Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Foodtruck in de kijker: Top Of The Grill

Ontdek Top Of The Grill foodtruck! Dat is gastronomische Streetfood met een stukje rock&roll! Vind en boek hem voor je volgende feest op Foodtruckbestellen.be
Top Of The Grill - Streetfood met een gastronomische touch

Wat je moet weten over food truck Top Of The Grill:

Dirk Luijts, de bezieler van Top Of The Grill, is van opleiding “chef kok”, afgestudeerd op PIVA Antwerpen. Hij verdiende zijn sporen door onder anderen te koken voor Roger Souvereyns, Atelier Yves Mattagne, en vele andere cateraars en restaurants. Onze gastronomische scholing kan je dus perfect terug vinden in onze gerechten.

Top Of The Grill, dat is Streetfood met een gastronomische touch met “pur sang showcooking”

Dirk Luijts, Top Of The Grill

Top Of The Grill brengt gastronomie en BBQ dichter bij elkaar met de “PRIMO Grill”. Top Of The Grill bereidt alle gerechten op dit gesloten BBQ-systeem waardoor de ingrediënten een extra smaakdimensie krijgen met zelf gekozen kruiden en specerijen.

Top Of The Grill gebruikt enkel kwalitatieve producten en werkt zoveel mogelijk volgens de seizoenen. We brengen streetfood met “pur sang showcooking” en een gastronomische insteek op de PRIMO Grills (www.primogrill.com).
… Kortom … streetfood met een gastronomische touch.

Koken in openlucht, direct contact met de klant en gastronomisch eten brengen aan democratische prijzen!

De keuze om te starten met een food truck werd niet snel gemaakt omdat:

Ik kookte reeds jaren freelance bij gerenomeerde cateraars en restaurants. Ik startte mijn eigen catering 2 jaar geleden. Ik wou echter eten brengen op hoog niveau maar dan zonder alle pretentie die er soms rondhangt. Zo startte ik vorig jaar om ons concept te testen op de openluchtbar Jardim in Antwerpen. Hier had ik de smaak te pakken. Koken in openlucht, direct contact met de klant en gastronomisch eten brengen aan democratische prijzen. Sindsdien groeien we gestaag…

Top of the grill is een mix van een stukje rock & roll en streetfood. Kan je daar wat meer over vertellen?

Voor ons zijn er geen afgebakende grenzen. Als we een gek idee hebben dan zijn we de eersten om het te proberen zonder er al teveel over na te denken. Zo brachten we laatst nog volwaardige restaurant gerechten, iets dat de klant niet veel tegenkomt… bv. Steak Aberdeen Angus, Rozemarijn aardappeltjes, Crème van butternut pompoen, en jus met als basis een verse fond. We vertrekken dus altijd vanuit “smaak” en dan gaan we pas kijken of het een rendabel gegeven is. Misschien economisch gezien niet de beste keuze,… maar tja… dat is dan dat stukje “rock ’n roll” zeker 😉

Als je 3 redenen mocht geven waarom iemand top of the grill met boeken. Welke zouden dat dan zijn?

  1. Gastronomische streetfoodervaring
  2. Gezien onze ervaring in de catering kunnen we mits een strakke mise-en-place grote volumes aan waardoor de klant niet hoeft te wachten, … een punt waar veel foodtrucks soms over struikelen.
  3. We zijn flexibel en kunnen naast een standaard BBQ, de klant de service bieden een volledig event of feest te organiseren (food, dranken, bediening, inkleding,…)

Voor toekomstige klanten, wat zou je hen aanbevelen om ZEKER eens uit te proberen van je assortiment?

We werken graag met zeebaars (als het seizoen is) die we eerst pekelen , dan sous-vide garen en dan afgrillen op onze Primo Grill. Een sensatie “en bouche”.
Voor de vleesliefhebbers werken we tegenwoordig zeer graag met Txogitxu rund uit Baskenland. Dit zijn runderen die minstens 7 jaar oud zijn. Eindelijk nog eens rundsvlees met karakter ! Picanha is geweldig,… deze serveren we dan met verse béarnaise en een goeie Belgische friet, met sla en huisbereide dressing. Lovely !

Je bent al enige tijd aangemeld op Foodtruckbestellen.be. Waartoe heeft dat tot nu toe al geleid?

Top initiatief !!! De aanvragen stromen binnen. We vinden het echter wel belangrijk om goed te bekijken voor welke klanten we een toegevoegde waarde kunnen zijn en proberen dan ook selectief te zijn in onze keuze. We hebben er al veel jobs uitgehaald, dus zijn recent overgeschakeld naar het “premium” statuut.

Heb je nog een foodtruck-gerelateerde droom?

We gaan ons verder specialiseren in BBQ. De volgende investeringen die op het programma staan zijn de aanschaf van een OFYR (BBQ-Teppanyaki mix) en een Oaklahoma. Dit kan de kwaliteit van hetgeen we brengen nog enkel verbeteren.

Voor de lezers: Waar kunnen ze je komende weken terugvinden?

De komende periode werken we enkel op privé events. Bedrijven die een feest organiseren voor hun personeel of klanten. Privé personen die een feest organiseren voor een trouw, een jubileum,… U kan ons echter ook regelmatig aantreffen op events als Pré Soirée, StrEAT Felixpakhuis,…

Wie of wat is Foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht