Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

UPDATE! Er is een versoepeling van de corona maatregelen.

Vanaf 1 juli mogen we weer wat meer, en dat is goed nieuws. We mogen onze bubbel uitbreiden tot 15 personen, theaters en cinema’s mogen de deuren weer openen, we mogen weer gaan zwemmen, én weer evenementen organiseren! Yay!

Bekijk de update van de nieuwste corona maatregelen hier.

Vanaf 1 juli mogen we weer wat meer, en dat is goed nieuws. We mogen onze bubbel uitbreiden tot 15 personen, theaters en cinema’s mogen de deuren weer openen, we mogen weer gaan zwemmen, én weer evenementen organiseren! Yay!

Wat mag, en wat mag niet?

Alweer een versoepeling. Fase 4 van het exit plan brengt weer een aantal nieuwe of aangepaste maatregelen met zich mee, verwarrend! We zetten alle nieuwe maatregelen voor de catering en event sector even op een rijtje.

Evenementen en activiteiten

Vanaf 1 juli mogen er weer evenementen en activiteiten georganiseerd worden, en ja hoor, mét publiek. En dat vinden we goed nieuws! Bij evenementen die binnen plaatsvinden mogen er 200 aanwezigen zijn, buiten tot 400 aanwezigen.

Al zit er een klein addertje onder het gras, want ook feestzalen mogen weer open voor recepties, familiefeesten, en dergelijke met catering maar daarvoor geldt – helaas – nog een beperking tot 50 aanwezigen. Een groot trouwfeest geven zit er dus nog niet meteen in… Het goede nieuws is wel dat het aantal aanwezigen in feestzalen vanaf augustus gelijkgesteld zal worden aan evenementen, alsook verdubbeld! Wat wil zeggen dat er vanaf augustus 400 aanwezigen mogen zijn op evenementen die binnen plaatsvinden, en 800 aanwezigen op buitenevenementen. 

Wat dan met catering op evenementen?

De regel zegt dat catering beperkt is tot 50 aanwezigen, maar toch mogen er al evenementen van 200 tot 400 personen gegeven worden. Onlogisch, klinkt het uit de eerste reacties en dat begrijpen we ook want dan zou je 150 tot 350 aanwezigen géén hapje mogen geven? 

Onzin, en dat vindt ook viroloog Marc Van Ranst. Hij betwijfelt of die regel ook op evenementen zal blijven gelden. “Als er 200 mensen zijn, zal je aan die 200 mensen een hapje kunnen geven.” klinkt het zelfs. 

Je zal je hoe dan ook aan de regels van de horeca moeten houden. Dat betekent: bediening aan tafel (met mondmasker), zo veel mogelijk aan tafel blijven zitten, een geluidsbeperking en maximum tot 1uur ‘s nachts.

Dat opent wat deuren voor foodtrucks. Natuurlijk, mits de nodige aanpassingen. Goede afspraken maken goede vrienden, zegt men wel eens. Dat is ook hier het geval. Huur je als particulier dus een foodtruck voor je privé event? Dan spreek je best alles heel goed af om optimaal te kunnen genieten van alle lekkernijen die de rollende keukens te bieden hebben.

De 6 gouden regels blijven van kracht!

Dat er weer meer zaken open mogen en de maatregelen versoepeld worden zijn we blij over, maar we mogen niet vergeten dat de 6 gouden regels nog steeds van belang zijn.

En dat is niet anders voor evenementen en feestzalen. Het gaat dan vooral over de veiligheidsafstand en de hygiëne maatregelen.

De 6 gouden regels nog eens herhaald:

  • Handen wassen, geen handen of kussen geven.
  • Activiteiten en sociale contacten vinden het liefst buiten plaats, als dat niet kan, moet de ruimte voldoende geventileerd worden.
  • Neem extra voorzorgsmaatregelen voor mensen in de risicogroep.
  • De afstandsregels (1,5 meter) blijven van toepassing, behalve voor mensen uit je eigen huishouden, je uitgebreide bubbel en kinderen jonger dan 12 onder elkaar.
  • Je mag vanaf 1 juli je bubbel uitbreiden tot 15 personen per week. De groep kan elke week veranderen en de regel geldt per persoon.
  • De groep mag niet groter zijn dan 15 personen, kinderen inbegrepen. Dat geldt voor binnen en buiten, dus ook op restaurant of in het park.

De evenementenmatrix

De wat? Wel, om er zeker van te zijn of je vanaf 1 juli een evenement mag organiseren heeft de Vlaamse overheid een evenementenmatrix uitgewerkt. Hiermee kan je eenvoudig alle veiligheidsvoorwaarden nakijken en aftoetsen om een evenement volgens de regels te organiseren.

De matrix bestaat uit 18 parameters waaraan organisatoren moeten voelden, zoals:

  • is het een zittend evenement?
  • zal het evenement binnen of buiten plaatsvinden?
  • wat is de oppervlakte van het terrein of de zaal?
  • enzovoort

Aan de hand van de hoeveelheid parameters die je kan afvinken krijg je als organisator rood, groen of oranje licht. Bij oranje licht kan het evenement plaatsvinden, maar moeten er enkele bijkomende maatregelen genomen worden.

Voor de duidelijkheid…

Met evenementen en activiteiten bedoelen ze géén massa-evenement zoals festivals, maar eerder kleinere evenementen zoals kermissen en buurtfeesten. Familiefeesten, huwelijken, recepties, en dergelijke in feestzalen vallen niet onder de term “evenementen” en blijven voorlopig beperkt tot 50 personen. Vanaf augustus zal er geen onderscheid meer worden gemaakt, maar moet er wel nog steeds worden afgestemd volgens de evenementenmatrix.

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boeking platform waardoor je eenvoudig de perfecte foodtruck voor je event kan vinden en boeken. Ontdek zo de perfecte foodtruck voor je buurtfeest of ander evenement!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht