Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

UPDATE! Alweer een aanpassing van de corona maatregelen (20/08/2020)

Na de strenge nieuwe maatregelen van vorige maand heeft de veiligheidsraad de leiband iets losser gelaten. Zo ziet het er alweer iéts beter uit voor onze sector. We mogen alweer wat meer mensen ontvangen op ceremonies en evenementen zijn terug mogelijk tot 400 personen in de buitenlucht. Al blijven we nog wat op onze honger zitten. We vatten het voor je samen!

UPDATE 20 AUGUSTUS 2020

Na de strenge nieuwe maatregelen van vorige maand heeft de veiligheidsraad de leiband iets losser gelaten. Zo ziet het er alweer iéts beter uit voor onze sector. We mogen alweer wat meer mensen ontvangen op ceremonies en evenementen zijn terug mogelijk tot 400 personen in de buitenlucht. Al blijven we nog wat op onze honger zitten. We vatten het voor je samen!

Nieuwe maatregelen

Vanaf 24 augustus 2020 gelden er een paar versoepelingen op de huidige maatregelen. Een overzicht:

  • Nachtklok in de provincie Antwerpen, waarbij je tussen 01:30 en 05:00 uur verplicht thuis moet zijn (behalve voor noodzakelijke verplaatsingen zoals naar het werk of het ziekenhuis). Cafés en restaurants moeten sluiten terug om 01:00 uur.
  • Mondmaskers blijven verplicht op bepaalde publieke plaatsen, zoals in winkels en op het openbaar vervoer. Je zorgt er ook best voor dat je altijd een mondmasker bij hebt zodat je het op drukke plaatsen snel kunt opzetten. Situaties waarin je de afstand niet kan behouden vereisen namelijk nog altijd een masker. Lokale besturen mogen extra maatregelen invoeren als dat nodig blijkt te zijn.
  • In de horeca moet er altijd een veiligheidsafstand van 1,5 meter zijn tussen groepen. Je mag enkel naar de horeca met je eigen gezin of bubbel van maximaal 10 personen. Cafés en restaurants sluiten altijd om 01:00 uur ten laatste.
  • Naar de winkel gaan kan weer met maximum twee personen vanaf 24 augustus. Zonder tijdslimiet.
  • Voor markten gelden dezelfde regels als voor winkels. Kramen die ingericht zijn als een horecagelegenheid zijn niet langer toegelaten.
  • De sociale bubbel wordt verkleind naar 5 vaste personen per gezin, voor de maand september. Kinderen jonger dan 12 worden niet meegeteld. Met deze 5 personen mag je nauw contact hebben.
  • Naast je sociale bubbel mag je ook nog samenkomen (uitstappen, bijeenkomsten met vrienden/familie, trouwfeesten,…)  in een groep van maximaal 10 personen. Kinderen jonger dan 12 jaar tellen niet mee. Verplicht naleven hygiënemaatregelen en veiligheidsafstand van 1,5 meter. 
  • Telewerken wordt opnieuw sterk aanbevolen, tenzij volledig onmogelijk.

Wat met evenementen?

In de eventsector is er weer iets meer mogelijk dan voorheen. Binnen kunnen er vanaf september tot 200 personen aanwezig zijn. Organiseer je een event in de buitenlucht? Dan kunnen er tot 400 gasten aanwezig zijn. Mondmaskers zijn hier wel nog steeds verplicht, alsook het volgen van bepaalde protocollen.

Vanaf 1 september kun je als organisator wel een aanvraag indienen voor een flexibelere aanpak. Je zal dan een draaiboek moeten voorleggen waarin duidelijk wordt aangegeven hoe je de veiligheid kan waarborgen. De burgemeester en bevoegde ministers beslissen dan, event per event, of je toestemming krijgt.

Er mogen bovendien opnieuw maximum 50 personen aanwezig zijn op een receptie of banket. Dat is al weer wat aangenamer dan het maximum van 10 personen dat een tijdje geleden gold. Jouw huwelijksreceptie of babyborrel kun je dus vieren in een groter gezelschap. Goed nieuws voor foodtrucks, die hun kookkunsten weer boven kunnen halen op kleinschalig niveau. We komen dichter en dichter bij het ‘oude normaal’.

Alle kleine beetjes helpen

En zo blijft de event, cultuur en catering sector opnieuw wat onbevredigd achter. Aan de ene kant is het natuurlijk top dat er opnieuw perspectieven zijn. Vooral de mogelijkheid tot flexibilisering is interessant. Toch werd er iets meer duidelijkheid verwacht. De sector hoopte op een systeem waarin het maximum aantal toegelaten personen opgetrokken zou worden tot 60% van de beschikbare capaciteit. Een cijfer dat het leefbaar maakt om operationeel te blijven.

Toch biedt het wat mogelijkheden om elk evenement afzonderlijk te bekijken. Er wordt zelfs gezegd dat bepaalde events dan eventueel tot wel 80% van de normale capaciteit zouden kunnen dragen. Al is dat natuurlijk nog afwachten.

Voorlopig dus nog geen grote, enthousiaste vreugdedansjes, maar we blijven positief. Als we allemaal ons steentje bij dragen en de richtlijnen blijven respecteren, kunnen we het coronavirus terugdringen.

We blijven de maatregelen op de voet volgen, om steeds op de hoogte te blijven van eventuele aanpassingen of nieuwe maatregelen.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht