Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Een tuinfeest met foodtrucks organiseren? Met deze 6 tips doe je dat zonder problemen!

enk je er aan om een tuinfeest met foodtrucks te organiseren? Een goed idee! Foodtrucks bieden uitstekende en diverse mogelijkheid voor heerlijk eten op feesten. Vooraleer je begint met je tuinfeest organiseren en verschillende foodtrucks boekt, zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt.
tuinfeest met foodtrucks

Denk je er aan om een tuinfeest met foodtrucks te organiseren? Een goed idee! Foodtrucks bieden uitstekende en diverse mogelijkheid voor heerlijk eten op feesten. Vooraleer je begint met je tuinfeest organiseren en verschillende foodtrucks boekt, zijn er een aantal zaken waar je best rekening mee houdt. Onze zes tips zorgen ervoor dat je tuinfeest een echt succes wordt!

1. Zorg voor de juiste vergunningen en verzekeringen

Een tuinfeest met foodtrucks organiseren is niet zo makkelijk als het lijkt. Hou er rekening mee dat food trucks eten serveren en dus aan bepaalde voorwaarden en regelgevingen moeten voldoen. Zorg er dus voor dat de food truck die je wil boeken over alle noodzakelijke vergunningen en verzekeringen beschikt. Als organisator van een tuinfeest, kan het interessant zijn om ook bepaalde verzekeringen af te sluiten in geval van een ongeval. Deze wetgeving kan verschillen van plaats tot plaats. Je kan dus best even bij je gemeente gaan informeren aan welke voorwaarden je moet voldoen.

2. Zorg voor het juiste aantal food trucks

Een food truck kan slechts een aantal mensen bedienen met een keer. Dat zorgt ervoor dat de wachtlijnen soms wel eens onaangenaam lang kunnen worden. Als je meer dan vijftig personen verwacht op je tuinfeest, dan kun je er misschien eens over nadenken om meerdere food trucks te boeken. Dat betekent evenzeer dat je verschillende soorten heerlijk eten kunt voorzien voor je gasten. De meeste food trucks weten ook graag op voorhand hoeveel gasten ze kunnen verwachten om de juiste voorbereidingen te treffen.

tuinfeest met foodtrucks versiering

3. Timing

De juiste timing voor wie wil een tuinfeest organiseren is niet alleen rekening houden met het juiste seizoen (zomer is nu eenmaal aangenamer dan de wintermaanden als je een tuinfeest houdt), maar betekent ook dat je goede afspraken moet maken met de eigenaars van de food trucks. Zorg dat het evenement specifieke uren heeft en dat de food trucks voldoende tijd krijgen om zich te installeren en alles nadien af te breken.

4. Waarschuw de buren

Als je een evenement organiseert in je achtertuin met heel wat gasten, dan is het beter om je buren te waarschuwen (of uit te nodigen). Zeker als er heel wat gasten verwacht worden en er een (aantal) food trucks voorbij zullen passeren is het de beste manier om je buren te vriend te houden.

5. Hou rekening met vegetariërs en veganisten

Pasta, pizza, hamburgers of barbecue. Het zijn allemaal erg leuke en heerlijke opties voor food trucks, maar heb je al rekening gehouden met het feit dat sommige van je gasten misschien vegetarisch of veganistisch zijn? Hou rekening met je gastenlijst en denk goed na over welk eten je wil voorzien. Een veganistisch alternatief is tegenwoordig altijd geapprecieerd.

6. Zorg voor voldoende vuilnisbakken

Het grote nadeel aan food trucks is dat er heel wat afval bij komt kijken. Plastic borden of bekertjes zijn hier geen taboe en dat betekent dat je nadien met een hele berg afval zit opgescheept. Om je tuin of terrein van je evenement proper te houden, voorzie je dus best een groot aantal vuilnisbakken. Niemand geniet immers van een tuinfeest als ze voortdurend over het afval moeten stappen

tuinfeest met foodtrucks

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruckboekingsplatform waarmee je eenvoudig vele heerlijke foodtrucks kan vinden en boeken voor je tuinfeest. Ontdek zo prachtige foodtrucks en geweldig eten!

Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht