Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Vakantie in eigen tuin? Zo organiseer jij het beste tuinfeest aller tijden!

Nu de maatregelen wat versoepeld zijn mogen we weer familie en vrienden thuis ontvangen. Met de zomer voor de deur hebben we allemaal zin in een gezellige barbecue met een ‘natje en een droogje’. Leuk, maar mogen we alweer een feestje geven? We leggen je graag uit wat er mag en niet mag en geven je tips om het allerbeste corona-proof tuinfeest te geven deze zomer!

Nu de maatregelen wat versoepeld zijn mogen we weer familie en vrienden thuis ontvangen. Met de zomer voor de deur hebben we allemaal zin in een gezellige barbecue met een ‘natje en een droogje’. Leuk, maar mogen we alweer een feestje geven? We leggen je graag uit wat er mag en niet mag en geven je tips om het allerbeste corona-proof tuinfeest te geven deze zomer!

Feestje, of wat? Kom uit uw kot!

Het coronavirus heeft ons allemaal in ons kot gehouden de afgelopen maanden. We mochten geen contact hebben met andere mensen, buiten ons gezin, om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk te beperken. Sinds 8 juni mogen we onze bubbel uitbreiden tot maximum 10 personen, buiten je gezin. Dit mogen elke week 10 andere personen zijn. Vanaf 1 juli mag dat zelfs met 15 personen!

Nog meer goed nieuws? Je hoeft binnen die uitgebreide bubbel de afstand van 1.5 meter niet meer zo strikt te bewaren als voorheen. Natuurlijk beslis jij zelf hoe je het liefst aanpakt. Organiseer je een groter event? Dan mag je tot 50 personen in je eigen tuin ontvangen. Je moet dan wél dezelfde regels hanteren als in het restaurantwezen. Dat betekent: bediening met mondmasker, zo veel mogelijk aan tafel blijven zitten, geluidsbeperking en maximum tot 1 uur ‘s nachts. Klinkt alvast als muziek in de oren, na een hele tijd droog te zitten. Daar klinken we op!

foodtruck tuinfeest tips
Foto door Foodtruck Boxel & Butlers

Keep this in mind: basistips voor je corona-proof tuinfeest

Een klein feestje, in beperkte groep, kan dus weer. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het zal misschien het minst leuke deel zijn, maar wel hét belangrijkste. 

Anderhalve meter… bier?

Geen anderhalve afstand meer van elkaar! Yes! Dat betekent dat jullie het weer lekker gezellig kunnen maken in de achtertuin. Hoewel knuffelen weer is toegestaan is het echter niet aangeraden om continu te dicht bij elkaar te komen. Hou dus rekening met je gasten, en vraag hoe zij zich bij de situatie voelen. Sommigen houden liever nog wat afstand. Geef hen dus die ruimte en maak het voor iedereen zo comfortabel mogelijk gezien de omstandigheden.

Stay home, stay safe

Je hebt het waarschijnlijk al duizend keer gehoord, of misschien zelfs gezegd, maar maak het je gasten nog eens duidelijk dat ze moéten thuis blijven als ze zich niet goed voelen. Logisch zou je denken, maar het kan nooit kwaad om elkaar er nog eens aan te herinneren.

Sharing is not caring

Niets gezelliger dan met z’n allen genieten van een lekker hapje en drankje. Alle hapjes op tafel en aanvallen maar! Toch is dat nu geen goed idee om elkaar gezondheid niet in gevaar te brengen. Geef alle gasten dus hun eigen bord of kommetje met hapjes en laat één iemand de drankjes inschenken. Zo zorg je ervoor dat je gasten zich op elk moment op hun gemak voelen. Goed voor de sfeer en gezelligheid!

Hygiëne op de eerste plaats

Het is ondertussen ingeburgerd, handen wassen en ontsmetten. Het is dan ook belangrijk om op je feestje voldoende mogelijkheden te bieden aan je gasten. Plaats desinfecterende gel op verschillende plaatsen en laat ze hun handen wassen bij het binnenkomen. Overdreven zou je denken, maar niets is minder waar! Die basisregel blijft gelden, eender waar en eender wanneer. Hou dus ook alle ruimtes schoon, inclusief toilet.

Het beste tuinfeest van de zomer: 5 ultieme tips

Voor sommige klinkt het misschien banaal, maar bekijk het eens van een andere kant: hoe kleiner je feestje, hoe beter! Je kan meerdere kleine feestjes organiseren, of je gasten opdelen in verschillende timeslots. Bovendien is een mini poolparty altijd super gezellig, zeker na zo’n lange periode van afzondering. Het ideale moment om herinneringen op te halen bij een hapje en een drankje, en om zotte plannen te maken voor de toekomst. Hoe je het precies vormgeeft? Wij hebben 5 ultieme tips voor het beste tuinfeest van de zomer!

Kies een thema of dresscode

Deze zomer ga je all-out met je tuinfeest. Je hebt er dan ook lang op gewacht! Maak er het beste van en zorg direct voor een intense sfeer. Hoe doe je dat beter dan met een thema. Wat dacht je van een Spaans tapas-festijn? Een uitgebreide cocktail party misschien of een Jungle themed terrasfeest. Laat je fantasie gerust gaan! De foodtrucks op ons platform zorgen voor de bijhorende hapjes en drankjes.

Creëer sfeer met licht

Het liefst blijf je de hele avond – who am I kidding? De hele nacht! – genieten van je tuinfeest. Dat mag en is zelfs aangeraden. Zulke mooie momenten eindig je liever niet abrupt omdat de zon verdwenen is. In jouw tuin mogen er dus zeker geen sfeerlichtjes ontbreken! Je kerstlichtjes zijn hier perfect voor, of vul een aantal lege glazen bokalen met kaarsjes. Sfeer verzekerd!

Verjaag indringers (a.k.a. : muggen en andere insecten) met fijne geurtjes

Ook muggen houden van zwoele zomeravonden. Om een muggenplaag te voorkomen kan je enkele citronella kaarsen aansteken. Die zorgen dan ook nog eens voor een lekkere geur en extra gezelligheid. Win-win! Ook lavendel heeft een vergelijkbaar effect. Muggen, vliegen en moten blijven graag op veilige afstand. Nog een geurtje toevoegen aan de lijst? Knoflook. Voeg dus gerust een extra teentje look toe aan je maaltijd, of kies voor een foodtruck die je met veel plezier deze smaakmaker presenteert.

Please don’t stop the music

Muziek kan niet ontbreken op je tuinfeest. nee, geen hardstyle, heavy metal of klassieke opera maar gezellige achtergrondmuziek die de sfeer in je feest brengt. Beeld je het maar eens in: de zon op je gezicht, de heerlijke geur van een zomers feestmenu en de zachte beats van de beste zomertracks. Smelt!

Weet je niet goed wat je moet opzetten? Tijd om ons te ontdekken op Spotify!Wij stelden onze eerste playlists samen om van jouw tuinfeest een nog groter succes te maken.

Aan tafel! De beste food & drink trends

Hét belangrijkste deel van je feestje moet wel het eten zijn. Maar met 10 gasten over de vloer en de corona maatregelen waar je rekening mee moet houden begrijpen we dat je geen zin meer hebt om ook nog eens te staan koken en bakken. Geen probleem, daar hebben wij de oplossing voor! 

En dat is een foodtruck natuurlijk! Bij Foodtruckbestellen kan je kiezen uit meer dan 1000 foodtrucks die gerechten van over de hele wereld serveren, van pizza en pasta tot Belgische frietjes met hamburgers, tot Aziatisch of Mexicaans, vlees, vis, tapas, fingerfood of BBQ. We hebben het allemaal. Zelfs foodtrucks die enkel desserts klaarmaken, of rijdende cocktail en mocktails bars.

Een foodtruck is de ideale oplossing als je je geen zorgen wil maken over het eten. Het enige wat je moet doen is kiezen welke foodtruck je in je tuin wil, wanneer en voor hoeveel personen. De rest doen ze zelf! Da’s pas genieten!

Favorieten van het moment

Fingerfood Truck, all-in festival formules

tuinfeest tips
Ontdek Fingerfood Truck op onze website

Attorna, het mobiele pizzakraam.

Ontdek Attorno op onze website

Cro-Magnon, op en top barbecue gerechten.

Ontdek Cro-Magnon op onze website

ROOTS Badass Cooking Bastards maken heerlijke grill gerechten.

Ontdek ROOTS op onze website

GoldenFries maakt perfect gebakken frietjes.

Ontdek GoldenFries op onze website

Koekenbak voorziet je feestje van een zoete afsluiter.

Ontdek Koekenbak op onze website

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht