende personen. Vraag dit dus zeker bij het huren van je foodtruck.

Heb je een feest voor minder dan 45 personen? Dan zijn er nog steeds foodtrucks die graag tot bij jou komen voor een geweldige ervaring!

Type feest

De kostprijs kan ook bepaald worden door het type feest. Meer bepaald, gaat het over een privé feest (verjaardag, trouwfeest, communiefeest..), over een bedrijfsfeest of over een publiek feest (festival, openbaar evenement).

 • Bij bedrijfsfeesten & privé feesten wordt er meestal uitgegaan van een vast aantal personen waarvoor de foodtruck alles kan voorzien. Hij heeft hier dus weinig tot geen risico dat de voorbereide gerechten verloren zullen gaan en is zeker van zijn omzet. Ook hier is het aangeraden om eens te polsen naar een all-in formule.
 • Goed om te weten: Je kan sommige foodtrucks ook huren zonder personeel. Zo kan je zelf de prijs bepalen en toch het leuke effect hebben van een foodtruck op je feest.
  Ontdek de foodtrucks die je zonder personeel kan huren hier.
 • Bij een publiek of openbaar feest is het een ander verhaal: De foodtruck dient dan op basis van het aantal (geschatte) aanwezige personen een offerte op te stellen en neemt hier veel meer risico dan bij een bedrijfsfeest of privé feest. Bovendien kan de kostprijs veranderd worden door eventuele staangeld of commissie afdracht dat verwacht wordt van de foodtruck.
 • Goed om te weten: Wil je weten welke foodtrucks een bepaalde capaciteit van klanten per uur kan bedienen? Gebruik dan onze handige filter en je bent zeker van de snelheid van je foodtruck en vermijd lange wachtrijen – Bv: filter op minstens 1000 personen per uur.

Type gerecht

Veel foodtrucks bieden verschillende gerechten aan. Wil je fingerfood of streetfood op je feest? Of lijkt verse visgerechten je wel wat? Dan zal je dat ook aan de prijs zien. Bespreek dit duidelijk bij het huren van je foodtruck en vraag naar een menu of assortiment van de foodtrucks.

 • Goed om te weten: De foodtrucks zijn hier de specialisten! Weet je dus niet wat je best voorziet  voor je budget? Vraag het aan de foodtruck en laat je adviseren. Ze maken graag een offerte op maat, zodat jou feest onvergetelijk wordt!

Extra kosten

Tot slot wordt de kostprijs bij het huren van een foodtruck ook berekend op extra kosten.

 • Reiskosten: Doorgaans rond de € 0,20 per kilometer.
 • Extra personeel: Dient de foodtruck ook personeel te voorzien om buiten de foodtruck rond te gaan met hapjes of drankjes? Dan kan je dit best navragen bij het huren van je foodtruck.
 • Goed om te weten: Extra kosten kunnen ook aankleding, opruiming etc bevatten.

Conclusie

Voor het huren van een foodtruck dien je rekening te houden met een minimaal bedrag van rond de €800. De kostprijs wordt bepaald op het aantal personen, type feest, type gerechten en de mogelijke extra kosten die het feest met zich meebrengt. Bovendien kan er een minimum aantal personen zijn waarvoor de foodtruck langskomt. Hou er tevens rekening mee dat de prijzen ook afhankelijk kunnen zijn van de periode. In het hoogseizoen (mei t/m september) kan dit bedrag hoger liggen.

Huur je foodtruck met foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht