Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Foodtruck in de kijker: Barista Jerome

Foodtruckbestellen zet geregeld foodtrucks in de kijker. Deze keer was het de beurt aan Jerome Gielkens van Barista Jerome. Hij brengt overheerlijke koffie, cappuccino, latte en nog zoveel andere warme dranken naar jouw feest! Naast de warme dranken biedt hij ook nog heerlijke bubbels en frisdranken aan. Alles is mogelijk!

Foodtruckbestellen zet geregeld foodtrucks in de kijker. Deze keer was het de beurt aan Jerome Gielkens van Barista Jerome. Hij brengt overheerlijke koffie, cappuccino, latte en nog zoveel andere warme dranken naar jouw feest! Naast de warme dranken biedt hij ook nog heerlijke bubbels en frisdranken aan. Alles is mogelijk!

Maar is het foodtruck-leven echt zo glamoureus als het lijkt? Zeker na Corona en hoe kijkt hij naar de toekomst? Wij stelden hem enkele vragen en vonden meteen dat hij een plaats in de kijker op onze site verdiende!

Hoe is het foodtruck avontuur voor jou/jullie ontstaan?

“Van oorsprong ben ik telecom consultant. Dus met andere woorden ik zat de hele dag achter mijn computer om de kost te verdienen. Best wel saai! Op een gegeven moment ben ik op zoek gegaan naar een creatieve uitlaatklep en die heb ik gevonden in fotografie. Ik werkte een aantal jaren als part-time consultant, part-time persfotograaf. Heel erg leuk! En ik was ook voor een stuk weg van de computer. Maar met dat er meer en meer andere foto opdrachten kwamen, moest ik ook weer meer en meer aan de computer zitten om foto’s af te werken en te doen.

Ik zal nooit vergeten dat ik op een avond bij mijn beste vriend Paul aan tafel zat en dat we over espresso machines bezig waren. Een hele nacht hebben we erover zitten palaveren. Ik grapte nog… ik begin een koffiebar!

Dus het doel waarom ik fotograaf was geworden, werd een beetje voorbij gestreefd.
Ik zal nooit vergeten dat ik op een avond bij mijn beste vriend Paul aan tafel zat en dat we over espresso machines bezig waren. Een hele nacht hebben we erover zitten palaveren. Ik grapte nog… ik begin een koffiebar!
En dat brengt ons dan bij de volgende vraag…”

Wat is je achtergrond of waar komt de passie vandaan om een foodtruck uit te baten?

Vanaf mijn 15de werkte ik regelmatig in de horeca. Eén van mijn nonkels had een hotel en ik werkte daar in mijn vakanties. Overdag deed ik klusjes, ’s avonds helpen in de bar en ’s ochtends voor het ontbijt zorgen.
Toen al vond ik het zalig om in de horeca te werken! Die herinneringen kwamen weer allemaal boven toen ik met Paul over de koffie business bezig was. En een zot idee werd werkelijkheid!

Bijna 2 jaar lang ben ik bezig geweest met opleidingen, de zoektocht naar de juiste koffie, het uitwerken van het concept… En dan midden 2020 werd alles concreet! De trailer werd besteld, het ontwerp kwam tot stand… Toestellen werden gekocht en massa’s koffie werden geproefd! Ik leefde weer helemaal op! Zalig!

Veel babbelen met veel verschillende mensen… Lekkere dingen bereiden en mensen daarvan laten proeven!
De koffiebar is (voorlopig nog) een deeltijd activiteit. Maar ik hoop dat de verhouding op termijn nog wat meer omslaat richting veel koffie en wat minder IT 😉

Wat je moet weten over jouw foodtruck?

Begonnen in maart 2021. Waarom maart 2021? De bedoeling was om klaar te staan met de roodtruck als iedereen weer terug naar kantoor mocht gaan, als we weer evenementen mochten organiseren.
Wij serveren koffie & bubbels! Dat is natuurlijk een beetje kort door de bocht, maar dat is het concept.
We maken overheerlijke koffie, cappuccino, latte macchiato, latte caramel… noem maar op! Voor de bubbels hebben we prosecco, prosecco rosé en cava. En staat er iets vandaag niet op onze kaart maar de klant wil graag dat we iets serveren? Dan zetten we het bij op de kaart, zolang het in het concept past natuurlijk.

Naast de koffies serveren we natuurlijk ook verschillende soorten thee, chocolademelk, frisdranken, een fris pintje of een stevige duvel. Maar ook een lekker glaasje huiswijn staat op de kaart! Oh ja en de cold brew koffies! Niet te vergeten natuurlijk! 15 uur koud getrokken koffie. Hiervoor gebruiken we altijd Specialty Coffee. Speciale koffiebonen met een unieke smaak die meestal maar in kleine oplages beschikbaar is.

Heb je meerdere foodtrucks?

Nee, dat is ook niet mijn bedoeling! Ik wil graag zelf in mijn koffiebar staan! Als een project wat groter is, neem ik natuurlijk iemand mee om te helpen, maar als het gaat baat ik mijn koffiebar graag zelf uit zodat ik de mensen die het willen horen, ook over mijn passie kan vertellen! Er is zoveel te vertellen over koffie!

Als je 3 redenen mocht geven waarom iemand jouw foodtruck moet boeken. Welke zouden dat dan zijn?

Ik ga niet zeggen dat ik de beste ben, dat vindt natuurlijk iedereen van zichzelf.

Drie redenen…

  • Wij serveren een eerlijk en lekker product aan correcte prijzen.
  • Wij doen dat met een grote glimlach en een heel persoonlijke aanpak!
  • Passie voor onze producten en liefde voor onze klanten! Dat is wat je bij ons altijd opnieuw krijgt!

Op welke koffie in jullie foodtruck zijn jullie het meeste trots?

Als er 1 koffie is die ik moet kiezen? Dan is dat natuurlijk onze Barista Jerome Special!
Een lekkere Latte Macchiato met een scheutje likeur, een beetje amaretto siroop en een lekkere crunch als topping!

Je bent al enige tijd aangemeld op Foodtruckbestellen.be. Waartoe heeft dat tot nu toe al geleid?

Ik heb al verschillende mooie referenties mogen optekenen via Foodtruckbestellen.be! Er zijn een aantal projecten bij die nog moeten plaatsvinden dus die vermeld ik liever niet. Maar ik had zo onderandere al een personeelsfeestje, een huwelsfeest, een foodtruck festival en een evenement waar ik mocht staan.

Welke tips / feedback heb je nog voor Foodtruckbestellen? (wat moeten we doen om het platform beter te maken voor jou?)

Ik vind dat het heel goed werkt om eerlijk te zijn!

Heb je nog een foodtruck-gerelateerde droom?

Ja mijn business verder uitbreiden! Ik zou graag meer van mijn tijd in de koffiebar steken en wat minder in de IT. En naast de huidige vrij grote trailer zou ik op termijn nog een kleine Ape ombouwen tot koffiebar. Maar eerst even zorgen dat de business draait 😉

Voor de lezers: Waar kunnen ze je komende weken terugvinden?

Voorlopig sta ik voornamelijk op privé feesten, maar ook op Bikkebik in Tessenderlo.
Daarnaast kunnen ze altijd in de weekends dat ik geen events heb, hier thuis op ons kleine gezellige terras iets komen drinken! Locatie en openingsuren zijn terug te vinden op Instagram: Barista Jerome

Vind & boek foodtruck Barista Jerome

succesvolle foodtruck succes

Een foodtruck nodig voor je feest? Dan ben je bij Foodtruckbestellen op het juist adres!

Wie of wat is foodtruckbestellen

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht