Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Een volledig foodtruckfestival in je eigen tuin – Dit is hoe Streetfood Festival het doet

Dus, het wordt traditionele pasta, sappig vlees van de grill of een Thaise lekkernij? Waarom niet van alles een beetje? Als je net als ons een echte foodie bent heb je altijd zin in meer én voldoende variatie. Ook je gasten kunnen die keuze enorm appreciëren. Meer gerechten, meer sfeer en vooral heel veel blije gezichten. Geen wonder dat Streetfood Festival zo sterk scoort. Wij leerden Maty Van Geirt kennen, en geven jou de insights van ons gesprek.

Dus, het wordt traditionele pasta, sappig vlees van de grill of een Thaise lekkernij? Waarom niet van alles een beetje? Als je net als ons een echte foodie bent heb je altijd zin in meer én voldoende variatie. Ook je gasten kunnen die keuze enorm appreciëren. Meer gerechten, meer sfeer en vooral heel veel blije gezichten. Geen wonder dat Streetfood Festival zo sterk scoort. Wij leerden Maty Van Geirt kennen, en geven jou de insights van ons gesprek.

De meest originele cateringformule voor elk event, hoe ziet dat er uit?

Bijna als een droom, maar dan echt. Streetfood Festival is eigenlijk een one-stop-shop voor je foodtruck festival. Wij spraken met Maty waarom Streetfood festival zo populair is?

” We hebben een 8-tal foodtrucks (de grote sterren van de show), maar ook heel wat feestmateriaal in eigen beheer. Dat verhuren we, terwijl we eigenlijk voor bijna alles zorgen dat je nodig hebt. We denken bijvoorbeeld ook aan de muziek, als jij dat nodig hebt. En zo creëren we privé foodtruck festivals, Gewoon in je achtertuin, of bij je bedrijf.

Het enige dat we eigenlijk écht nodig hebben is een feestpubliek.

Soms noemen we onszelf een ‘droomfabriek’. Als je erover nadenkt maken we écht dromen waar, en dat is ook voor ons altijd genieten. Onze klanten hoeven daarvoor zelf niets meer te doen. Het enige dat we eigenlijk écht nodig hebben is een feestpubliek. Hongerige mensen die maar al te graag hun buik rond komen eten bij onze trucks.” Legt Maty uit.

Wanneer is dit uniek foodtruck concept ontstaan?

Daarvoor moeten we ver terug in de tijd! In 2002 ben ik begonnen met ‘Broodjes & Co’, als cateringdienst. 6 jaar later werd dat iets meer, en trok ik het concept open naar ‘Hapjes & Co’. Ik ben toen pas echt in de foodtruck wereld gerold. Dat ging eigenlijk vanzelf, omdat ik op veel events steeds met dezelfde problemen werd geconfronteerd. Te kleine keukens, ovens van ondermaatse kwaliteit, … Ik ontdekte de grote voordelen van rollende keukens, en ging op zoek naar een eigen foodtruck.

10 jaar geleden kocht ik zo mijn eerste Bourgeois Caravan, van Belgische makelij. De Belgische Airstream is op ‘t vlak van kwaliteit en design een echt pareltje. De ideale manier om te starten! Toch duurde het nog 4 jaar voor het concept echt uit de startblokken werd geschoten. Toen kocht ik Fingerfood Truck in Duitsland.

Een succes vanaf de start. We waren te zien in ‘Vlaanderen Vakantieland’. De beste chefs kookten de beste streekgerechten in onze trucks, en reden heel Vlaanderen rond. Top! Ondertussen zijn we zo ook Foodtruck partner van Gault&Millau. Een hele eer, als je ‘t mij vraagt.

Jij en jouw klanten hadden dus nood aan iets nieuws, iets flexibel?

Klopt. Ik merkte dat er veel mensen zijn die eigenlijk maar één aanspreekpunt willen wanneer ze een event organiseren. Of dat nu privé is, of voor een bedrijfsfeest. Ze willen gewoon zeker zijn van kwaliteit, en dat is wat we leveren.

Streetfood Festival regelt alles van A tot Z. Onze klant krijgt op het einde van ‘t verhaal gewoon 1 factuur. Dat geeft veel vrijheid en bespaart bovendien heel wat tijd en kopzorgen. Geen offertes afhandelen via verschillende partners, geen vergelijkingen, tientallen telefoontjes, …

En natuurlijk bieden we ook gewoon sfeer. Onze foodtrucks hebben de looks, en de smaak van onze gerechten werken daar aan mee. We hebben allure, en streven naar een rock ‘n roll, vintage vibe. Dat is Streetfood Festival.  

We hebben allure, en streven naar een rock ‘n roll, vintage vibe. Dat is Streetfood Festival.

Het concept valt dus vast in de smaak bij je klanten. Hoe reageren zij?

Ze vinden het zalig dat ze zich geen zorgen meer moeten maken over allerlei problemen. Wij zorgen voor het eten, en de bediening. Voor het voorbereiden en het opruimen. Dat betekent dus ook dat geen enkele gast lang moet wachten of van z’n plaats moet gaan. Ook niet voor een drankje, want ook dat regelen wij.

Volgens onze klanten is Streedfood Festival het beste van 2 werelden: van klassieke event catering en foodtrucks. En dat is fijn om te horen.  

Hoeveel kosten de diensten van Streetfood Festival gemiddeld?

Die prijzen verschillen nogal van event tot event, omdat ons aanbod natuurlijk erg breed is. Om je een goede inschatting te geven: boek je een maaltijd, drankjes, muziek, en een paar tafels en stoelen voor je gasten? Dan mag je ongeveer rekenen op €50 per persoon.

Vanaf hoeveel personen kunnen mensen Streetfood Festival inhuren?

We beginnen vanaf 40 personen. Vanaf dan is het voor onze klanten het meest interessant om met ons in zee te gaan. Vanaf dat je met 100 of meer bent worden de prijzen ook automatisch goedkoper per persoon.

Om je een idee te geven van onze capaciteit: vorig jaar werkten we mee aan een enorm bedrijfsfeest voor wel 1500 man. Ook dat was een groot succes!

Hoeveel foodtrucks bieden jullie dan aan?

Op dit moment hebben we 8 foodtrucks in eigen beheer. Kleinere trucks, zoals onze stijlvolle Bourgeois Caravans, maar ook de grotere parels waarmee we makkelijk 200 man van een lekkere maaltijd kunnen voorzien.

Onze chef zet in elke truck z’n beste beentje voor. Hij is trouwens wereldreiziger geweest. Een echte avonturier, die letterlijk van het leven heeft geproefd. Dankzij hem kunnen we de smaken uit echt elk werelddeel voorzien.

Dromen vervullen is voor jou dagelijkse kost, maar wat zijn je eigen wensen?

Het doel van mij en m’n team is om nog sterker te groeien in de foodtruck wereld. We hebben het al ver geschopt, maar we zijn ambitieus. Daarom zijn we volop op zoek naar gepassioneerde mensen die samen met ons écht willen knallen. Dat is een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

En hoe zit het met je foodtruck-collega’s? Welke trucks zou je graag eens in de picture zetten?

Het is altijd erg leuk om met Jean Sur Mer samen te werken. Topproducten, en een concept om ‘U’ tegen te zeggen. Ook Kasserol en Balls & Glory zijn wat mij betreft echte toppers die wel eens een shoutout verdienen. Nog eentje om het af te leren: Campo’s. Italian streetfood, met authentieke gerechten uit Italië in een nieuw jasje.

Organiseer je eigen foodtruck festival, met Streetfood Festival

succesvolle foodtruck succes

Een foodtruck nodig voor je feest? Dan ben je bij Foodtruckbestellen op het juist adres!

Wie of wat is foodtruckbestellen

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht