Op zoek naar een foodtruck? Bezoek ons platform met +1000 foodtrucks. Ontvang offertes in 3 kliks.

Foodtruckbestellen logo

Je food truck, van hobby naar full time met onze 3 tips

Food trucks zijn hot! Je ziet ze overal waar je komt. Van tuinfeesten, trouwfeesten tot communie- en verjaardagsfeesten. Overal is wel een prachtige food truck te vinden die de gasten van kop tot teen verwennen met lekkere maaltijden en een koele verfrissing
Food Truck Festivals

Is een food truck houden slechts een leuke hobby?

Food trucks zijn hot! Je ziet ze overal waar je komt. Van tuinfeesten, trouwfeesten tot communie- en verjaardagsfeesten. Overal is wel een prachtige food truck te vinden die de gasten van kop tot teen verwennen met lekkere maaltijden en een koele verfrissing.

Maar is een food truck nu eigenlijk een hobby dat we enkel op feesten en in het weekend kunnen terug vinden? Of gaat het hier over een grote markt aan nieuwe potentiële – full time- jobs ?

Waar komen ze vandaan?

De oorsprong van een food truck is terug te vinden bij de crisis en de moeilijkere tijden voor caterings en restaurants. Creatieve uitbaters zochten een manier om op goedkope wijze dezelfde geweldige gerechten aan de man te brengen. Op die manier konden ze de hoge personeel, tax en andere oplopende kosten vermijden. Gooi daar nog wat invloeden van het Noord-Oosten aan toe en de food trucks zijn ontstaan.

Nu zien we dat deze trend veel verder gaat dan enkel een oplossing voor de mindere periodes te vullen, maar worden food trucks voor allerlei feesten geboekt.

Stijgende trend

We merken dus dat de food trucks een stijgende trend kent en dat ook het digitale een grote rol speelt in het avontuur van de trucks. Met hun prachtige wagens en geweldig eten is een food truck een zeer visueel product dat je snel in de markt kan zetten. Boekingssites zoals foodtruckbestellen.be zorgen er dan voor dat deze op 1 gemeenschappelijke plaats komen te staan zodat het voor de klant eenvoudig wordt om de perfecte food truck te vinden en te boeken.

Food truck van hobby tot full-time job

Maar kunnen we dan leven van een food truck in de huidige maatschappij?

Ons onderzoek bij food trucks geeft aan van wel, maar je hebt de nodige partners en commercieel inzicht nodig om dit te kunnen volhouden.

Hier enkele tips die wij verzameld hebben tijdens ons onderzoek:

 1. Blijf creatief met je food truck & assortiment.
  Door de stijgende trend zijn er steeds leukere, creatievere en mooiere trucks te vinden die sneller in het oog springen. Zorg er dus voor dat je op juiste tijdstip met nieuwe zaken op de markt komt. Zorg voor een originele kaart, stoeltjes, accessoires… Kortom, een reden waarom juist jouw food truck zal geboekt worden. Zo vermeid je dat klanten jouw eten of truck saai zullen vinden.
 2. Actie = reactie
  Ook aan de stijgende trend te wijten zijn de verschillende acties die je ziet. Creatievere manieren om bestaande, gekende hapjes te promoten hoort daar ook bij. Denk eens na over je huidige assortiment en bekijk waar je misschien nog leuke extra’s of originele zaken aan kan toevoegen.
 3. Online aanwezigheid is een must.
  Indien je een automatische toestroom van boekingen wilt bereiken zal je dit niet enkel door mond aan mond reclame kunnen doen. Online aanwezigheid is een must in deze tijd, dus zorg er voor dat je jouw food truck hebt aangemeld op sociale media. Facebook & Pinterest lijkt ons de 2 belangrijkste, maar ook instagram is een leuke die je in je lijstje mag toevoegen.
  Vergeet je truck niet toe te voegen op ons platform. En overweeg een professionele website te laten maken voor jouw truck. Dit hoeft geen 1000de euro’s te kosten en kan al snel met partners zoals Kdesign.be. Zij bieden naast websites ook digitaal marketing advies en helpen ook onze sociale media en website op punt.

Dus speel je soms met het idee om je food truck-droom waar te maken in een full-time job maar durf je de stap niet te wagen? Bekijk alvast onze tips en contacteer ons gerust met jouw vragen. En misschien kunnen wij jou wel helpen naar je eigen zaak!

Delen:

Meer posts

pizza foodtruck

12 Heerlijke pizza foodtrucks voor op jouw lentefeest

Pizza Foodtruck! Jammie! Ja, je leest het goed. De Pizza Foodtruck is dé trend voor communiefeesten en lentefeesten. Pizza’s zijn een grote hit bij iedereen, jong en oud, en zorgen voor een extra feestelijk tintje bij deze gelegenheden.

foodtruck festivals 2024

Overzicht: De lekkerste foodtruck festivals van 2024

Het is eindelijk zo ver: het foodtruckseizoen is weer van start gegaan! Na een lange pauze kunnen we opnieuw genieten van het unieke en gezellige sfeertje dat foodtruck festivals met zich meebrengen. Van heerlijke geuren die zich vermengen in de lucht tot het proeven van culinaire hoogstandjes uit alle hoeken van de wereld

Stuur ons een bericht