Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Foodtruck in de kijker: Op Bruno’s Wijze

Maak kennis met Op Bruno's Wijze waar artisanale kroketten geen geheimen meer hebben! Ontdek de passie waarmee Bruno zijn foodtruck runt en waarom hij telkens blijft innoveren en verbeteren!
Foodtruck - Op Bruno's Wijze

Hoe is het foodtruck avontuur voor jou ontstaan?

Ik heb een koks- en bakkerij/banketbakkerij-opleiding gevolgd in Geel. Om meer ervaring op te doen ben ik daarna gaan werken in restaurant De Mutsaert in Grobbendonk. Daarna heb ik gekozen voor een job waar meer tijd vrijkwam voor mijn gezin.

Enkele jaren geleden mochten we aansluiten bij een groepje vrienden om oud op nieuw door te brengen, op voorwaarde dat ik zou koken. Maar ik had de verhalen gehoord, hoe gezellig het er aan toe ging, en bedacht me dat ik van die gezelligheid (lees: aperitief) ook wel wilde genieten, en niet de hele avond in de keuken wilde vertoeven. Dus maakte ik vooraf kaas- en garnaalkroketten.

Gevolg: een geslaagde aperitief! Mijn kroketten vielen er in de smaak, en onder invloed van … vonden mijn vrienden dat ik met mijn kroketten op de markt moest gaan staan. Daar werd nog lang over gesproken… tot mijn vrouw zei: “Waarom niet? Waarom doe je het niet in bijberoep, we bepalen zelf hoeveel we erin willen investeren, in tijd en in geld..”

Begin 2015 stapte ik naar Zenito om mijn ondernemingsnummer aan te vragen, daarna naar de BTW diensten in Herentals..

Smaken werden ontwikkeld. Flyers gingen in druk..

Een journalist van GVA pikte de flyer op, en een maand later stond ik in de krant. Een restaurant was al langer op zoek naar echte ambachtelijke kroketten, en de bal ging aan het rollen. Toen we hoorden dat er een foodtruckfestival georganiseerd werd in Herentals, vonden we dat de ideale gelegenheid om de Herentalsenaren te laten proeven van mijn kroketten. Het was een groot succes. Even later verbouwde ik een retro caravan, en deed vooral lokale evenementen. De reacties doen me écht deugd.

Wat is je tot nu toe het meest bijgebleven van je foodtruck verhaal?

Onlangs was er nog een oud mannetje, die stond wat te grommelen aan mijn foodtruck, en besloot toch om een kroket met serranoham te bestellen. Even later zie ik hem recht op mij afkomen. Aangezien hij vooraf al aan ’t grommelen was… bereidde ik me al voor .. Wat blijkt: Hij was zelf chef-kok geweest en hij zei “Ik heb van mijn leven nog nooit zo’n kroketten gegeten. Ik ga het tegen iedereen vertellen die ik tegenkom. En jongen, geef me uw adres eens, dan kom ik er nog eens halen als ik een feestje heb.”

Dat de mensen er de tijd voor nemen om te zeggen dat ze super waren, of de volgende dag speciaal voor je kroketten terugkomen, dat geeft me voldoening!
Bruno, Op Bruno’s Wijze

De keuze om te starten met een foodtruck werd snel gemaakt omdat:

Eigenlijk was dit niet mijn oorspronkelijk idee. Het was pas toen er een foodtruck festival naar mijn hometown Herentals kwam, dat mijn vrouw zei: hieraan moet je proberen mee te doen. Op deze manier kunnen de mensen in de regio kennis maken met je kroketten. Het was een schot in de roos. Eigenlijk ben ik er toen ook van verschoten hoeveel reacties je krijgt. Dat de mensen er de tijd voor nemen om te zeggen dat ze super waren, of de volgende dag speciaal voor je kroketten terugkomen.

Waarom kroketten?

Toegankelijk, iedereen lust het, je kan top kwaliteit aanbieden en variëren in smaken/oneindig in assortiment – lekker smeuïg – prijs kwaliteit kan je bieden, en aan een schappelijke prijs verkopen.

Welke kroketten serveer je op dit moment? Zijn er nog nieuwe verrassingen in de toekomst?

Ik ben in 2015 gestart met kaaskroketten, garnaalkroketten, kroketten met zongedroogde tomaten, kroket met serranoham, kroket met brie, honing en noten, een mosselkroket met Blonde Leffe, en een aspergekroket met gerookte zalm en een zalmkroket met bieslook.

Mijn eerste uitbreiding was volgens mij op vraag van een evenement. Die vonden die mosselkroket met blonde Leffe wel tof, maar ze werkten samen met een andere brouwerij. Toen heb ik voor hen een kroket met gerookte boereham en Duvel gemaakt. Voor een bierclub heb ik eens garnaalkroketten met Rodenbach gemaakt. Ik heb een kroket gemaakt met een mengeling van geitenkaas, krokant spek en honing, echt wel lekker. En op aanraden van een collega, heb ik eens een rijstpap kroket gemaakt. Heel verrassend!

