Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Hoe een food truck festival organiseren?

De zomer komt er aan en dat betekent: drukke tijden voor de food trucks! Want er zijn immers massaal veel food truck festivals te doen. Deze leuke festivals draaien rond de creatieve hapjes die de trucks met zich meebrengen alsook de sfeer en de gezelligheid van buiten (of binnen) met vrienden te genieten van lekker eten en leuke muziek.
Foodtruck festival

De zomer komt er aan en dat betekent: drukke tijden voor de food trucks! Want er zijn immers massaal veel food truck festivals te doen. Deze leuke festivals draaien rond de creatieve hapjes die de trucks met zich meebrengen alsook de sfeer en de gezelligheid van buiten (of binnen) met vrienden te genieten van lekker eten en leuke muziek.

We krijgen bij Foodtruckbestellen.be vaak de vraag of we ook food truck festivals organiseren omdat een groot deel van de opdrachten die via ons platform lopen voor food truck festivals zijn. Daarom leek het ons leuk om enkele belangrijke vragen zeker op te lijsten die je stelt voor het organiseren van een festival.

Heb je een bedrijf of vereniging en wil je graag zelf zo’n food truck festival organiseren? Dan kan je best met onze tips aan de slag!

Een food truck festival organiseren? Stel dan zeker volgende vragen:

 • Moet je staanplaats of commissie vragen?
  Je kan kiezen voor een vast per dag dat de food trucks betalen (staanplaats) en/of een commissie vragen van wat de food trucks verkopen. Praktisch gezien werk je dan bet bonnetjes die bezoekers aan de kassa kunnen kopen en waar ze de food trucks mee kunnen betalen. Om de bonnetjes in geld om te zetten kan je dan een % afhouden.
 • Hoeveel staanplaats of commissie vraag je?
  Dit hangt meestal af van 2 zaken:

  • Het aantal food trucks dat aanwezig zal zijn.
  • Het aantal bezoekers dat je verwacht.
 • Maak duidelijke afspraken!
  Dit is misschien wel het belangrijkste punt. Duidelijke afspraken maken tussen de organisatie en de food trucks zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Zet op papier wat er moet gebeuren, hoe waar en wanneer. Voornamelijk over budgetten zoals afdracht en staangeld zijn te cruciaal om geen duidelijke afspraken over te maken.
 • Welke type food trucks wil je op je festival?
  Zorg zeker voor diversiteit zodat er voor iedereen wat wils is. Ook voor de food trucks is het leuker om niet met directe concurrentie op een festival te staan. Je kan intussen kiezen uit 20+ soorten food trucks. Het lijkt ons verstandig om je festival af t stemmen met de type food trucks die je laat komen. (grill, desserten, cocktails,..)
 • Hoeveel food trucks moet je boeken voor het aantal verwachte bezoekers?
  Uit ons food truck onderzoek blijkt dat de gemiddelde food truck tussen de 100 en de 250 personen per uur kan bedienen. Afhankelijk van het aantal bezoekers kan je hier het aantal food trucks voor boeken. Tip: vraag zeker aan de food truck die je wenst te boeken hoeveel personen ze kunnen bedienen per uur om niet voor verrassingen te staan.
 • Welke voorzieningen zijn er nodig?
  Zorg er voor dat je per food truck ook weet wat ze nodig hebben om hun truck draaiende te houden. Dit kan gas, elektriciteit en/of wateraansluiting zijn.
 • Hoeveel plaats heb je nodig per food truck? 
  Ook dit vraag je best vooraf aan zodat je voldoende plaats kan voorzien voor iedereen.

Deze en nog veel andere vragen kan je stellen voordat je een festival organiseert. Heb je wat budget over dan kan je ook altijd een PR of Event bedrijf inhuren die graag de aankleding en concept bedenken zodat alles tot in de puntjes versiert is.

Gerelateerd: 5 tips bij het boeken van een food truck.

Kortom, bij het organiseren van je Foodtruck festival komen enkele zaken kijken waar je misschien niet meteen aan denkt. Reken op Foodtruckbestellen om je goed in te lichten zodat je de juiste keuzen kan maken tussen de vele food trucks.

Food truck huren? Foodtruckbestellen.be

Wie of wat is foodtruckbestellen.be ?

Foodtruckbestellen.be is een food truck boekingsplatform waardoor je eenvoudig de perfecte food truck kan vinden en boeken. Ontdek zo prachtige food trucks en geweldig eten! Vragen? Contacteer ons gerust of bezoek onze Faq.

Volg ons op social media

Facebook: https://www.facebook.com/foodtruckbestellen

Pinterest: https://www.pinterest.com/foodtruckonline/

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/10112018

Google: https://plus.google.com/u/4/107906590423842216212

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht