Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Wat is het geheim van een succesvolle foodtruck? Wij verklappen de 6 belangrijkste tips!

Hoe zorg je er nu voor dat jouw rollende keuken echt een doorslaand succes wordt? Wij verklappen de 6 belangrijkste tips voor een succesvolle foodtruck!

Foodtrucks zijn al een tijdje flink populair, en de concurrentie is dan ook een stuk groter geworden. Wil jij dat jouw foodtruck een succes wordt, dan moet je je dus weten te onderscheiden van de rest!

Hoe zorg je er nu voor dat jouw rollende keuken echt een doorslaand succes wordt? Wij verklappen de 6 belangrijkste tips voor een succesvolle foodtruck!

1. Focus

Wie een foodtruck begint heeft meestal één grote motivatie: passie voor lekker eten! Dat betekent ook dat het verleidelijk is om heel veel verschillende soorten producten aan te bieden. Wil je een succesvolle foodtruck, dan is het echter verstandig om je te focussen op enkele gerechten en je aanbod niet te groot te maken. Zo voorkom je dat je teveel verschillende ingrediënten moet inkopen, en daarmee bespaar je geld. Bovendien zorgt een beperkter aanbod er ook voor dat je wát je verkoopt ook echt goed kan maken. En vergeet niet: in een foodtruck is de ruimte meestal beperkt. Tip 1 is dus: focus!

Succesvolle Foodtrucks met Foodtruckbestellen.be

2. Identiteit

Er zijn inmiddels heel veel foodtrucks. Als jij wil dat jouw foodtruck een succes wordt dan is het belangrijk dat je ook een duidelijke identiteit hebt waarmee je je onderscheidt. Hoe doe je dat? Door je te specialiseren in een bepaalde keuken of een bepaald soort gerechten, bijvoorbeeld. Of je nu kiest voor Koreaans streetfood of fancy hors d’oeuvres: zorgt dat mensen weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen en pas de uitstraling van je website en je foodtruck daar op aan. En: wees origineel! Vraag je af: zitten mensen te wachten op de zoveelste hamburgertent? Misschien wel, maar dan moet je het wel nèt iets anders doen dan de rest.

succesvolle foodtruck succes

3. Promoot jezelf slim

Je kunt nog zo’n fantastische foodtruck hebben, als mensen je niet weten te vinden dan heb je daar weinig aan. Naamsbekendheid is enorm belangrijk voor een succesvolle foodtruck. Zorg er dus voor dat je te vinden bent! Dat hoeft niet meteen de hoofdprijs te kosten: wie slim gebruik maakt van social media, zorgt voor een goede SEO-vriendelijke website, én aanwezig is op platforms zoals foodtruckbestellen.be kan al heel ver komen. En vergeet de kracht van ouderwetse mond-op-mond-reclame niet: vertel aan iedereen dat je een foodtruck hebt en bezoek ook eens een netwerkevenement!

Bovendien kan je op Foodtruckbestellen gebruik maken van Acties die je pagina meteen op de voorpagina van de site plaatst. Daarnaast kan je ook in aanmerking komen om in de kijker op onze blog te staan. Met dagelijks meer dan 300 bezoeken is dit een niet te onderschatten voordeel!

4. Maak een goed businessplan

Ja, we weten het: een businessplan maken klinkt vooral heel erg saai. Maar het is een investering die zich dubbel en dwars terugbetaalt. Het is nu eenmaal enorm belangrijk in beeld te hebben wat je onkosten zijn, wat je investeringskosten zijn, en wat je moet verdienen om je foodtruck rendabel te maken. Op die manier weet je bijvoorbeeld ook wat je winstmarge per gerecht moet zijn en dús hoeveel je per gerecht moet vragen. Bovendien dwingt het je na te denken over de toekomst: wat zijn je doelen, waar wil je staan over vijf jaar en hoe ga je dat bereiken?

Wie met passie en liefde zijn bedrijf runt, die heeft niet alleen meer kans op succes, maar ook een stuk meer plezier

5. Keep it simple, stupid! Oftewel KISS.

Het is natuurlijk heel erg leuk om allerlei ingewikkelde gerechten te bedenken en maken. Maar met een foodtruck moet je niet alleen heerlijk en origineel eten maken, je moet ook een beetje volume kunnen draaien. Dat betekent dat je er goed aan doet bij het verzinnen van je gerechten alvast na te denken over schaalbaarheid: kun je makkelijk in een uurtje 100 van die gerechtjes maken?

6. Onderzoek de markt

Wie een geslaagde business wil starten moet weten wat de concurrentie doet en waar vraag naar is. Een belangrijke stap naar een succesvolle foodtruck is dan ook: een goed marktonderzoek. Wat bestaat er allemaal al? Welke soorten foodtrucks zijn het populairst en waarom? Waar is vooral nog vraag naar? Wie de markt goed kent en zijn aanbod daar op aanpast is de rest een stapje voor. Bovendien helpt het je een eigen, unieke identiteit vormen die iets nieuws brengt (zie punt 2).

Onze 6 tips in je oren geknoopt? Dan volgt nu nog de bonustip: geniet! Want wie met passie en liefde zijn bedrijf runt, die heeft niet alleen meer kans op succes, maar ook een stuk meer plezier. En daar gaat het toch ook om, nietwaar?

succesvolle foodtruck succes

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruckboekingsplatform waarmee je eenvoudig 1 van de vele heerlijke foodtrucks kan vinden en boeken voor je evenement. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldig eten!

Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

foodtruck mobiele koffiebar barista jerome

Mobiele koffiebar in de kijker: Barista Jerome

Foodtruckbestellen zet geregeld foodtrucks in de kijker. Deze keer was het de beurt aan Jerome Gielkens van Barista Jerome. Hij brengt overheerlijke koffie, cappuccino, latte en nog zoveel andere warme dranken naar jouw feest! Naast de warme dranken biedt hij ook nog heerlijke bubbels en frisdranken aan. Alles is mogelijk!

Stuur ons een bericht