Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

De belangrijkste food(truck)trends voor 2018!

Voedsel is belangrijk én lekker, dat weten we allemaal. Nieuwsgierig wat er dit jaar allemaal voor een nieuws valt te ontdekken? Van exotische sapjes tot hartige wafels en Poké Bowls: wij presenteren: de belangrijkste foodtrends voor 2018!
Foodtruck trend vegan

Voedsel is belangrijk én lekker, dat weten we allemaal. Nieuwsgierig wat er dit jaar allemaal voor een nieuws valt te ontdekken? Wij presenteren: de belangrijkste foodtrends voor 2018!

Lekker op één, gezond op twee

Hebben we de afgelopen jaren enorm gefocust op gezond, in 2018 gaan we de smaak voorop zetten. Niet dat we het gezonde ineens laten zitten. Maar het lekkere staat op één, gezond op twee: het draait om heerlijk eten dat toevállig ook gezond is. Dat komt ook terug in de andere trends van 2018: sapjes, maar dan met als focus nieuwe spannende smaken; lekkere Aziatische gerechten die uitblinken in smaak (en die als extra bonus hebben dat ze ook best gezond zijn); heerlijke Poké Bowls gevuld met groente… Mjam. Omdat eten is om van te genieten!

Nieuwe sapjes: nóg spannender

In 2016 en 2017 kocht iedereen een sapcentrifuge, in 2018 gaan we experimenteren met exotische smaken. Heb jij al eens gehoord van houtskoolsap, sap van suikerriet (aangevuld met lekkere vruchten), cactuswater… Het is slechts een greep van de nieuwe spannende sapjes van 2018!

Ook zin om nieuwe sapjes uit te proberen? Deze foodtrucks moet je hebben! Via foodtruckbestellen.be vind je er nog meer.

Zoet=hartig

Hoezo moet een crêpe zoet zijn? Of een wafel? Niet dus! Een van de nieuwe foodtrends voor 2018: van oudsher zoete gerechten in hartige vorm. Crêpes gevuld met pulled pork of buikspek, een pannenkoek met pompoenpuree en feta, een hamburger met hartige wafels … Creatief en lekker!

Wie houdt van hartig & zoet kan bij foodtruckbestellen zijn hart ophalen. Diverse foodtrucks serveren hartige wafels, pancakes & meer. Een greep uit het aanbod:

De Koreaanse keuken

De Aziatische keuken is al jaren populair, maar de laatste tijd is het vooral de Koreaanse keuken die een vlucht neemt. Niet zo gek: uit Korea komen onder meer de Bimbimhap (groenten, rundvlees, ei en dergelijke met rijst en een jummie rodepepersaus) en de Bulgogi (gegrillde, dunne plakjes zoet gemarineerd rundvlees). Klinkt heerlijk toch? Naast de Koreaanse trend blijven ook de bekendere Aziatische keukens nog altijd populair (Thais, Vietnamees), én komen nog meer landen in the picture. Wat te denken van Filipijns of Maleisisch bijvoorbeeld?

Reis door het oosten met onze Aziatische foodtrucks:

Groenten & vega

In 2016 en 2017 namen de groentegerechten al een grote vlucht – vooral ook als vervanging van klassieke (vaak koolhydraatrijke) ingrediënten zoals pasta. Bloemkoolcouscous, courgettespaghetti, groenteburgers, hamburger-‘broodjes’ van portobello… je kunt het zo gek niet bedenken! Dit jaar zet de groentetrend zich door: vleesgerechten maken ruimte voor maaltijden waar groenten dé ster van het bord zijn. Niet omdat iedereen ineens massaal vegetariër is geworden, maar omdat groenten minstens net zo lekker zijn én vlees tegenwoordig niet meer elke dag op tafel moet.

Bowls

Eten uit een kommetje! Een nieuwe categorie in het streetfood: makkelijk eten on the go, en toch een beetje dat comfort-gevoel. Want stiekem is het vooral gewoon fíjn om lekker uit een grote kom te lepelen, nietwaar? Denk aan de klassieke Vietnamese Pho (soep), of juist deze nieuwkomer: de Poké Bowl! Poké is een traditioneel Hawaiiaans gerecht met vis & groenten. Er zijn nog veel meer fantastische bowls met allemaal twee dingen gemeen: allerlei heerlijke smaken geserveerd in een handig kommetje!

Zin in een lekkere bowl? Check deze foodtrucks met heerlijk eten uit een kommetje:

foodtrends voor 2018

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo spannende nieuwe gerechten & de lekkerste foodtrends voor 2017 & boek een foodtruck voor je evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Foodtruck in de kijker: Frietmobiel d’Aa

In de bruisende wereld van mobiele gastronomie neemt Frietmobiel d’Aa een unieke plaats in. Als een gevierde ambassadeur van de Belgische frituurcultuur, brengen ze niet alleen een stukje nationale trots naar je toe, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en culinaire passie.

Stuur ons een bericht