Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Hoe overleef je als foodtruck de winter? Wij leggen het uit!

Hoe kun je met enkele slimme acties ook in de koudere maanden je inkomsten op peil houden als foodtrucker of cateraar. Hoe? Check onze 5 tips voor foodtrucks in de winter - zodat je er ook de komende maanden warmpjes bij zit!
BTW-regeling foodtrucks

De winter komt er aan. Dat betekent dat de outdoor foodtruckfestivals ineens dunner bezaaid zijn. Bovendien zullen ook evenementen zoals bruiloften en bedrijfsfeesten sneller binnen georganiseerd worden. Niemand heeft het immers graag koud! Foodtruckhouders zien hun inkomsten dan ook in het algemeen flink dalen in de winter. Toch kun je met enkele slimme acties ook in de koudere maanden je inkomsten op peil houden. Hoe? Check onze 5 tips voor foodtrucks in de winter – zodat je er ook de komende maanden warmpjes bij zit!

1. Overweeg catering

Succesvolle ondernemers weten zich aan te passen aan de omstandigheden en zorgen dat ze breed inzetbaar zijn. Spreid je kansen, stap een klein beetje buiten je comfortzone en zet in op catering! Evenementen, zeker bruiloften en bedrijfsfeesten, zijn er het hele jaar door. Daar zoeken ze misschien geen foodtruck voor, maar wel lekker eten en drinken. En dat kan jij als foodtruckhouder maken. Uiteraard zijn er wel wat verschillen in het proces, dus je doet er goed aan je ruim op tijd eens in te lezen en waar nodig je personeel te trainen op dit gebied.

2. Pas je menu aan

De meeste foodtrucks hebben vooral veel hapjes, drankjes en maaltijden die passen bij de zomermaanden. Logisch, want dat zijn natuurlijk dé maanden om in te scoren. IJs, zomerse tapas, frisse cocktails… Met een lekker winters menu ben je niet alleen aantrekkelijker in de wintermaanden, je onderscheidt je ook nog eens extra van de concurrentie. Ga voor verschillende varianten op de ouderwetse stoemp, hartverwarmende soepen, lekkere chocomelk en winterse dranken. Cocktailbar? Er zijn ook fijne warme cocktails te maken zoals grog! Opties te over. Zodat jij de winter fluitend doorkomt.

5 tips voor foodtrucks in de winter: succes in de koude maanden!

3. Focus op indoor evenementen

Heb je een kleinere foodtruck die makkelijk in een grote hal gereden kan worden, vergeet dan vooral niet de talloze indoor evenementen die in de winter plaatsvinden. Denk aan kerstborrels, nieuwjaarsborrels en bedrijfsfeesten. Grote foodtruck? Overweeg dan eens of het de investering waard is een kleiner zusje van je foodtruck te maken: een foodbike bijvoorbeeld, of simpelweg een bar gemaakt met palletten gecombineerd met apparatuur die je vanuit je foodtruck makkelijk mee kan nemen en achter je bar kan plaatsen.

 

4. Hou rekening met de ‘magere maanden’

Wanneer je je begroting maakt, calculeer dan ook in dat je in de winter mogelijk minder inkomsten hebt. Zorg ervoor dat je een deel van de winst van de zomer ‘oppot’ zodat je hierop kan bouwen gedurende de wintermaanden.

5. Gebruik de tijd

Maak van de nood een deugd: als het rustiger is dan is dat een ideaal moment om bijvoorbeeld bepaalde aanpassingen aan je foodtruck te doen. Nieuwe apparatuur, een herindeling van je truck of een andere look: juist als je even geen eventementen hebt en kun je gemakkelijk aan de slag met je foodtruck zónder inkomstenderving. Zodat deze in de zomer met een frisse look of vernieuwd interieur nóg meer klanten trekt!

Heb jij nog meer tips voor foodtrucks in de winter? Laat het ons weten via het reactieveld!

foodtrucks in de winter

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boekingplatform waarmee je eenvoudig 1 van de vele fantastische foodtrucks kan vinden en boeken voor je feest. Geniet met vrienden en familie samen van heerlijk eten en fijne drankjes. Voor een onvergetelijke ervaring!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

foodtruck mobiele koffiebar barista jerome

Mobiele koffiebar in de kijker: Barista Jerome

Foodtruckbestellen zet geregeld foodtrucks in de kijker. Deze keer was het de beurt aan Jerome Gielkens van Barista Jerome. Hij brengt overheerlijke koffie, cappuccino, latte en nog zoveel andere warme dranken naar jouw feest! Naast de warme dranken biedt hij ook nog heerlijke bubbels en frisdranken aan. Alles is mogelijk!

Stuur ons een bericht