Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Foodtruck succesverhalen – Hautedog Foodtruck Copperdog

Foodtruck Copperdog brengt Amerikaanse streetfoodklassiekers tot de perfect samengestelde hautedogs!
Foodtruck Copperdog - Foodtruckbestellen.be

Vertel eens wat over Foodtruck Copperdog:

Foodtruck Copperdog past perfect in het streetfoodchique verhaal van vandaag! Vanuit een exclusieve Amerikaanse Ford ambulance die nog rondreed in New-York en waarvan er slechts 1 in België rondrijdt brengen we meer dan 20 verschillende variëteiten. Gaande van Amerikaanse streetfoodklassiekers tot de perfect samengestelde hautedogs.

Met meer dan 7 verschillende worsten, 3 broodjes en 57 toppings samengesteld door topslagers en topbakkers, brengen we hot- en hautedogs naar ieders smaak, zelfs voor de vegetariërs onder ons. Nu hebben wij Copperdog overgenomen van een goeie vriend Olivier de Westelinck, die zich verder in zijn Strafbar (cocktailbar)verfijnt.

” Inspiratie begint steeds bij mezelf. Ik leg de lat altijd een klein beetje hoger en hoger. “
– Jurgen Keppens, Foodtruck Copperdog

Waarom leg je precies de focus op hautedogs?

We denken dat de mensen geen schrik hebben om iets nieuw te proberen, zie maar wat er de laatste jaren op culinair gebied aan de gang is, zelfs de betere chefs wagen zich aan een foodtruck. Wij willen de klassieke hotdog (ook hebben wij deze in ons assortiment) opwaarderen en dan kom je uit bij de Hautedog.

Wat wij proberen is die allemaal een internationale tint meegeven, een kleine wereldreis maken door een waaier van landen, culturen en gebruik maken van lokale seizoensgebonden producten en als prioriteit werken met Belgisch vlees.

Welke opdracht is je het meest bijgebleven als echt succesverhaal?

Wij werden via jullie site gecontacteerd door de provincie Limburg, meer bepaald Dienst noodplanning en crisisbeheer. Zij zouden een rampenoefening organiseren in Tongeren en wilden als eye-catcher onze Ford Ambulance ter plaatse hebben om al de hulpdiensten te voorzien van een stevige en lekkere hotdog/hautedog.

Wat was er zo speciaal aan?

Dat de hulpdiensten me allerlei vragen stelden over de ambulance en dat ze het een prachtig iets vonden, hoe je van een ambulance een foodtruck kon maken..en dat er een lange wachtrij stond aan te schuiven …dat vonden ze zelf niet erg omdat dat hen waard was!

Hoe heeft foodtruckbestellen daar een rol in gespeeld voor jou?

In eerste instantie wil ik jullie van harte feliciteren naar het initiatief dat jullie op poten hebben gezet. Een meerwaarde, zacht uitgedrukt, voor de foodtruckers…De mensen hebben een overzicht van de trucks, kunnen de trucks evalueren, hen persoonlijk berichten, vragen stellen enz…zou dit alleen maar aanprijzen die het nog niet gedaan moesten hebben!

” Ik krijg vrijwel iedere dag een aanvraag om een offerte op te maken, het is gewoon een must om op foodtruckbestellen.be te staan, zeker in tijden dat de mensen vragende partij zijn!”

Waar haal je jouw inspiratie vandaan, heb je een mentor of iemand waar je naar opkijkt?

Inspiratie begint steeds bij mezelf..leg steeds de lat een klein beetje hoger en hoger …denk ik aan iets dan schrijf ik dit op en probeer het uit bv: een nieuwe hautedog, zitten de smaken goed, past dit bij dit enz..En dit steeds ieder moment van vrije tijd …Daarom gaan we nu ook een nieuw concept beginnen, dit zal in de nabije toekomst wat meer en meer worden bericht..iedere dag of week een tipje van de sluier!

Je bent al enige tijd aangemeld op Foodtruckbestellen.be & behoord nu ook tot onze premium foodtrucks. Waar heeft dat tot nu toe al geleid?

Dat ik iedere dag of vrijwel iedere dag een vraag krijg om onze trucks (Leffbar en Copperdog) een offerte op te maken of beschikbaar ben enzovoort. Dit is gewoon een must om daar op te staan! Zeker in tijden dat de mensen vragende partij zijn en steeds iets nieuw willen proberen : Vb een foodtruck op een communiefeest, trouwfeest enz…

Kan volgens jou iedereen met een foodtruck beginnen? Waarom wel, waarom niet?

Je moet steeds in jezelf geloven, ook al zie ik soms rare dingen verschijnen of dergelijke ..maar de kracht ligt bij de ondernemer zelf! Believe in what you can…Do it !!

Maar ook niet denken dat het winkeltje spelen is en dat het vanzelf komt. Ook al speelt de media hier soms een rol in mee, ze laten soms uitschijnen dat dit de hype is en dat er veel geld mee valt te verdienen en daarin komt het rolmodel naar voor en dat is: Loon naar werken!

Nu zoals ik al zei: iedereen kan een foodtruck beginnen maar dit wil niet zeggen dat iedereen een foodtruck kan uitbaten of beheren… het is keihard werken en constant vernieuwen en mee evolueren! Stilstaan is achteruit gaan !!

We krijgen vaak klachten van foodtruckers omwillen van hoge staangelden en commissies die ze moeten betalen om op foodtruck festivals te staan. Wat kan je ons daarover vertellen?

Soms terecht ook dat wij eens aan de alarmbel trekken, er zijn festivals waar men 50% commissie vraagt en dan spreken we nog niet over de foodkost, personeelskost enzo. We moeten naar een consensus komen dat iedereen er wel bij vaart, dus de organisator en de foodtrucker!

Bovendien mogen ze ons niet aanzien als de melkkoe door wat foodtrucks op te stellen, wat draadjes trekken voor de elektriciteit, wat promo voeren en laat de mensen maar eten en drinken en dan incasseren? Neen! Dit is een mes dat aan twee kanten snijdt, wij willen ook een kleine inspraak hebben in al het gebeuren omtrent de foodtruckfestivals.

Hoe zie jij de toekomst van foodtrucks evolueren in België en Nederland? Gaan ze verdwijnen, blijven de sterkste over of zal er altijd een vaste waarde zijn voor jou?

Persoonlijk denk ik zelf dat die markt wel zich gaat stabiliseren en dat er misschien wel de sterkte zullen overleven, de cowboys (ja die zijn er ook) om deze woorden te gebruiken gaan er wel van tussen gaan!

Heb je nog een Foodtruck-gerelateerde droom?

Zeer zeker en die komt er in 2017 bij…dit verhaal wordt vervolgd 😉 een beetje de spanning erin houden kan geen kwaad …ook iets met Copper of was het nu iets anders 😉

Voor de lezers: Waar kunnen ze je komende maanden komen uit testen?

Tijdens de wintermaanden gaan de mensen ons links en rechts nog wel kunne aantreffen op een festival, natuurlijk is dit minder dan in de zomer, ook hebben we nog heel wat bedrijfsevents en dergelijke erop staan..maar volg ons zeker op FB en onze website (die binnenkort volledig in het nieuw komt te staan) waar je alle info over ons doen en laten kan vinden

Volg Foodtruck Copperdog

Meer boekings op foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét food truck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Like Foodtruckbestellen op Facebook

Pin Foodtruckbestellen op Pinterest

Volg Foodtruckbestellen op Linkedin

Like Foodtruckbestellen op Google

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht