Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld
foodtruck festivals 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld – het belooft weer een seizoen vol smaakvolle avonturen te worden.

Bij Foodtruckbestellen zijn we net zo enthousiast als jullie en hebben we besloten om alle foodie-harten sneller te laten slaan. We hebben de belangrijkste foodtruck festivals die je dit seizoen absoluut niet mag missen, voor jullie op een rijtje gezet. Bereid je voor op een reis vol smaakexplosies, gezellige momenten met vrienden en familie, en natuurlijk de unieke kans om te genieten van de creativiteit en passie van de beste foodtruck chefs.

Blijf ons volgen voor de meest actuele informatie over data, locaties en wat je kunt verwachten op elk van deze culinaire festivals. Of je nu houdt van zoet, zout, pittig of hartig, er is voor elk wat wils. Dus, poets je smaakpapillen op en maak je klaar voor een seizoen vol heerlijke ontdekkingen. Het foodtruck festival seizoen is terug, en het belooft beter te worden dan ooit!

Brussels Food Truck Festival

Dit is het grootste foodtruckfestival van Europa. Je kunt er genieten van bijna 400 foodtrucks met een breed aanbod aan voedsel en drankjes. De toegang is gratis, maar voor een duurzame beker wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Datum:
Vrijdag 17 mei : 18h-23h
Zaterdag 18 mei : 11h-23h
Zondag 19 mei : 11h-22h
Maandag 20 mei : 11h-21h

Locatie: Vorstlaan (tegenover nummer 186) 1160 Oudergem – Brussel
Meer weten: https://www.brusselsfoodfestival.be/

Chefs on Wheels Foodtruckfestival

Dit festival tourt door België van mei tot en met oktober, met stops in steden zoals Lommel, Beringen, Kampenhout, en Nijlen. Naast heerlijk eten en drinken is er live muziek en vermaak voor kinderen.

Meer weten: https://www.chefsonwheels.be/

Sma(a)k Festival

Dit belevingsfestival waar voedsel, drank, en plezier samenkomen, loopt van juni tot en met september. Je kunt het festival bezoeken in steden als Ukkel, Hasselt, Tongeren, en Sint Truiden. Er wordt gezorgd voor een gezellige sfeer met zithoeken, sfeerdecoratie, en live muziek.

Locaties en data:

  • 08/05 – 12/05 2024 › SMA(A)K – Zilvermeer (Mol)
  • 17/05 – 20/05 2024 › SMA(A)K – Zeebrugge
  • 24/05 – 26/05 2024 › SMA(A)K – De Gavers (Geraardsbergen)
  • 31/05 – 02/06 2024 › SMA(A)K – Sint Katelijne Waver
  • 07/06 – 09/06 2024 › SMA(A)K – Aarschot
  • 21/06 – 23/06 2024 › SMA(A)K – Lanaken
  • 28/06 – 30/06 2024 › SMA(A)K – Peer

Meer weten? https://www.smaakfestival.be/

HAP Festival: Magical Food Festival

Dit festival staat bekend om zijn magische sfeer, met fonkelende foodtrucks die de mooiste parken en pleinen omtoveren tot een sfeervol openluchtrestaurant. Het biedt een divers aanbod van kleine hapjes tot grote happen, van pittige taco’s tot zoete bubbelwafels, samen met activiteiten voor kinderen en avondmagie met duizenden lichtjes.

Locaties & datum: nog niet bekend.

Meer weten: https://www.hapfestival.be/info

Antwerpen Proeft

Klaar voor het proeffestijn van ’t jaar? Van donderdag 9 mei, Hemelvaart, tot en met zondag 12 mei 2024 word je verwacht op de 16de editie van Antwerpen Proeft. Het festival heeft plaats aan de Waagnatie, in de wijk het Eilandje. ​Met zowel indoor als outdoor overdekte stands van restaurants, bars en terrassen kan Antwerpen Proeft alle weersomstandigheden aan.

Gerenommeerde restaurants, sterrenchefs, jong keukentalent en tv-koks bieden op hét meerdaagse culinair festival van België signatuurgerechten in degustatievorm aan. Nergens anders vind je – helemaal live – op één adres en op één en hetzelfde moment zo veel topgerechten voor een zachte prijs: 6 of 7,5 of 9 euro.

Meer weten: https://www.proeft.be/

Foodtruck festival: Trek

Ook in Nederland zijn er heel wat geweldige foodtruck festivals. 1 van de koplopers is ongetwijfeld Trek.

Festival TREK is al 10 jaar het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en reist door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land! Van mei tot en met september trekt de karavaan door Rotterdam, Maastricht en Utrecht, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Tilburg en Den Haag.

De stadsparken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant, waar je kunt genieten van verrassend entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent gecombineerd met een divers aanbod gerechtjes dat met liefde bereid wordt in de mooiste mobiele keukens.

Festival TREK is gratis toegankelijke en geschikt voor jong en oud.

Locatie en data:

  • TREK Rotterdam 09 t/m 12 mei 2024.
  • TREK Utrecht 16 t/m 20 mei 2024.
  • TREK Maastricht 23 t/m 26 mei 2024.
  • TREK Nijmegen 31 mei t/m 02 juni 2024.
  • TREK Tilburg 07 t/m 09 juni 20243.
  • TREK ‘s-Hertogenbosch 28 t/m 30 juni 2024.
  • TREK Amsterdam 05 t/m 07 juli 2024.
  • TREK Den Haag 30 aug t/m 01 sept 2024.

Meer weten: https://www.festival-trek.nl/

Foodtruck festival: Toost

Meer weten: https://www.toostfoodtruckfestival.nl/

Staat jouw foodtruck festival hier nog niet tussen? Laat het ons weten!

In de zomer van 2024 trekt TOOST festival weer door het land met een bonte karavaan foodtrucks, muziek en artiesten.

Geniet van de lekkerste happen, proost met vrienden en familie op het weekend of dans met je collega’s voor het rollende podium. En dat terwijl de kids zich geen moment hoeven te vervelen bij het circus, het schminken of met de TOOST speurtocht.

Locaties & data:

  • BRIELLE 26 – 28 APRIL
  • HENDRIK-IDO-AMBACHT 9 – 12 MEI
  • ALPHEN A/D RIJN 18 – 20 MEI
  • WIJK BIJ DUURSTEDE 24 – 26 MEI
  • VLAARDINGEN 31 MEI – 2 JUNI
  • RIJSWIJK 14 – 16 JUNI
  • OUD BEIEJRLAND 21 – 2 JUNI
  • HELLEVOETSLUIS 28 – 30 JUNI
  • LANSINGERLAND XL 5 – 7 JULI
  • BRIELLE 23 – 25 AUG
  • HENDRIK-IDO-AMBACHT 30 AUG – 1 SEP
  • ALPHEN A/D RIJN 6 – 8 SEP
  • WIJK BIJ DUURSTEDE 20 – 22 SEP

Ken je nog foodtruck festivals die we zeker moeten opnemen in onze lijst? Mail dan de info en data door naar info(@)foodtruckbestellen.be

succesvolle foodtruck succes

Een foodtruck nodig voor je feest? Dan ben je bij Foodtruckbestellen op het juist adres!

Wie of wat is foodtruckbestellen

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

Foodtruck in de kijker: Frietmobiel d’Aa

In de bruisende wereld van mobiele gastronomie neemt Frietmobiel d’Aa een unieke plaats in. Als een gevierde ambassadeur van de Belgische frituurcultuur, brengen ze niet alleen een stukje nationale trots naar je toe, maar ook een rijke traditie van vakmanschap en culinaire passie.

Stuur ons een bericht