Met rivierkreeftjes heb ik 2 kroketten gemaakt. Eerst rivierkreeft, gebakken prei en zachte curry. Dat is de lievelingskroket van mijn dochter. Maar de surf ’n turf werkt ook super! Rivierkreeft, gebakken prosciuttoham en kaas. De laatste 2 nieuwe smaken zijn een frutti di mare met zeekraal, en een everzwijnkroket. Smakelijke suggesties zijn altijd welkom!

Als je 3 redenen mag geven waarom iemand “Op Bruno’s Wijze foodtruck” moet boeken via foodtruckbestellen.be. Welke zouden dat dan zijn?

Ambachtelijk & vers, voor ieders smaak en budgetvriendelijk

Heb je nog een foodtruck-gerelateerde droom?

Van mijn bijberoep mijn foodberoep maken. Ik denk dat dit mogelijk is als je regelmatig cateringopdrachten kan doen. Een trouwfeest, bedrijfsfeest, etc.

Wens je nog enkele foodtrucks een “shout out” te geven? (Een vermelding omdat je ze respecteert, met ze op een festival hebt gestaan of..?)

Ik besef dat er een verschil is tussen foodtruck die dit als beroep doen, en diegenen die dit als bijberoep/hobby doen. Het is wel druk om te combineren met een voltijdse job, maar het geeft me geen druk om een “inkomen” te genereren. Dat maakt dat ik wel kan genieten van een babbeltje. Ik apprecieer ook erg dat men elkaar verder helpt. Ik moet zeggen dat ik eerder een klik heb gemaakt met een paar kempische foodtruckers.

Chantal van de pensenmobiel heb ik al vaker tegengekomen, ik vind het altijd tof om haar buurman te zijn.

Ook met Kim, de buurvrouw, klikt het! Op een gegeven moment had ze een evenement vlak bij mijn deur. Ik ben er ’s morgens eerst even een koffie gaan drinken, en tegen de late namiddag had ik een pakketje bij.

“Dat is toch geen kroket met zongedroogde tomaten?” vroeg ze. Jawel, ik had haar favoriete smaakje gebakken en meegenomen voor haar. Het is haar verjaardag bij het winters food truck festival in Kasterlee, dus dat gaan we daar zeker vieren. Kim is ook altijd goed gezind.

“Als ik lees dat er cowboys zijn in het foodtruck wereldje, dan moet ik ze eerlijk gezegd nog tegenkomen.”

Sandra en Steven van Makadam foodtruck heb ik ook al verschillende keren tegengekomen. Ook bij hen ben je altijd welkom voor een babbeltje, of helpen ze je mee om de caravan uit een veld te trekken.

Chiel, van De Suikerbaron, is nog een liefhebber van mijn kroketjes. Chiel staat ook altijd klaar om iets te proeven of te laten proeven. Als hij iets nieuws bijheeft, staat hij erop dat je eens proeft en je mening geeft. We kunnen over serieuze dingen praten, maar we lachen ook wat af. Of? lach ik hem uit als hij met een Minions pakje in zijn kraam staat? Maar er zijn zeker nog collega’s die mijn leven verrijkt hebben!

Als ik lees dat er cowboys zijn in het foodtruck wereldje, dan moet ik ze eerlijk gezegd nog tegenkomen. Ik merk vooral de trots in ieders product, de passie, en de wil om zoveel mogelijk klanten te hebben, zodat ze tevreden naar huis kunnen gaan.

Voor de lezers: waar kunnen ze jouw kroketjes de komende weken uitproberen? op welke events of plaatsen?

Dé drukste periode komt er nu aan.  Wil je scoren met een gerechtje en daarvoor niet hoeven zwoegen in de keuken, kies dan voor mijn kroketjes.  Je zal de reacties wel krijgen aan de feesttafel.

Wil je ze nog eens proberen, dan kan dat op vrijdag 16 december op de kerstmarkt in Noorderwijk (deelgemeente Herentals) of op zat 17 en zondag 18 december op  Winters Food Truck Festival Kasterlee.  Een mooie selectie van de vlaamse foodtruckers!
Fingerfood truck, Copperdog, Balls & Glory, JEAN sur MER, Den Cardijn, Cock À Véro, Kastelse Biervereniging en Restaurant Helsen, De pensenmobiel, Op Bruno’s Wijze, Vloeibar, Foodtruck Baron Wiels, Ons Lucy, De buurvrouw, Franzibar, Sweet Betty, Bellissimo, Nani & Pepe, OKOZ, Nachos & Burgers, Rosado cava bar


Maar ook als je een communiefeestje hebt, of een feestje met collega’s, je bent snel aan ’t eten, en je hebt weinig werk, en scoren doe je zo!

Volg foodtruck Op Bruno’s wijze

Meer boekings op foodtruckbestellen.be

Wie of wat is Foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht