Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Dit zijn de 20 populairste foodtruckfestivals van Nederland

Wat is er nu leuker dan een dag vol met lekker eten, goede muziek en feest, samen met familie en vrienden? Weinig, vinden wij. Niet gek dus dat de foodtruckfestivals in Nederland nog steeds aan populariteit winnen. Er zijn er inmiddels zó veel dat het bijna niet bij te houden is! Dat hebben wij dus voor je gedaan: de 21 leukste, fijnste, lekkerste foodtruckfestivals in Nederland gemakkelijk op een rijtje. Zodat je er niet één hoeft te missen.
foodtruckfestivals in nederland

 De 20 populairste foodtruckfestivals in Nederland

Wat is er nu leuker dan een dag vol met lekker eten, goede muziek en feest, samen met familie en vrienden? Weinig, vinden wij. Niet gek dus dat de foodtruckfestivals in Nederland nog steeds aan populariteit winnen. Er zijn er inmiddels zó veel dat het bijna niet bij te houden is! Dat hebben wij dus voor je gedaan: de 21 leukste, fijnste, lekkerste foodtruckfestivals in Nederland gemakkelijk op een rijtje. Zodat je er niet één hoeft te missen.

Tips voor de ultieme foodtruckfestival-beleving

  • Eet niet teveel, maar ga ook zeker niet met een lege maag een festival bezoeken. Je wil immers wel eerst even rustig rondkijken wat er allemaal te proeven valt. Zodat je de állerlekkerste gerechten kan uitkiezen uiteindelijk!
  • Deel je gerechtjes! Zo kun je nog meer verschillende hapjes proeven
  • Drink voldoende (en néé, dan bedoelen we niet alleen alcohol…). In de volle zon droog je snel uit, en bij de meeste festivals zijn er ook allerlei leuke lekkere sapjes en homemade limonades te proeven. Die wil je ook niet missen toch?
  • Chill, relax, ga lekker op het gras liggen, kortom, verreweg de belangrijkste tip is: geniet!

1. Foodtruck Festival Rrrollend

Je kunt Rrrollend haast niet missen: het foodtruckfestival is werkelijk in bijna elke uithoek van Nederland te vinden. In 2014 begonnen ze met 3 locaties, in 2016 waren dat er al 24! Naast eten is er blues, een lounge DJ en ook zijn er diverse kinderactiviteiten.

  • Wanneer? 5 mei t/m 1 oktober
  • Waar? Diverse locaties, waaronder Rotterdam, Leiden Den Haag, Groningen en Roermond
  • Toegang? Gratis

2. Festival Trek

Festival Trek combineert eten, drinken, live muziek en kleinkunst. Zodat je met een lekker hapje en drankje heerlijk kunt genieten van de diverse optredens! Het festival reist heel Nederland af: afgelopen maand deden ze Rotterdam, Maastricht, Nijmegen en Utrecht al aan. Gemist? Niet getreurd, er zijn nog veel meer edities deze zomer!

Wanneer? 11 mei t/m 10 september
Waar? Dit jaar zijn er nog edities in Eindhoven, Enschede, Den Bosch, Amsterdam & Den Haag
Toegang? Gratis

3. Lepeltje lepeltje

Lepeltje Lepeltje is een initiatief van Kultlab, een jonge organisatie die diverse andere evenementen organiseert, waaronder het muziekfestival Into the Woods. Het festival staat dan ook niet alléén in het teken van eten, maar is ook volgepland met allerhande muziek. Bands, DJ’s, funk, soul, rock, wereldmuziek… Aan entertainment geen gebrek!

Wanneer? 23 t/m 25 juni
Waar? Utrecht, Breda, Leiden, Zwolle en Eindhoven (Apeldoorn, Amersfoort en Dordrecht eerder dit jaar)
Toegang? Gratis

4. Foodstock

De organisatoren vatten Foodstock goed samen: Woodstock in een nieuw jasje gecombineerd met eten! Foodtrucks vormen de basis – en die basis wordt aangevuld met een fantastische programmering. Een echte aanrader dus! De edities in Arnhem en Eindhoven zijn reeds geweest, maar gelukkig kun je in Breda nog genieten van dit fijne festival.

Wanneer? 25 mei t/m 11 juni
Waar? Arnhem, Eindhoven & Breda
Toegang? Gratis

5. Rollende keukens

Rollende Keukens is één van de meest bekende foodtruckfestivals van Amsterdam & omstreken. Het festival heeft een van de grootste openluchtrestaurants van Nederland en bestaat al sinds 2006. De 2017 editie is reeds geweest, maar schrijf deze vooral in je agenda voor 2018!

Wanneer? 24 t/m 28 mei
Waar? Amsterdam
Toegang? Gratis

6. Food Soul Festival

Foodtrucks & Soul vibes, dat is het Food Soul Festival! Dit rondreizende foodtruckfestival organiseert events op verschillende locaties met één rode draad: soulmuziek, heerlijke foodtrucks en een fijne sfeer. Wanneer de eerstvolgende editie plaatsvindt is nog niet bekend, dus hou de website in de gaten.

Wanneer? Nog niet bekend
Waar? Diverse locaties, waaronder Noordwijk en Amsterdam
Toegang? Gratis

7. Veggieworld Utrecht

Vega eten wordt steeds populairder en dat is niet zo gek: het is niet alleen duurzaam maar ook heel lekker. Dat laatste kun je ontdekken op Veggieworld Utrecht. Het festival deed dit jaar voor het eerst Nederland aan, maar is buiten de grenzen van ons land al enorm met diverse edities in Duitsland, Frankrijk, België en Polen.

Wanneer? 11 en 12 maart 2018
Waar? Utrecht
Toegang? € 6,- (online) € 8,- (deur)

8. Luie Hond

Rollende keukens, funk, soul en reggae en dat alles aan het strand bij de Rijn. Daar zouden wij ook wel een beetje luie honden van worden! Het festival begon in 2015 met haar eerste editie in Arnhem en heeft altijd twee edities per jaar: de winter- en de zomerversie.

Wanneer? 28 t/m 30 juli (wintereditie nog niet bekend)
Waar? Arnhem
Toegang? Prijs nog niet bekend

9. Arnhem/Doetinchem Proeft! & Tipisch Nijmegen

Eén organisatie, drie verschillende namen. Wat ze gemeen hebben: je kunt er vier dagen lang proeven van de meest bijzondere gerechtjes en hapjes van lokale restaurant. Uiteraard allemaal geserveerd vanuit tijdelijke mobiele keukens! Altijd al het eten in de stad verder willen ontdekken? Dit is je kans!

Wanneer? 6 juli t/m 17 september
Waar? Arnhem, Doetinchem & Nijmegen
Toegang? Gratis

10. Sushi Festival Joy

festival-joy.nl

Hou jij van Aziatisch eten? Dan kun je bij Joy je hart ophalen! Je treft er niet alleen sushi maar allerlei heerlijke Aziatische gerechten. Eet smakelijk!

Wanneer? 5 mei t/m 17 september
Waar? Utrecht (reeds geweest), Den Haag, Den Bosch & Maastricht
Toegang? gratis

11. Proefpark Haarlem

Proefpark Haarlem

Lekker nazomeren doe je bij Proefpark Haarlem! Het hoofdingrediënt: foodtrucks. En niet zomaar wat foodtrucks, maar in totaal 33 foodtrucks die 72 verschillende gerechten serverenuit alle windstreken. Ook zijn er allerlei activiteiten, van stoelmassages tot schmink voor de kinderen en uiteraard fijne bandjes en dj’s.

Wanneer? 25 t/m 27 augustus
Waar? Haarlem
Toegang? Gratis

Ga een heerlijke zomer tegemoet met de 20 beste foodtruckfestivals in Nederland!

12. De Culinaire Verleiding

culinaire verleiding

Laat je verleiden door heerlijke gerechtjes en live-muziek op festival De Culinaire Verleiding! Je vind er heel veel foodtrucks met enorm diverse gerechten, van biologisch tot lekker ongezond en alles eromheen. Een fijn festival voor het hele gezin!

Wanneer? Diverse data, tussen 23 juni en 26 juli
Waar? Zaandam, Groningen en Rhoden
Toegang? Gratis

13. Bumperkluiven

Bumper kluiven

Bumperkluiven is een relatieve nieuwkomer: vorig jaar vond in Breda de eerste editie van het festival plaats. Wat je kunt verwachten: foodtrucks (uiteraard!) met eten voor elke beurs, theater, entertainment voor de kinderen en live muziek. Geen poespas met muntjes, maar gewoon simpelweg genieten!

Wanneer? 13 t/m 16 juli
Waar? Breda
Toegang? Gratis

14. Foodwall Zutphen

foodwall zutphen

Drie dagen lang genieten van lekkere hapjes & drankjes, kleinkunst, theater en muziek? Dat doe je bij Foodwall Zutphen! Op het fijne terrein is ook ruimte om lekker met een kleedje op het gras te ontspannen met al het lekkers dat dit festival te bieden heeft.

Wanneer? 28 t/m 30 juli
Waar? Zutphen
Toegang? Gratis

15. Beach Food Festival

beachfoodfestival

Wat is er nu een beter decor voor een foodtruckfestival dan een van onze prachtige waddeneilanden? Proef de heerlijke gerechten met uitzicht op de zee en het Texelse strand tijdens het Beach Food Festival! Het eten wordt voor een groot deel bereid door echte Texelse chefs, die ook ieder jaar een nieuw culinair product verzinnen. Vorig jaar was dat het palingkroketje, dit jaar… come and find out!

Wanneer? 28 en 29 juli
Waar? Oudeschild, Texel
Toegang? Gratis

16. De Foodstoet

Foodstoet

‘A frenzy food experience’, zo beschrijft de organisatie zelf foodtruckfestival Foodstoet. Meer dan 30 foodtrucks bereiden de lekkerste gerechten. En er valt nog meer te ontdekken:  Het Foodstoet College, The BlackBox, The Kidszone, de Foodstoetshop, Het Foodstoetpodium… De moeite meer dan waard!

Wanneer? 1 t/m 3 september
Waar? Bergen op Zoom
Toegang? Gratis

17. BARREL FoodTruckFest

barrelfoodtruckfest.nl

Een nieuwkomer in het hoge noorden van Nederland: BARREL FoodTruckFest! Verukkelijk streetfood, goddelijke drankjes en lekkere beats: wat wil je nog meer?

Wanneer? 23 t/m 25 juni & 15 – 16 juli
Waar? Emmen
Toegang? Gratis

18. Het Hippe Happen Festival

Het Hippe Happen Festival

Het Hippe Happen Festival is een echt familiefestival waar van alles te doen is. Aan het strandje in de Groote Wielen vind je eind september muziek, theater, vermaak voor grote en kleine kinderen én, hoe kan het ook anders: keukens op wielen.

Wanneer? 22 t/m 29 september
Waar? Groote Wielen, Den Bosch
Toegang? Gratis

19. Food Festival Twente

Food Festival Twente

Food Festival Twente is het eerste foodtruckfestival van Twente. Naast muziek en foodtrucks is er ook een overdekte markt waar je kunt proeven van verschillende heerlijke Twentse lekkernijen.

Wanneer? 25 en 26 maart
Waar? Almelo
Info? Gratis

20. Wheels ’n Bites

Wheels 'n Bites

Op  foodtruckfestival Wheels ’n Bites vind je de meest fantastische foodtrucks: een omgebouwde brandweerwagen, caravan, originele VW T1, Italiaanse Piaggio, Amerikaanse Airstreams of Silverstreaks… En ze serveren ook nog eens héélijk eten. Het motto van het festival: ‘Food, Drinks, Music & Pleasure’. Dat moet wel goedkomen, dachten we zo…!

Wanneer? 9 t/m 11 juni & 11 t/m 13 augustus
Waar? Heerlen en Valkenburg
Toegang? Gratis

Al honger gekregen? Dan weet je nu waar je wezen moet! Zelf ook een foodtruck boeken? Dat kan via Foodtruckvinden.nl of Foodtruckbestellen.be!

foodtruckfestivals in nederland

Wie of wat is foodtruckbestellen ?

Foodtruckbestellen is hét foodtruck boekingplatform waarmee je eenvoudig dé ideale foodtruck kan vinden en boeken voor je feest. Geniet met vrienden en familie samen van heerlijk eten en maak er een onvergetelijke ervaring van!

Volg ons op social media

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht